UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Ūdens medniekmājā
Autors: eb ()
Datums: 22/01/2013 15:18

Medību kolektīva biedri esam saplānojuši modernizēties un ievilkt ūdeni Medniekmājā. Problēma tā, ka ziemas laikā Medniekmāju apmeklējam un sakurinam reizi nedēļā - tātad - dzērieni nē, bet viss pārējais mēdz pa nedēļu sasalt.
Sūkni (apgādes automātu) ir iespējams ievietot pagrabā, tur varētu uzkonstruēt putoplasta kasti ar lampiņu iekšā, bet trubas takš paļubomu aizsals.
Kā ūdeni sildīt? Elektrisko boileri? Titānu? Tos takš ar jāizlaiž tad tukšus katru reiz pēc medībām ziemas laikā jāizlaiž?

Labprāt uzklausītu ieteikumus no citu pieredzes kā dzīvot kā būt, lai katru sestdienu nepirktu jaunu ūdenssūkni un citādi lieki netērētos.

Re: Ūdens medniekmājā
Autors: karlo ()
Datums: 22/01/2013 15:36

Tu smiesies, bet visos profesionālās santehnikas veikalos atbild, ka tādiem gadījumiem nekā nav (vasarnīcām), un ka viss ūdens jāizlaiž, citādi būs kā parasti. Parasti ventīļi pārplīst u.t.t.. Un iesaka visu tīt elektrisko sildītāju drātīs. Bet būtība tak vajag tikai maza diametra elastīgas plastmasas ventīļus. Bet nav.

Re: Ūdens medniekmājā
Autors: Dzindzis ()
Datums: 22/01/2013 16:03

Ko parasti dara tajās mednieku mājās? Parastais veco laiku risinājums neder bundulis ar pipsi lejā? Atbrauc ielej ūdeni, nomazgā ko vajag, izlej ūdeni , aizbrauc.

Re: Ko parasti dara tajās mednieku mājās?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 22/01/2013 16:55


Re: Ūdens medniekmājā
Autors: khe ()
Datums: 22/01/2013 19:15

Ja jau tiek tai pagrabā iekšā, tad tur ar ierīko 2 izlaižamos ventiļus ūdenim un turpat arī karstā ūdens boileri. Augšā telpā štepseli sūknim. Izrauj štepseli, atgriez krānus līdz galam vaļā un kāp lejā izlaist ūdeni no rorēm. Lai boilerī paliek ūdens. Dīvaini, ka pagrabā mīnusi, jo parasti tur plusos. Nez ko saka pamati, ja ir mīnusi?

Re: Ūdens medniekmājā
Autors: karlo ()
Datums: 22/01/2013 20:38

Mednieku mājās dara to. Un tādēļ pats galvenais ir vanna un duša. Vēl neesmu papētījis kā tur ir ar pneimatikas un hidraulikas ventīļiem. Tur varētu būt kādi mazi D, kuri neplīst katrā aizsalšanas reizē.

Re: Ūdens medniekmājā
Autors: eildens ()
Datums: 22/01/2013 21:01

ja ir kaut cik konstanta elektrība, tad sasalstošo neiztukšojamo daļu var apsildīt ar sildkabeli, savukārt pārējo taisīt viegli iztukšojamu...

Re: Ūdens medniekmājā
Autors: karlo ()
Datums: 22/01/2013 21:46

Tur jau tā lieta, ka mājā, kur neviens ilgstoši neuzturās, nav droši atstāt ieslēgtu elektrību, jo grauzēji var trakas lietas sadarīt un tā būda var nodegt u.t.t..

Re: Ūdens medniekmājā
Autors: gints_ ()
Datums: 23/01/2013 09:56

Nu pareizi planojot jau sākotnēji uztaisīt viegli iztukšojamu sistēmu nav nemaz tik sarežgīti. Es lauku mājā vingrinājumu ar sistēmas uzpildi/iztukšošanu veicu gandrīz katru vīkendu (jo pa nedēlu neviena nav, un sildīt visas trubas ar elektrības kabeļiem dārgi, plus vēl ja pēkšņi pazūd elektrība, kas laukos nav retums, tad viss gatavs).

Zemākajā punktā krāns, un galvenais boilerim pielikt ievadā/izvadā pa troiņikam ar vārstu (starp pārspiediena ventīli un boileri), jo no boilera izlais ūdeni irr visčakarīgāk. Abus krānus atgriež, uz aukstā ūdens vada uzmauc gumijas šļauku, un visu ūdeni izlaiž izlietnē.

Jāņem gan vērā, ka ūdens saasalst arī izlietnes un vannas sifonos, un podā arī. Sifoni nav bijuši sala saplēsti, bet viens pods (nevis "bačoks") salā saplīsa.

Re: Ūdens medniekmājā
Autors: kamis ()
Datums: 23/01/2013 10:00

Lauku mājai uz ziemu podā ieleju antifīzu sifonā un problēma atrisināta paŗējais jau kā te rakstīts visa sistēma jāiztukšo.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********  ********  **    **  ******** 
 **     **  **           **     **   **      **    
        **  **           **     **  **       **    
  *******   ******       **     *****        **    
        **  **           **     **  **       **    
 **     **  **           **     **   **      **    
  *******   ********     **     **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727