UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Problēmas ar boileri pēc apkopes
Autors: aae ()
Datums: 07/12/2012 23:56

Pēc 200 litrīgā elektriskā boilera apkopes parādījušās 2 problēmas - ieslēdzoties ūdenssūknim, siltā ūdens temperatūra jūtami nosvārstās, pirms tam to gandrīz nevarēja just. Un strauji aizverot ūdenskrānus, sistēmā dzirdams tāds kā hidrotrieciens, bet tas tikai diviem, nevis visiem krāniem mājā. Drošvien boileris jāskrūvē vēlreiz vaļā, un jāskatās kas tur ne tā. Varbūt kādam bijis kas līdzīgs, un varētu ieteikt, uz ko vairāk pievērst uzmanību?

Re: Problēmas ar boileri pēc apkopes
Datums: 08/12/2012 00:20

Varbūt pretvārsts nestrādā kā nākas, gumijas blīve skrūvējoties šķībi aizspiedusies priekšā vai kaut kas ap to mezglu.

Re: Problēmas ar boileri pēc apkopes
Autors: soseds2 ()
Datums: 12/12/2012 21:42

Boilerim ir izplešanās trauks? Nav, tad derētu!

Re: Problēmas ar boileri pēc apkopes
Autors: ibm ()
Datums: 18/12/2012 14:22

Grūti pateikt no tavas informācijas. "Temperatūra nosvārstās", tas ir kā saprotams, - 200l boileris ir tāda muca, kuru "iesvārstīt" nemaz nav tik vienkārši. . Vertikāls, horizontāls, uz grīdas/pie sienas. Būtu jāsaprot arī, kā tas pieslēgts, ir/nav karstā ūdens cirkulācija utt.
Nu piemēram, no manas pieredzes. Man ir poļu ELEKTROMET, uz grīdas stāvošs, anods skrūvējas iekšā no augšas. Ja apkopj boileri un tad piepilda, blenžot pa caurumu un anodu ieskrūvē pašā pēdējā brīdī (es tā izdarīju pirmajā reizē), tad zaudē "gaisa spilvenu", kurš dabiski veidojas augšpusē, ja piepildi slēgtu boileri, un daļēji kalpo kā izplešanās trauks. Man gan ir pielikts klāt atsevišķs izplešanās trauks, lai nepārslogotu sistēmu. Tad, piemēram, "noraustīt" temperatūru varētu situācijā, ja nav kaut kas kārtībā ar cirkulāciju (ja tev tāda ir). Man ir tā bijis, kad sākumā nāk silts, pēc tam brītiņu auksts un tas bija tāpēc, ka krāns ņēma ūdeni no cirkulācijas atgaitas (ar mazāku pretestību). OK, negribu iegruzīt nevienu par savu sistēmu, saku tikai, ka atkarībā no slēguma, iespēju kļūdīties jau netrūkst. Reiz pēc apkopēm biju aizmirsis atgriezt karstā ūdens izejas ventili, bet atgriezts bija cirkulācijas ieejas ventilis. Protams, karstais ūdens tad nāk no boilera vidusdaļas, kur tas nebūt nav tik karsts :) un tā tālāk.

Hidrotrieciens - vai tie turpinās vai varbūt (piedod par stulbu jautājumu) bija sākumā, kamēr visa sistēma abrīvojas no gaisa? Ja tu saki, ka izmaiņas radās pēc apkopes, tad pārējās opcijas vairs šobrīd tā kā neskatām....

Re: Problēmas ar boileri pēc apkopes
Autors: aae ()
Datums: 18/12/2012 14:47

"nosvārstās" tādā ziņā, ka nostrādājot mājas ūdenssūknim (kad sasniegts max spiediens) uz vairākām sekundēm tekošā ūdens temp no siltas paliek par diezgan remdenu. Boileris vertikālais, visi pribambasi nāk klāt no apakšas, līdz ar to gaisa spilvenam augšā būtu jāveidojas pašam. Cirkulācijas un izplešanās trauka nav, hidrotrieciens arī nav pazudis. Kaut kur te forumā pamanīju, ka citā boilera problēmas gadījumā bija izkustējies boilerī ienākošā aukstā ūdens novirzītājs, kas neļauj ienākošajam aukstajam uzskriet līdz augšai, kur tiek ņemts siltais. Varbūt man tur kas līdzīgs, jāpaskatās. Vēl nav iznācis atjaukt vaļā, kad būs kādi rezultāti, ierakstīšu šeit.

