UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Vai montāžas putas īslaicīgi aiztur ūdeni
Datums: 07/01/2013 15:11

Sveiki!

Situācija, jāaiztaisa lielajai kanalizācijas trubai caurums, vai īslaicīgi tur nevar iepūst montāžas putas?

Re: Vai montāžas putas īslaicīgi aiztur ūdeni
Autors: eildens ()
Datums: 07/01/2013 16:04

ja tā truba netiek lietota un drīzumā tiks mainīta, tad var mēģināt, bet ja viņa tiek lietota, tad nekādā gadījumā. ja viņai tiek no visām pusēm klāt, tad var kaut vai mitrumizturīgo skoču tīt rinķī vai kaut ko meistarot no kombinācijas gumijas plāksne+ 1/2 cita caurules gabala + hamuti... daudz kas atkarīgs no caurules novietojuma un cauruma izmēra.

Re: Vai montāžas putas īslaicīgi aiztur ūdeni
Datums: 07/01/2013 17:30

Paldies, jau šādu domu atmetu, ķēros klāt trubas nomaiņai :)

Re: Vai montāžas putas īslaicīgi aiztur ūdeni
Autors: JanisJanis ()
Datums: 09/01/2013 17:03

Vispār montāžas putas vajadzētu aizliegt. Tās maz kam derīgas. Iekšdarbos vēl var, bet nekur citur.

Re: Vai montāžas putas īslaicīgi aiztur ūdeni
Autors: Rx ()
Datums: 09/01/2013 18:20

Ja apgalvo kaut ko, tad vajag to arī pamatot ar informāciju, kas apgalvojumu rosina.

Re: Vai montāžas putas īslaicīgi aiztur ūdeni
Autors: Rx ()
Datums: 09/01/2013 19:37

Te daudzi "ziemeļu tautu pieredzes" apgaismotāji teica, "tur" putas logu montāžā nelieto...Bet nepiemin, ka "viņiem" ir daudz biezāki logu rāmji. Mūsu plastmasas logiem, vairumā ir 65mm. Cik tad daudz tur var iespiest vati ( ekoloģisko kā pieņemts "tur"..), ja siena arī nelīdzena- loga maiņa. Un pēc tam kvalitatīvi noizolēt no vēja, mitruma attiecīgajās pusēs....Tātad, risinājums nav gluži, vienkārši pārņemams mūsu apstākļos. Speciālās , pašizpletošās izolācijas lentes arī nav izplatītas. Un, domāšanai: vai tad šis putu pielietojums ir aplams, nederīgs, aizliedzams: [www.vbh.lv] Ja jā, tad atkal, lūdzu pamatojumu, ja esat gudrāki par te parādītajiem variantiem.

Re: Vai montāžas putas īslaicīgi aiztur ūdeni
Autors: JanisJanis ()
Datums: 11/01/2013 19:04

Kritiku pieņemu. Termokamerā putas ap āra logiem izskatās ļoti bēdīgi. 65mm logi ir pašu mūsu vaina. Pieprasījums dzen piedāvājumu un mēs taču nezinam ko mums pieprasīt. Sanāk ko piedāvā to ņemam vai arī ņemam to, kas citiem jau ir. Es ņemšu vērā un pakrāšu materiālus par putu sērgu mūsu valsts būvniecībā. Lai gan es ļoti smukus logus esmu reddzējis uz putām, bet tur sprauga starp logu un sienu bija 5-7mm visās malās. Termokamerā neko sliktu redzēt nevarēja. Bet tādu spraugu arī ļoti labi varētu ar lentu aizblīvēt. Palieku pie sava ieteikuma un iesaku no putām izvairīties cik vien iespējams, tas liks celtniekam padomāt kā lielās šķirbas sakārtot un nevis piepūst ar 3-4 bundžiņām.

