UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Siltās sienas
Autors: zhuks ()
Datums: 13/03/2013 10:51

Labdien. Nepieciešamas Jūsu domas. Vasarā būvēšu vienstāva māju, ar plānojumu jau esmu ticis skaidrībā, šobrīd skatos dažādus apkures variantus. Uzdūros uz šādu risinājumu- polietilēna caurules gan sienā, gan grīdā. Būs malkas katls ar akumulācijas tvertni un caurplūdes/elektriskais boilers. Pa manam doma jau nav slikta, ja tās caurules būtu iestrādātas apmetumā, bet es iekšpusi apšūšu ar riģipsi. Tad arī radās jautājums, vai šitā sildot savu māju, tas siltums tiks cauri riģipsim? Varbūt kādam ir tāda apkure un var padalīties ar iespaidiem?

Re: Siltās sienas
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/03/2013 10:59

Priekš kam vispār kautkāds re(Rī)-ģipsis, īpaši jau siltumvadīšanai ;)

Re: Siltās sienas
Autors: Gints__ ()
Datums: 13/03/2013 11:11

Galvenais neaizmirsti, kur ir trubas un tad nesit sienā naglu (ok neurb caurumu dībelim) pa virsu trubai! :)

Re: Siltās sienas
Autors: v_t ()
Datums: 13/03/2013 11:17

ja tev būs siltās grīdas, tad siltās sienas taisīt nav nekāda vajadzība.
to būtu būtu jēga darīt, ja jau gatavā mājā kaut kādu iemeslu dēļ nav iespējams ierīkot siltās grīdas, bet vajag darboties ar zemu siltumnesēja temperatūru, piemēram ss. tad jā. bet jaunbūvē? kas varbūt labāks un ērtāks par siltajām grīdām?

Re: Siltās sienas
Autors: DsKs ()
Datums: 13/03/2013 11:17

Tad jau labak griestus :)

[www.zehnder.co.uk]

Re: Siltās sienas
Autors: Gints__ ()
Datums: 13/03/2013 11:25

DsKs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tad jau labak griestus :)
Jā tikai tur pareizi teikts, ka tas domāts:
"for gymnasiums, sports halls, warehouses, and production and assembly halls"

Ja kāds mājā jūtas kā noliktavā vai sporta zālē, tad kāpēc ne :)

Re: Siltās sienas
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 13/03/2013 11:28

"Radiant panels", cik zinu, nav trubas sienā - šamie šauj virsū "tīru" infrasarkano. Jau pirms gadiem 10 tādus redzēju Kolorīta noliktavā, neticams sildefekts "pa pieri". Savukārt cilvēka projekcija uz sāniem lielāka - no augšas tikai pauris un pleci.

Re: Siltās sienas
Autors: Espats ()
Datums: 13/03/2013 11:30


Re: Siltās sienas
Autors: zhuks ()
Datums: 13/03/2013 11:44

Riģipsi likšu, jo domāju par stāvbūvi, tā būs vieglāk apdari veikt. Ja tomēr uzbūvēšu no blokiem, tad iekšpusi varētu apmest un tās trubas iekšā.
Siltus griestus- paldies, nē.
Siltas sienas šķiet tāds interesants risinājums, jo baida putekļi, kuri celsies no siltās grīdas uz augšu, bet abos gadījumos pietiek ielaist zemu temperatūru.

Re: Siltās sienas
Datums: 13/03/2013 12:20

Par putekļiem un silto grīdu - nu nezinu no kurienes tāda fantastiska ažiotāža. Jau daudz reižu esmu saskāries, ka cilvēks padzirdot par silto grīdu saka - būs putekļi utt. No kurienes nāk šī informācija? Paradoskāli, bet neesmu dzirdējis šo ne no viena, kam būtu šīs siltās grīdas mājās.
Negribu veikt pētījumu, bet google ierakstot "radiant floor dust" vai "heated floor dust" pirmajās lapās neatrodu ziņas par paaugstinātiem putekļiem, tieši pretēji, tur parādās ziņas, ka silto grīdu gadījumā putekļi gaisā tieši ir mazāk nekā radiatoru gadījumā. Ir arī par putekļu ērcēm pētījums (http://loghomelinks.com/articles/floor2.htm), mani pilnīgi šokē starpība starp grīdu un radiatoriem - patīkami protams. Var ilgi diskutēt, bet mani, racionāli domājošu cilvēku meklējuma rezultāti google tomēr drīzāk vedina uz domām, ka viss ir tieši pretēji kā daži tautā stāsta. Man ir vienīgais jautājums, kāds ir iemesls kāpēc tādas runas izplata?? Tumsonība?

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.