Re: Problēmas ar boileri pēc apkopes
Autors: ibm ()
Datums: 26/12/2012 10:54

Par novirzītāju - izklausās loģiski. Tiesa, esmu radiem jaucis un tīrījis ARISTON boileri, tur ienākošai trubai jau tas gals izveidots ar atveri sānos, neizskatījās, ka atsevišķa detaļa virsū. Savukārt Manējam, par cik visi pievadi no sāna, novirzītāja nav, jo aukstais ūdens plūst pret pretējo sienu apakšā. Tas, ka mainās spiediens karstajam pret auksto atkarībā no spiediena pašā ūdensapgādes sistēmā, nebūtu nekas neparasts. Boilerī karstā ūdens spiediens būs lielāks par ienākošu auksto dēļ termiskā izplešanās un pretvārsts neļauj spiedienu izlīdzināt. Es tīri labi jūtu, ka atkarībā no tā, cik krānu atgriezti, mainās temperatūra jaucēja izejā, protams, to regulē pagriežot jaucēju, bet fakts kā tāds. Jo 2-- litru muca vēl ar izplešanās trauku spēj akumulēt spiediena rezervi, kas kādu brīdi pārspēj auksto, īpaši tad, kad spiediens sistēmā jau tuvojas sūkņa ieslēgšanās spiedienam. Nu, kaut kā tā...

Re: Problēmas ar boileri pēc apkopes
Autors: ibm ()
Datums: 26/12/2012 10:56

Man līki pirksti šodien - domāts bija 200 litru muca :D

Re: Problēmas ar boileri pēc apkopes
Autors: aae ()
Datums: 02/09/2013 09:28

Beidzot saņēmos un atskrūvēju boileri, iekšā viss bija Ok. Tad uzpildīju no jauna un problēmas pazuda. Vienīgais izskaidrojums, ka pēc iepriekšējās apkopes boilerī "gaisa spilvens" bija par mazu. Šoreiz palaidu uzpildīties pie aizgriezta siltā krāna, iespējams, tas kaut kā ietekmē, cik tur gaiss paliek iekšā.

Re: Problēmas ar boileri pēc apkopes
Autors: ibm ()
Datums: 03/09/2013 13:31

Vispār es pildu boileri tikai pie atgriezta karstā krāna,lai liekais gaiss iziet un ir vieta ūdenim. J akrāns ir ciet, protams, sākumā tu uzkrāj boilerī baigo gaisa balonu, kurš tomēr noplok, tiklīdz atve krānu. No šādā uzpildes paņēmiena manā skatījumā vienīgā fīča ir krānu raustīšanās un šķaudīšana pēc tam, kad pirmo reizi pēc uzpildes vērsi vaļā krānus.
Savukārt spilvena lielumu jeb tilpumu nosaka boilera ģeometrija: karstā ūdens izejas gala attālums līdz "griestiem" un boilera diametrs. Kā jau rakstīju iepriekš, boilerim, kurš stāv uz grīgdas un kuram anods skrūvējas no augšas atsevišķi no citām detaļām (manā gadījumā), pastāv lieliska iespēja "iznīcināt" gaisa spilvenu pildot boileri ar vaļā anoda caurumu, piepildot līdz lūpai un tad aizskrūvējot. Savukārt, ja pilda "normāli", tas ir, ar visām detaļām savās vietās un ar vaļā krānu, tad viss gaiss, kas ir virs karstā ūdens izejas, tur pa lielam arī paliekun pēc krāna iazvēršanas tiek spiests un kalpo par spilvenu.
Nu pofig, galvenais, ka novērsi problēmu :D



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******   ********         **  ******** 
  **  **   **    **  **     **        **     **    
   ****    **        **     **        **     **    
    **     **        **     **        **     **    
    **     **        **     **  **    **     **    
    **     **    **  **     **  **    **     **    
    **      ******   ********    ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727