UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

nolūzt skrūve
Autors: - - - ()
Datums: 20/12/2012 06:43

Kā tur bija jādara, ja nolūzt ieskrūvētai bultskrūvei galva ? It kā jāurbj, bet vai mazāku, vai lielāku D... un kā tur tālāk?

Re: nolūzt skrūve
Datums: 20/12/2012 08:55

No savas pieredzes varu ieteikt 3 variantus:
1) piemetināties klāt un izskrūvēt,
2) ieurbties (ļoti vēlams pa centru) ar mazliet mazāku urbi un izmantot tos mazliet patizlos, bet šad tad noderīgos vītņu izvilcējus, šajā variantā būtiski ir (ja iespējams) izkarsēt ar degli skrūvi, jo tā izkustina ieēšanos (ja nolūza galva, tad tā nenāca vaļā jau pie liela spēka, tāpēc nereāli ka ar vītņu izvilcēju varētu to izdarīt bez karsēšanas), 1 variantā metināšanas moments izkarsē, Ja izkarsēšana neder, tad tikai 3 variants.
3) ja vītņu izvilcējs nestrādā, tad izurbt visu skrūvi un iegriezt jaunu vītni (tādu pat vai lielāku), tāpēc svarīgi ir centrējums, ja tas nesanāk, tad ir neglīti un slikti.
Lokies kā gribi ja nav metināmā vai izvilcēju vai degļa vai vītņurbju, tad ir sliktas izredzes.

Re: nolūzt skrūve
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 20/12/2012 09:19

To īpašo konisko kreiso skrūvi vāciski sauc Schraubenausdreher:
[www3.westfalia.de]
Nesen Elfa reklamēja Helicoil:
[www.bwz.se]

Re: nolūzt skrūve
Autors: aaaa ()
Datums: 20/12/2012 10:20

Man ir līdzīgs jautājums, varbūt kāds zin kā to paveikt - durvīs ir aprauts krustiņš (pilnīgs aplītis) tai skrūvei, kas tur vietā cilindru (skrūve ieskrūvēta no durvju kantes puses, starp mēlītēm). Vajag nomainīt atslēgu - kā lai to skrūvi izskrūvē? Neko nozāģēt nevaru, jo tur nekur netiek klāt.
Par bultskrūvi nezinu, zinu, kad cilvēks urba ārā skrūvi un urbumā nolūza urbis - atrada speciālu cietsakausējuma urbi, kas paredzēts nolūzušu urbju izurbšanai :)

Re: nolūzt skrūve
Autors: aae ()
Datums: 20/12/2012 10:30

Ir izdevies aprautos krustus izskrūvēt ar torx-veidīgajiem un citiem nestandarta skrūvgriežu galiem. Iespiest to zvaigznes veida skrūvgriezi no visa spēkā skrūvē un mēģināt dabūt saķeri...

Re: nolūzt skrūve
Datums: 20/12/2012 10:42

Vienstāds - vītņu izvilcēji vācu lapā - jā tie ir tie par kuriem runāju, bet kopumā viņi ir visai neefektīvi, jo īpaši uz cietākiem metāliem, tēraudam. Tur iespējams jābūt laba tērauda grieznim, bet tie maksā dārgi, lētā gala tērauda skrūvēm vispār nemēģinu, tikai mīkstos metālus. Pamatā ar piemetināšanos ir ātrākais un efektīvākais.
Atslēgu var izurbt - tajā cilindra korpusā urbj ar aprēķinu, lai perpendikulāri nourbtu to skrūvi, kas cilindram iet cauri. No sākuma mazāks urbis, lai precīzi iecentrētu un tad lielāks/i. Kad nourbts, tad izsit cilindra korpusu un skrūve izņemama. Mūsdienu īpašās atslēgas lielās, ka stiprāks viņiem tas metāls, var būt, bet vienkāršās izurbt ir ātri.

Re: nolūzt skrūve
Autors: Rx ()
Datums: 20/12/2012 10:55

Par cilindriņa stiprināšanas skrūvi: Viens varants" Nourbj galvu, lai var noņem- noskrūvēt plāksnīti. Tad kļūst pieejams atlikusais katiņš no skrūves. Ar stangām- asknaiblēm skrūvē ārā. Liek jaunu skrūvi. Otrs variants: Ar 1mm flekša ripu veic skrūves galva iegriezumu, daļeji arī iegriežot aizsardzības plāksnītē. Bet nekas traks no tā nebūs, jo redzama šī daļa ir tikai pie atvērtām durvīm un maz krīt acīs. Trešais variants: Ar mazu- 2mm urbīti uzbj skrūves galviņas diognālē- tā, lai pēc tam ar asknaiblem var saspiest caurumiņu vietas, un tā veidot labu saķeri...

Re: nolūzt skrūve
Autors: - - - ()
Datums: 20/12/2012 11:07

Paldies!
Nekā tāda pagaidām nav, bet sākumā domāju pamēģināt nolūzušajā skrūvē ieurbt mazāku caurumu un iegriezt tajā mazāku vītni. Arī tāda vītņurbja vēl nav.
Vai ir kāds lēts metināmais verķis pārdošanā, kas noder šādiem sadzīviskiem mājas gadījumiem? Kā piem. piemetināt kādus žoga turētājus pie stabiem u.c.?

Re: nolūzt skrūve
Datums: 20/12/2012 11:12

Pusautomāti lētie - ap 140 vai pat jau vēl lētāk, neesmu pētījis - vajadzīgs gāzes balons co2 + 7-40-ls. Ir arī ar pulverstiepli bez gāzes, bet par tiem it kā nav labas atsauksmes. Pats ar tādu neesmu strādājis. Mājas vajadzībām der. Elektrodi ir ar šaurāku pielietojumu, lai gan jūtami lētāki. Es ieteiktu lēto pusautomātu.

Re: nolūzt skrūve
Autors: khe ()
Datums: 20/12/2012 11:32

Par to baloniņa skrūvi: ir tie mini slīpētāji - ar tādu varētu iekasīt tai skrūvē šlici...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.