UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Pasaules gals boilerim
Autors: Didzisp ()
Datums: 27/12/2012 18:54

Tā nu pasaules galu veiksmīgi sagaidījam un pavadījam bez starpgadījumiem, bet kad šodien iegāju pirrtī, tad sapratu,ka tik mierīgi viss nav. Vārdu sakot,savu paštaisīto boileri esmu sasaldējis un pat i nesaprotu,kā tas varēja gadīties.Kad iestājās pirmais aukstums, visus krānus attaisīju un itkā ūdeņus izlaidu.Mana kļūda ,ka nenočekoju procesu. Par cik visas trubas, "pa smuko", sienā aiz dēļiem, folijas un vates,laikam aukstā ūdens truba jau bijusi aizrauta ciet un ūdens no boilera nav iztecējis. Tagad štukoju,kā šito problēmu atrisināt. Visvienkaršāk būtu atras kādu mehānisku vārstu,krānu vai vienalga ko, kurš tuvojoties 0° atkrīt vaļā un automātiski ūdeni no sistēmas izlaiž. Diemžēl neko tādu nezinu. Varētu paņemt ledusskapja termoregulātoru un ar to vadīt elektrisku vārstu. Temperatūru diapazons der, bet tam trmorelejam kontakti pie zemas temperatūras atslādzas, bet vajag lai saslēdzas.Nu negribas likt baigo elektroniku, kura visu gadu štromu rij, lai vienreiz gada nostrādātu. Vārdu sakot,viela pārdomām.Domaju,ka tāda problēma ir ne tikai man vien.

Re: Pasaules gals boilerim
Autors: paskars ()
Datums: 27/12/2012 19:13

Ir jau tieši tādi paši telpas bimetāliskie temperatūras devēji, kas pazeminoties temperatūrai ieslēdzas.
Elektrosadalnēs parasti vienu tipu lieto, lai sildītu un otru, lai dzesētu. Ir arī kombinēti devēji, kam ir gan NO, gan NC kontakti.

Re: Pasaules gals boilerim
Autors: Didzisp ()
Datums: 27/12/2012 19:19

Ir, bet tie parasti strādā plašā diapazonā un drīzāk pie pozitīvām temperatūram.Vajag tādu,kurš strādā no0°-+4-5°, bet ļoti precīzi. Vislabāk būtu mehānisks verķis, lai vispār elektrību nevajag.

Re: Pasaules gals boilerim
Datums: 27/12/2012 19:43

Tādi ir piedāvājumā, tikai vai LV ir un kur tirgo nav ziņu:
[www.google.lv]

Re: Pasaules gals boilerim
Autors: paskars ()
Datums: 27/12/2012 20:09

Laikam jau diezgan pastulba doma ienāca prātā:
Vajag uzlikt radiratora termogalvu un uzstādīt to uz pretsasalšanas režīmu. Nostrāde jau laikam būs pilnīgi neprecīza, bet pazeminoties temperatūrai termogalva atvērsies un ūdens iztecēs.

Re: Pasaules gals boilerim
Autors: Didzisp ()
Datums: 27/12/2012 20:24

paskars, doma nav nemz tik slikta. Es gan nezināju,ka termogalvai ir tads režīms. Tas būtu tieši tas kas vajadzīgs. Nekādas elektribas, vadu un procesoru- tīra mehānika.Kā temperatūra nokrītas, tā galva atveras. Vai tad tadas termogalvas ir?

Re: Pasaules gals boilerim
Datums: 27/12/2012 20:33

Manuprāt, radiatoru termogalvām neaizsalšanas režīms ir patālu no 0, par daudz. Man ir šitādas un tur ir 8 celsiji - [www.wattsindustries.com]

Re: Pasaules gals boilerim
Autors: aaaa ()
Datums: 27/12/2012 20:35

Radiatorenes te nederees, te vajag, lai pie dazhiem graadiem atveras un virs visu laiku ir ciet. Internets ir pilns, bet kur lai pie mums dabu? Man domat taja pasha Akvedukta vai Onninenaa noteikti kaut kam tadam ir jabut:
[www.ogontz.com]

Re: Pasaules gals boilerim
Autors: paskars ()
Datums: 27/12/2012 21:09

Protams, ka vajag atrast kaut ko tādu kā aaaa minēja.
Principā to termogalvu minēju tikai kā piemēru, kas šo uzdevumu varētu izpildīt ļoti neprecīzi.

Vienkārši par termogalvu atcerējos, jo vienreiz sanāca uzrauties uz vienu nepatīkamu gadījumu. Telpā ziemas laikā vajadzēja noņemt radiratoru - tamdēļ tika aizgriezta termogalva un atpakaļgaitas vārsts. A problēma bija tāda, ka vēlāk izrādījās, ka tai konkrētai termogalvai nav pilnīga 0 režīma, bet 0 bija tā saucamais pretsasalšanas režīms, ko citur apzīmē ar sniegpārsliņu. Nu un protams, ka naktī telpas temperatūra gan jau ka nokrita līdz tai konkrētajai temperatūrai, termogalva atvērās un ar apkures ūdeni appludināja telpu.
Nu līdz tai reizei neiedomājos, ka tāda šaizīte var notikties.

Re: Pasaules gals boilerim
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 27/12/2012 21:26

Kad interesējos par pašregulējošiem sildkabeļiem, konstatēju, ka ir daudz modifikāciju, kas nostrādā pie kādiem 8°C, un tikai viena, kas tuvāk nullei...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.