Re: Vai montāžas putas īslaicīgi aiztur ūdeni
Autors: Rx ()
Datums: 11/01/2013 19:38

...Ja tiek celta māja, no labiem materiāliem, ceļ labi meistari, tad arī logu ailes būs precīzas un mērot loga izmēru, tas ievietosies tā kā vajag. Bet ja maina logu, tad nekas nav zināms. Tikai nojausma, kas sagaidīs montāžnieku pēc loga demontāžas. Vecie logi bija, visi!!! biezāki kā 65mm. Un demontējot aile var būt visdažādākajos slīpumos, neprecizitātēs... Man, piemēram, Rīgā, koka mājai , kurai, tā man liekās pēc dokumentiem, tika mainīti logi 1938 gadā, neviens logs nebija līmēnī ( ne horizontālā, ne vertikālā! Rāmja malas attālums līdz stiklam, lai būtu dizains kā vecajiem logiem, jaunajiem ir daudz mazāks. Līdz ar to, lai ievērotu dizainisko vēsturiskumu, jaunā loga rāmja izmēri ir mazāki kā vecajiem. Jāaizpilda šķirbas! Interesanti, kā aizdrīvēsiet šķirbu, kuras dziļums 65mm, bet platums 50 un vairāk mm. Pie tam, logu liek meistari, kam "laiks un darbs" ir nauda, tātad "ātri". Protams ir risinājumi ...bet tie dažreiz nenostrādā, jo ar putām, putuplasta gabaliem, lielo caurumu aizpildīšanai ir ātrs risinājums. Par putām, mana pieredze. Ja iespējams, jāpūš putas tā lai izplešoties tās paliktu tādas, kas nav jāapgriež. Apgriežot tiek likvidēta vēja, atmosfēras iedarbības vairāk noturīga, gluda plēve. Un tad, ja vajag, papildina un apgriež. jā, tas ir darbs...un jādara pēc laika, kad pirmā kārta sacietējusi. Tāpat, jāpakonsultējas, kādas putas labākas, ja pašam nav jau iestrādes. Ja putas būtu slikts izolējošais materiāls, tad tās neliktu A+ klases ledusskapja izolācijā, 35mm, kur iekšā ir 4 grādi, ārpusē 21. Interesanti, vai kāds cita materiāla slavinātājs pats savus logus liek "Ne ar putām"..... Un ir pamēģinājis , kā ir saspiest šķirbā kvalitatīvi kādu no alternatīvajiem materiāliem. Tas ka var internetā atrast risinājumus ar visādām pašizpletošām desām....ir labi..... Bet cik to pielieto. Tāpat, kā piepildītās šķirbas vēja un mitruma aizsardzība....Ū, Ū...kuri logu izgatavotāji- licēji nelieto putas, liek atbilstošus vēja un mitruma aizsargus, pareizi izolē palodzes, pareizi tās iestrādā sienas konstrukcijā, pareizi noloka... ievēro pareizu loga iestrādes dziļumu....NuNu.Neesmu pret attīstību kā tādu, tikai , lai tas būtu pamatots ar argumentiem.

Re: Vai montāžas putas īslaicīgi aiztur ūdeni
Autors: JanisJanis ()
Datums: 13/01/2013 14:43

Ļoti precīzi raksturotas Latvijas problēmas logu nomaiņā un logu izvēlē. Ja esam tik bagāti un varam atļauties jaunus logus, tad jādara viss iespējamais lai tos uzstādītu kvalitatīvi. Putas un putoplats mūs attāina no situācijas uzlabošanās. Jādara tā izņem veco logu, tad būvē pa jaunu ligzdu kurā ievietot jauno logu. Cenšās logu novietot pēc iespējas tālāk uz āru, bet ideāla gadījumā mainot logus tos uzstāda uz ārsienas pieskrūvējot apakšā dēli. Pēc loga uzstādīšans ap to un visu sienu siltina ar papildus kārtu, kas biezāka par logu. Rezultātā mājai jauns kažociņš. Protams vēsturiskās mājas ir vēsturiskās un tur šo principu nezar ievērot.

P.S. meklējot jaunus logu jāspiež ražotājiem un tirgotājiem padomāt par divviru logiem ar dieviem rāmijiem, kur katrā vērtnē pa paketei. Skatos ka Igaunijā ļoti smuki parrādās somu stila logi. Un to armatūra ir vienkārša un lēta.

Re: Vai montāžas putas īslaicīgi aiztur ūdeni
Autors: m. ()
Datums: 13/01/2013 14:48

Var iepūst bet papildus janotin ar sudraba celtniecības izoleni kartīgi, tā man tur betonmaisitāja rokturi :)

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **        **  **    **  ********  **      ** 
  **   **         **  **   **   **        **  **  ** 
   ** **          **  **  **    **        **  **  ** 
    ***           **  *****     ******    **  **  ** 
   ** **    **    **  **  **    **        **  **  ** 
  **   **   **    **  **   **   **        **  **  ** 
 **     **   ******   **    **  **         ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727