UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Maizes krāsns
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 11/03/2013 17:15

Krasns "nevar sasalt" - nosacīti. Ja māju, kas gandrīz gadsimtu kurināta, atstāj kaut uz pāris ziemām neapkurinātu, sals mēdz izcilāt grunti arī zem krāsns, kā rezultātā krāsns saplaisā...

Re: Maizes krāsns
Autors: Didzisp ()
Datums: 12/03/2013 19:14

Katram jau savs. Es no jauna mājā uzmūrēju kārtīgu malka splīti ar čuguna cepeškrāsni un sēdmūrīti. Bija pirms tam man gan gāzes gan elektriskā cepeškrāsns un ne sū** to nevar salīdzināt ar kārtīgu plīts cepeškrāsni. Pavisam cits ņēmiens ir čugunniecē. Kapēc tas tā, nezinu, bet izcepās foršāk gan bulciņas, gan cepetis. Var jau te stāstīt, ka viss vecais ir slikts, bet es tam nepiekrītu.Tagad štukoju, ka palīgmājā vajadzētu kārtīgu maizeskrāsni uzmūrēt, lai savu maizīti varētu cept. Es jau veikala digitālo maizi vairs sen neēdu, tikai pašceptu pērku. Laikam jau izaugusi paaudze,kura nezin, kā kārtīgai maizei jāgāršo. Nu jā, man pilnīgi pretējs viedoklis kā Vilnis Radio :)

Re: Maizes krāsns
Autors: Didims ()
Datums: 13/03/2013 19:44

Ir redzēts, ka maizes krāsns ir apvienota ar pirts krāsni. Vasarā pirtī iešanai pieticis tikai ar maizes cepšanu, ziemā papildus piekurināta krāsns no pirts puses.

Re: Maizes krāsns
Autors: arre ()
Datums: 14/03/2013 14:26

Ideja laba, bet pirts manā variantā nesanāks:) Šoreiz viedokļi 50 uz 50.
Iespējams, ka variants varētu būt maizes krāsns rekonstrukcija + plīts aizvietošana ar centrālapkures plīti? Vai ir iespējams centrālapkures plīti palaist caur sildmūri? Cik esmu redzējis tās centrālapkures plītis, tad skursteņa izvads tām ir augstāks nekā plīts ievads manā sildmūrī, bet to varētu pārtaisīt.

Re: Maizes krāsns
Autors: khe ()
Datums: 14/03/2013 17:29

Es esmu pārliecināts, ka plašākā aptaujā svaru kausi krietni nosvērtos par labu vienai apkures ierīcei, kā piem. katlam ar akumulācijas tvertni. Var būt arī piem. gāzģenerācijas katls bez akumulācijas tvertnes, bet tad tas būs , kā Hargassner vai Vitoligno 200-s...
Pēc tās apkures plīts(kam ūdens sienās) var dabūt arī darvainu mūrīti un skursteni...

Re: Maizes krāsns
Autors: Didzisp ()
Datums: 14/03/2013 20:49

Nu nekad nebs viens viedoklis un tas ir labi. Mēs visi esam dažādi un dažāda dzīves uztvere un dzīves ritms. Apvienot plīti ar apkuri jēaga ir tikai tad ja kārtīga saimniece māja un to plīti lieto katru dienu. Ja tā saimniece dienā valsts darbu dara,tad nafig plīts nav vajadzīga. Nu jā, plītij visu siltumu nedrīks ar ūdens sildīšanu atņemt, jāatstāj sava daļa sildmūrim un skurstenim. Es arī neieteiktu plīti par apkures katlu parvērst, bet kārtīga malkas plīts mājā tā ir vērtība. Man jau patīk podiņu krāsnis. Iemet malku, iekurini un pēc pāris stundām šīberi aiztaisi, vot i viss darbs. Nu jā, centrālapkures fani uztriz teks, kas tā par dzīvi, nav regulari katlam malka jāpiemet, vispār trubas nevajag pa māju vilkt, cirkulācijas sūkņa elektropadeves problēmas nav jārisina, nē ar krāsni nav interesant, ar centrālapkuri tak vairāk darba un jautrāka dzīve :)

