UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

gried tie inventers
Autors: karters ()
Datums: 14/03/2013 22:19

Sveiki!

Varbūt kāds specs var padalīties par to, kā saules paneļus pieslēdz Latvenergo tīklā. Lasīju, ka esot gried tie inventori - saules paneļus inventorā un tālāk no inventora mājas tīklā. Saprotu, ka reāli var darboties, kad mājās ir patēriņš, dienā u.t.t., bet tomēr pastāv iespēja samazināt rēķinu par elektrību. Varbūt kāds šādu ideju ir īstenojis, var dalīties pieredzē?
Paldies!

Re: gried tie inventers
Autors: vārds ()
Datums: 15/03/2013 11:45

vispirms aizej un uzzini cik maksā tāds skaitītājs, kas šito pasākumu atbalsta. gan jau pārgribēsies.

Re: gried tie inventers
Autors: slēpnis nelog ()
Datums: 15/03/2013 12:40

Karteram droši vien bija doma aiz skaitītāja. Lai neko nedod atpakaļ tīklā, vienkārši lai mazāk ņem no tikla un samazina rēķinus.

Re: gried tie inventers
Autors: karters ()
Datums: 15/03/2013 19:13

tieši tā, laižam aiz skaitītāja, bet cik reāli tas viss strādātu?

Re: gried tie inventers
Autors: Ansis Liepa ()
Datums: 15/03/2013 21:33

Dažiem paziņām tāds verķis darbojas, kad spīd saule un saulenes kautko ražo, tad tās papildina mājas tīklu ar elektrību, ko ēst ledusskapjiem uc patērētājiem, līdzarto mazāk notērējas no latvenergo elektrības. bet tas viss nesaistē ar latvenergo, nekādi īpašie līgumi nedz skaitītāji. vienkārši piesprauž un darbojas. ebajā daudz tādu grid tie inverteru. citiem ir štruntīgs ienākošais spriegums, vai domāts tikai uz saulenēm darbinā, bez akumulatoriem, sazin, citādi darbotos arī 12-14v robežās. tas jāpēta pie pirkšanas.

Re: gried tie inventers
Autors: Daniliano ()
Datums: 15/03/2013 22:16

Pašpatēriņa režīmā patreiz strādā visi mājsaimniecības izveidotie mikroģeneratori(gan saule gan vējš) jo neto uzskaites jautājums, uz kuru visi ļoti ceram, kaut kur iesprūdis Saimes gaiteņos. Arī es esmu uzstādījis saules paneļus ar nominālo jaudu 4,16 kw. Pēdējās saulainās dienās ražoja ~20kw/h dienā. Cik nu varu tad tērēju(sildu boileri, veļasmašīna utt), bet protams ka daļa tika uzdāvināta LE. Bet nu jubkurā gadījumā elektrības rēķini salīdzinot ar pagājušā gada to pašu periodu ir krietni mazāki(te atkal protams mūžīgais jautājums-par kādu cenu tas viss tiek iegūts)
Par tiem inverteriem-lielākā vairākumu gadījumos uzstādot šādus mikroģeneratorus, invertori nāk komplektā(bez tiem īsti neredzu jēgu), kas nodrošina iegūtas enerģijas izmantošanas iespējas.
Mazai atkāpei-mazliet absurdi sanāk tas, ka ja gadījumā pazūd strāva tīklā, inverteri atslēdz saules paneļus-tā tie ir ieprogrāmēti lai netiktu barota līnija avārijas atslēguma gadījumā no mūsu puses(dosies dienesti remontēt līniju un norautos pa nagiem). Tas takā ir mīnus tiešajam pieslēgumam. Iespējams ka akumulātoru esamības gadījumā darbojas citas aizsardzības sistēmas.

Re: gried tie inventers
Autors: karters ()
Datums: 16/03/2013 10:45

Man bij savrīgi saprst, vai šāda ierīce darbojas ar LE skaitītājiem - papildinot mājas tīklu, uzskaitītais daudzums no LE samazinās.
Kas notiek, ja, piemēram, mājas tīklā nav patēriņa, bet mēs ražojam un laižam tīklā, ko teiks LE skaitājs? varbūt uzskaitīs arī manu saražoto, kā patērēto?

Re: gried tie inventers
Autors: Daniliano ()
Datums: 16/03/2013 15:15

karters Wrote:
-------------------------------------------------------
> Man bij savrīgi saprst, vai šāda ierīce
> darbojas ar LE skaitītājiem - papildinot mājas
> tīklu, uzskaitītais daudzums no LE samazinās.
> Kas notiek, ja, piemēram, mājas tīklā nav
> patēriņa, bet mēs ražojam un laižam tīklā,
> ko teiks LE skaitājs? varbūt uzskaitīs arī
> manu saražoto, kā patērēto?
Manā gadījumā ja ražoju vairāk kā tērēju, LE skaitītājs stāv uz vietas-atpakaļ nekas negriežas(žēl protams-pavisam vecā tipa tā gan būtu darījuši)

Re: gried tie inventers
Autors: Obelix ()
Datums: 14/04/2013 13:01

Šobrīd ar saules baterijā vai vēja turbīnu var apturēt LE skaitītāju, citas jēgas nav. Tas būtu izdevīgi, ja mājā elektrības patēriņš būtu dienas saulainajā laikā, bet parasti lielākais patēriņš ir vakarā. Bija paredzēts Saeimā pieņemt elektrības neto uzskaiti jau aprīlī, bet pa garu tie koridori, pārāk dažādas intereses. Pavļuts gan solīja, ka līdz rudenim tikšot ar to galā.
Satraukumu rada nerimstošā ''tautas informēšana'' par rudens elektrības cenu celšanos mājsaimniecībām par 60%. Tā ir solītā elektrības cenu pārlikšana no rūpniecības uz mājsaimniecībām. Cerams, ka uz to laiku būs sakārtota neto uzskaite, lai vasarā uzkrāto (ieskaitīto LE tīklā) varēs izlietot gada laikā.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.