UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Gāzes katls garāžā 10m no mājas?
Autors: parks2007 ()
Datums: 07/03/2013 15:13

parks2007 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Labi nosiltinātai mājai ar šādu kvadratūru
> izlīdzinātais maksājums nedrīkstētu
> pārsniegt 60-70Ls,ieskaitot siltā ūdens
> uzsildīšanu.....diezvai katla pārnešana uz
> māju varētu 2X samazināt patēriņu....


.
>Katls atrodas atsevišķā celtnē pagrabā 10m attāluma no majas

Ar savu komentu gribēju pateikt,ka redzot ikmēneša gāzes patēriņu un pēc pieredzes zinot cik varēt maksāt tā katla pārnesšana uz māju(nekā savādāk kā par klienta apzagšanu to pakalpojumu nosaukt nevar),noteikti izdevīgāk būtu to naudu ieguldīt mājas siltināšanā...sākot ar vates iekrāmēšanu bēniņos....un tad jau skatīties tālāk.....,jo šobrīd tiek pamatīgi pārmaksāts par gāzi..... .

Re: Gāzes katls garāžā 10m no mājas?
Autors: pamats topošais ()
Datums: 07/03/2013 17:03

Tā kā tuvojoties aukstums, tad rīt pat jāpaņem uz nedēļas nogali termokamera un vakarā jāpastaigā apkārt mājai un jāpapēta, kur tas siltums iet prom! Te forumā teica, ka atrada kur var pa 20 (25Ls) pats paņemt. Var jau arī saukt kantori, bet tad būs noteikti dārgāk.
Iesaku izmantot iespēju, varbūt ir kaut kur kāds caurums mājā, kur siltums veļas ārā! Pie reizes var paskatīties uz to trasi zem zemes, varbūt kaut ko arī var saskatīt?

Re: Gāzes katls garāžā 10m no mājas?
Autors: Hadzaka ()
Datums: 07/03/2013 18:33

kur var iziret to kameru? es ar tadu nekad neesmu rikoties tur ta saprotami viss ? Un labāk cik saprotu tad lielaka aukstuma foceet ?

Re: Gāzes katls garāžā 10m no mājas?
Autors: uldis22 ()
Datums: 07/03/2013 18:53

Pamats topošais, nu ieraudzīsi tu ar termogrāfu, ka tai vietā kur ir caurule t ir lielāka, un kas par to? Apstiprināsi termodinamikas 1 likumu? Visi jau zina ka tur ir lielāka t, tā jābūt, tā ir fizika. Cik ir siltuma zudumi tu šaka tā nemācēsi aprēķināt, kāda jēga tad? Termogrāfs jau nenosaka siltuma zudumus, bet gan grafiski attēlo temperatūru. Fizikas zelta likumu jau mēs zinām, darbs nemainās mainās ceļš un laiks. Cik enerģijas pievadīsi tik arī aizplūdīs, kurini cik gribi tā kā tā viss aizies atmosfērā, atšķirsies tikai ceļš pa kurieni un laiks, bet to ka siltums ies no siltākā uz aukstāko to taču tu nedomā apstrīdēt un pierādīt no jauna.

Re: Gāzes katls garāžā 10m no mājas?
Autors: parks2007 ()
Datums: 07/03/2013 19:36

Kāda tiktiešām jēga tērēt naudu tai kamerai,ja bēniņi nav nosiltināti,par to naudu( 25Ls+degviela),jau divas pakas vates var nopirkt vai kādu stūri jau ar kādu no pūšamajām vatēm var piepūst....

Re: Gāzes katls garāžā 10m no mājas?
Autors: Hadzaka ()
Datums: 07/03/2013 20:29

Nu ok,bet ka ar sienām varbūt visa maja jasiltina? Nu zemē protams ir siltuma zudums, galvenais,ka sniegs nekust virs tas vietas kur iet trubas :D

Re: Gāzes katls garāžā 10m no mājas?
Autors: uldis22 ()
Datums: 07/03/2013 21:02

mājas sienu siltināšana 30 gados neatpirksies nemaz nerunājot par ekonomiju. Varbūt tomēr uztaisīt tādu kopēju inventarizāciju, apkure, logi, ventilācija, jumts.... Nu samaksā kādam kas tev pasaka nosiltinot sienas tu ietaupīsi gadā tik un tik. rekonstruējot ventilāciju tik un tik. Siltuma zudumu sadalījumu i-netā var atrast ventilācija 30-40%, logi 20%, sienas 40% ....es % ieliku tikai kā piemēru.
Ja kāds saka, ka siltinot sienas var dabūt 50% siltuma ekonomiju paprasi aprēķinu u.t.t.

Re: Gāzes katls garāžā 10m no mājas?
Autors: z ()
Datums: 03/04/2013 02:09

šei ar mājas fotogrāfēšanu vien būs par maz... tur prasās pēc kārtīgas kompleksās pārbaudes un jāsāk ar pašu katlu... varbūt šis ir mazliet aizaudzis un uz to vien jau līdz 40% gāzes var aiziet skurstenī... tāpat lieki atmosfēru parasti sanāk sildīt tiem, kas katlā uztur nepareizus temperatūras režīmus... ja ar katlu viss kārtībā, tad sākam skatīties uz apkures sistēmu... tur pietiek kādā vietā mazliet par mazu kādu caurules diametru ielikt un atkal lieks patēriņš... ja arī apkures sistēma kārtībā, tad jāskatās uz mājas blīvumu, tur var izrādīties tāds siets, ka nemaz ventilācija nav vajadzīga, bet tādu sietu ar to infrasarkano bildi tāpat neredzēs, tur tikai reāli caurumi parādīsies, bet tos arī ar svecīti un uz tausti var konstatēt... ja netaisam komplekso pārbaudi, kur iekļauta arī infrasarkanā fotogrāfēšana, tad to vispār varam izlaist, pie tā aparāta vajag laist profesionāli ar pieredzi, nespeciālists tajās bildītēs daudzas nianses nemaz nespēs saskatīt...

Re: Gāzes katls garāžā 10m no mājas?
Autors: bern ()
Datums: 06/04/2013 12:46

Jāsaprot, kur ir problēma, pirms to sāk risināt. Pirms meties rakt ārā siltumtrasi un pasūtīt gāzes vada projektēšanu un izbūvi, ir jānosaka vai tā vispār ir problēma un ja ir, tad kāds ir tās apmērs. To var noteikt ieliekot siltumtrasē termometrus pirms un pēc pagalma, kā arī skaitītāju. Ar iegūtiem cipariem var izrēķināt cik liels ir siltuma zudums un izteikt to naudas izteiksmē. Risinājums par pāris desmit latiem, bet pēc tam ir skaidrs, uz ko koncentrēties. Varbūt problēma tiešām ir kaut kur citur.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********  **    **  **     ** 
 **     **     **     **        **   **   **     ** 
 **     **     **     **        **  **    **     ** 
 *********     **     ******    *****     ********* 
 **     **     **     **        **  **    **     ** 
 **     **     **     **        **   **   **     ** 
 **     **     **     ********  **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727