UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Malkas katls + gaiss/ūdens ss
Autors: Labais ()
Datums: 13/12/2012 12:30

Ir vēlme uzzināt to pilsoņu pieredzi kam ir gaiss/ūdens siltumssūknis. Pašam ir doma šādu SS pielikt kā alternatīvu esošajam malkas katlam (Jo, kā vairumam piezadzies slinkums kurināt). Mājā ir tikai siltās grīdas (220m2), tāpēc pēc vispārējās informācijas spriežot, ideāli piemērots SS, bet negribu rakņāt sētu, lai liktu zemes SS.

Re: Malkas katls + gaiss/ūdens ss
Autors: info ()
Datums: 13/12/2012 14:52

Pagaidām neesmu nekāda SS īpašnieks, bet esmu skeptisks par gaisa SS mūsu apstākļos. Tāpēc par zemes SS runājot, gadījumā, ja pateikšu ko jaunu - kā starpvariants horizontālajam kontūram un dziļurbumam esot vēl tāds slīpi iepresēts kontūrs, kur pietiekot izrakņāt pleķi 5 m diametrā:
[www.fonons.lv]
Pieredzes gan man pašam nav.

Re: Malkas katls + gaiss/ūdens ss
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 16/12/2012 10:44

Man pašam ir gaiss gaiss siltumsūknis (kondiša) , york, ziemeļu variants - ražotājs sola ka līdz -25 spēšot strādāt.

Padarbinot viņu šo rudeni secināju ka kamēr ārā ir plusi, tikmēr COP ir tiešām labs un iekārta silda labi! Tomēr kad ārā ir mīnusi, viņam sāk salt ciet āra bloks, bieži slēdzas iekšā atkausēšana, elektrības patēriņš pieaug dramatiski. Ja pie +8 ārā manējais elektrībā patērēja kādus 30ls mēnesi (140m2 māja) tad pie -5 sanāks visi 120ls un mājās vēss - nespēj tikt galā!

Ja gribi kā papildus apkuri rudeņos/pavasaros tad tomēr ieteiktu uzlikt gaiss/gaiss - viņš vasarā spēj telpas dzesēt, kas ir liels pluss. Tiesa gan nespēj silto ūdeni sagatavot.

Bet ja gribi ss izmantot cauru gadu - tad tikai zeme/ūdens! Pa ziemu gaiss/ūdens nespēs tikt galā un pamatīgi rīs elektrību!

Re: Malkas katls + gaiss/ūdens ss
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 16/12/2012 10:55

Un vēl pēc maniem aprēķiniem zeme/ūdens siltumsūknis pēc kurināmā izmaksām sanāk pat lētāk kā ar pirktu malku kurināt! Vienīgā problēma ir ļoti dārgā ierīkošana. Bet ja ir krāsns, tas var ņemt salīdzinoši lētu, mazjaudīgu variantu un lielā salā kurināt.
Vēl viena problēma ir elektrības pieslēguma jauda - ss vajag vismaz 25A (labāk 32). Ja pieslēguma jaudas nav, tad nekā.... Man latvenerogo par 25A pieslēgumu tādu ciparu iegrieza ka maz nelikās... Tāpēc ir tikai 16A un SS atkrīt

Re: Malkas katls + gaiss/ūdens ss
Autors: ibm ()
Datums: 17/12/2012 11:51

Man paziņam arī ir gaiss-gaiss SS un viennozīmīgi viņa pieredze ir tāda pati, kā šeit aprakstīts. Fizika ir fizika un brīnumi pasaulē nenotiek. Gaiss-gaiss var kalpot tikai kā otrā jeb papildus sistēma, kurai ir rezerves variants aukstākam laikam - kāds no tradicionālajiem veidiem.

Man ir vēl cits paziņa, kuram ir "zemes" siltumsūknis, 150m2 māja, šis baigi apmierināts. Manuprāt elektrības rēķins uz visu māju apkures sezonā bija ap 70Ls (pie iepriekšējā tarifa!), nosacīti varētu attiecināt uz SS ap 30-40 Ls mēnesī spriežot pēc pārējiem patērētājiem un cilvēku skaita. SIlto ūdeni viņš visu gadu gatavo ar SS. Nezinu par elektrības pieslēgumu, vai tad tam SS kompresoram tik baiga jauda, ka 32A pieslēgumu vajag???

Re: Malkas katls + gaiss/ūdens ss
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 18/12/2012 09:09

Protams ka pašam ss nevajag 32A, ar kādiem 10A 3 fāzu gadījumā pietiks. (atkarībā no sūkņa modeļa)
Tikai problēma ir faktā, cilvēki mēdz darbināt arī citas jaudīgas elektroierīces, piem, gludekļus, plītis, fenus. Man Latvenergo (maitas tādi) iedeva tikai 16 un es rēķinu ka knapi pietiks.

Re: Malkas katls + gaiss/ūdens ss
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 18/12/2012 09:11

Ar domu - knapi pietiks sadzīves vajadzībām. SS jaudas pāri nepaliek.

Re: Malkas katls + gaiss/ūdens ss
Autors: Labais ()
Datums: 18/12/2012 09:24

Kāds kaut ko labu arī var pateikt?

Re: Malkas katls + gaiss/ūdens ss
Autors: aaaa ()
Datums: 18/12/2012 09:29

Man ir parasts 5.8 kW zemes ss un viņam kompresors rij maksimums 2 kW elektrības (parastajā režīmā gan tikai 0.8-1.3). TEŅi man vispār nav pievienoti. Man ir 3-fāzīgais, bet tāds pats modelis ir pieejams ar 1-fāzīgo kompresoru. Tā kā - ja Tev māja elektrisko tējkannu pavelk, tad pavilks arī zemes SS.
Ar 150m2 māju tiek galā pilnīgi bez problēmām, arī silto ūdeni ražo, jo boileris ir iebūvēts pašā SS korpusā. Novembrī visa mājas elektrība, ieskaitot apkuri, bija ap 330 kWh.

Re: Malkas katls + gaiss/ūdens ss
Autors: qwertys__ ()
Datums: 18/12/2012 09:51

Gaisa SS nav domāti mūsu klimatiskai joslai, lai kādus brīnumus stāstītu pārdevēji, neviens gaisa SS netiks galā ar mūsu mīnusiem. Komresoram tak ir nepieciešams kaut kāds siltums saldējamā cilpā, lai būtu, ko saldēt un no kurienes dabūt siltumu otrai cilpai. Ja ārā ir jau sasalis, tad kāda tur var būt vairs domājamā darbība?

Ja īstā problēma ir dārza neizrakšanā, nevis zemes SS izcenojumos, tad var taisīt urbumā.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **   *******   **     ** 
 **     **  **        **     **  **     **  ***   *** 
 **     **  **        **     **         **  **** **** 
 *********  ******    **     **   *******   ** *** ** 
 **     **  **         **   **          **  **     ** 
 **     **  **          ** **    **     **  **     ** 
 **     **  **           ***      *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727