UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
siltā ūdens cirkulācija
Autors: Maris 890 ()
Datums: 11/02/2013 20:40

Šāda cirkulācijas shēma siltajam ūdenim. Sarkanās līnijas - siltais ūdens no katla D20, zilās atpakaļgaita uz katlu D16.
[content27-foto.inbox.lv]
Divi kontūri. Pirmais vienkāršs, otrais ar diviem atzariem - viens priekš vannas krāna, otrs dvieļu žāvētājam un izlietnei. Atpakaļgaitā pirms boilera cirkulācijas sūknis.
Vai vietā kur atpakļgaitas no abiem kontūriem sanāk kopā nevajag ielikt tādu kā droseli pirmajam vienkāršakajam kontūram lai nebūtu tā ka ūdens cirkulē pārsvarā tiaki pa to jo vieglāk? Vai dvieļu žāvētājs pieslēgt pareizi? (pirms tā ir termogalvas kā radiatoriem)

Re: siltā ūdens cirkulācija
Autors: aaaa ()
Datums: 11/02/2013 22:21

Pirms cirkulācijas sūkņa obligāti gružu filtrs, pirms un pēc krāns. Dvieļa gals ir nepareizs - ja dvielis būs ciet, cirkulācijas uz to galu nebūs, tur vajag atzaru kā pie pārējiem krāniem. Tas atzars netraucēs arī plūst caur dvieli, jo parasti dvieļa iekšējā plūsmas pretestība ir neliela. Nekādus plūsmas regulētājus nevajag, cirkulācijai nav svarīgi, vai kādā zarā tek ātrāk, vai lēnāk, tas ir lai nebūtu jāgaida karstais ūdens un tas strādās. Pie dvieļa nekādus automātiskos atgaisotājus nevajag, tur liek parasto radiatora ar skrūvīti, lai pirmo reizi var atgaisot. Termogalva nav obligāta, man ir rokas ventilis - kad vajag atgriež, kad nē, aizgriež. Tikai neaizmirsti, ka dvielis uz karstā ūdens ir obligāti no nerūsējošā tērauda, jo parastie tērauda ir paredzēti tikai slēgtam apkures lokam un uz karsto ūdeni sarūsē faktiski mēneša laikā. Tas pats attiecas uz cirkulācijas sūkni - būsi pārsteigts par cenu starpību starp apkures un siltā ūdens cirkulācijas sūkņiem :) Tas viss saistīts ar korozijizturību, jo apkures ūdenī skābekļa nav, bet siltais ūdens ir pilns ar skābekli, tāpēc tajā viss rūsē.

Re: siltā ūdens cirkulācija
Autors: Maris 890 ()
Datums: 12/02/2013 09:02

Paldies par atbildi!
Pirms un pēc cirkulācijas sūkņa ir krāns (pavirši esmu uzzīmējis). Gružu filtrs nav. Vai vajadzīgs obligati? Pirmsdvieļu žāvētāja (pirms termogalvām) ir peremička, tā kā radiatoriem. Termogalvas liku jo gribējās tā smuki visu hromētu un santehniķis izvadus no sienas bija tā izveidojis ka tas bija vienīgais sakarīgais variants ka pieslēgt smuki. Dvieļu žāvētājs ir no nerūsējošā tērauda un cirkulācijas sūknis arī pirkts atbilstošs par bargu naudu :)

Re: siltā ūdens cirkulācija
Datums: 13/02/2013 19:37

Viena svarīga lieta tomēr tika izlaista un tas būtu vienvirziena vārsts lai atverot karstā ūdens krānu aukstais ūdens nemēģinātu skriet uz krāniem pa recirkulācijas cauruļvadiem pretēji recirkulācijas plūsmai. Iespējams ka karstā ūdens vietā jau tagad tek remdens ūdens.

Re: siltā ūdens cirkulācija
Autors: Sniegavīrs ()
Datums: 16/02/2013 10:52

JUNKER Wrote:
-------------------------------------------------------
> Viena svarīga lieta tomēr tika izlaista un tas
> būtu vienvirziena vārsts lai atverot karstā
> ūdens krānu aukstais ūdens nemēģinātu skriet uz krāniem pa recirkulācijas cauruļvadiem pretēji recirkulācijas plūsmai.

Kāpēc lai aukstais ūdens skrietu uz krāniem pa recirkulācijas cauruļvadiem pretēji recirkulācijas plūsmai karstajā?

Re: siltā ūdens cirkulācija
Datums: 16/02/2013 13:16

Un kapec lai tas to nedarītu, ja nekas to neierobežo!

Re: siltā ūdens cirkulācija
Autors: Rx ()
Datums: 16/02/2013 14:03

Aukstā un siltā ūdens spiedieniem jābūt vienādiem, kas veidojās jau pašā sistēmas uzbūvē. Aukstā ūdens spiediens vienāds ar siltā ūdens spiedienu, jo tas ir tas pats ūdens, ar noteiktu spiedienu sistēmas ieejā, tikai sasildīts. Tie ir vienotā sistēmā. Tiek maisīti vienā punktā. Tā kā ūdens ir nesaspiežams, spiedieni izejā siltajam un aukstajam ūdenim ir vienādi. Maza spiedienu starpība veidojās patērējot dažādus ūdens daudzumus no aukstā un siltā krāna, jo nostrādā dinamiskā pretestība, kas samazina izejas spiedienu pie lielas plūsmas. Laikam tad arī var notikt aukstā ūdens piemaisīšanās siltajam recirkulācijas režīmā......

Re: siltā ūdens cirkulācija
Datums: 16/02/2013 23:34

Ja recirkulācijas zarā nav pretvārsta, tad atverot karstā ūdens krānu tu saņem ūdeniarī no recirkulācijas zara tikai pretējā virzienā un ne jau to siltāko kas atrodas tvertnes augšdaļā.

Re: siltā ūdens cirkulācija
Autors: Sniegavīrs ()
Datums: 17/02/2013 09:19

Tajā brīdi cirkulācijas sūknis sāk griezties pretējā virzienā?
No atpakaļgaitas dabūn, ja turpgaitai krāns ciet. Man Krustmāmiņai Ogrē 20 gadus, kopš uzcēla māju, no karstā krāna bija jāpietecina vanna ar aukstu ūdeni, līdz sāka tecēt karsts. Tad nomainījās santehniķis, kurš jau pirmajā apciemojumā pateica:"Ko tad jūs gribat? Nododot jauno māju, neviens nav atgriezis karstā ūdens cirkulācijas turpgaitu!"

Re: siltā ūdens cirkulācija
Autors: aaaa ()
Datums: 17/02/2013 10:48

Pretvārstu uz auksto vajag obligāti, kas tur vispār būtu ko runāt?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **   *******   **      ** 
 **     **  **        **     **  **     **  **  **  ** 
 **     **  **        **     **  **         **  **  ** 
 **     **  ******    **     **  ********   **  **  ** 
  **   **   **        **     **  **     **  **  **  ** 
   ** **    **        **     **  **     **  **  **  ** 
    ***     **         *******    *******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727