Re: Maizes krāsns
Datums: 14/03/2013 22:24

Es esmu pētījis mazliet tās centrālapkures plītis un man tomēr kaut kā nešķita gana laba, it kā ir, bet ne šis ne tas. Priekš centrālapkures jūtami par mazu un neekonomisku, ēdieniem arī kaut kā uz to pusi, maza tā sildvirsmiņa un domājams, ka mazliet jāpakurina stiprāk, lai uz pannas dabūtu gāzes plīts vai sodrēju riņķu ekvivalentu. Dizaini arī tādi šaubīgi. Es esmu savā ziņā maksimālists un kaut kā dzīvē tomēr arvien vairāk sliecos uz profesionālām lietām, tādām, kuras domātas vienai funkcijai, bet tad ideāli. Bet par plītīm vienu gan L-jā esmu redzējis tādu, kuru sev gribētu, laikam jau tikai dēļ dizaina. :) Lūk šī pati - [countrylife.lehmans.com] Uz maskavas ielas siltumtehnikas veikalā jau vairākus gadus stāv, cena liela. Nu jā.

Didzip ir pilnīga taisnība, ka cilvēki dažādi un attieksme pret dzīves ritmu ir dažāda un tas ir jauki. Es gan tagad arī esmu pārliecināts centrālapkures fans, jo man dzīvē bija mājā viens, divi, nekā 7 krāsnis! :)) Katra ar savu knifu. Tagad esmu laimīgs ar 1. 3 krāsnis saglabāju ārkārtas gadījumiem un interjeram, bet pārējam teicu ardievas. Ziemā drausmīgi daudz laiks aizgāja visu to saimniecību uzturot. Sieva sita pa kupri, kad bija sodrēju dienas, vai rītos dzestrums, gruži. Nebiju es laimīgs cilvēks. :) Tagad kā diena pret nakti.

Re: Maizes krāsns
Autors: KristapsD ()
Datums: 25/01/2014 10:37

Didzisp,

vai ir izdevies palīgēkā uzmūrēt maizes krāsni? Ja nu ir, varbūt varu aizbraukt palūkoties un pakonsultēties par krāšņu mūrēšanu kā tādu - pats esmu no Ķeguma.
Es arī štukoju par maizeskrāsni, bet īsti neizdodas atrast info valsts valodā par to, kāda tā ir jāmūrē un vai ir iespējams, piemēram, apvienot vienā korpusā ar klasisko plīti.

Re: Maizes krāsns
Autors: Didzisp ()
Datums: 25/01/2014 11:18

Maizes krāsni nav izdevies uzmūrēt un ne tapēc, ka negribētu, bet man radās iespēja regulāri nopirkt svaigu pašceptu maizi. Es jau labprāt nodarbotos tikai ar savu pamatdarbu, bet nesanāk. Gaļa pašam jāžāvē, jo veikalā pirktā, sertificētās kūpinātavās ražotā, pat ledusskapī sapelē. Mana kūpinātā gadu stāv un kā svaiga. Sieru majā sieva sien. Knapsieriņus vispār nekur nevar nopirkt. Tā nu nākas nodarboties ar lietām, kuras labprāt uzticētu citiem. Veikalu "digitālā" pārtika man kautkā neiet pie sirds.
Vari droši atbraukt ciemos. Maizeskrāsns gan vēl nav, bet citi interesanti apkures verķi ir un diezgan daudz literarūras par mūrēšanu. Nav jau tālu :) Iepriekš tikai uzzvani 29454016
Maz jau mūsdienās "ķerto" kuri grib krāsnis mūrēt :)

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  ********   **         **    ** 
 ***   ***  **        **     **  **    **    **  **  
 **** ****  **        **     **  **    **     ****   
 ** *** **  ******    ********   **    **      **    
 **     **  **        **     **  *********     **    
 **     **  **        **     **        **      **    
 **     **  ********  ********         **      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727