UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Skursteņa izvēle
Autors: Cezars ()
Datums: 19/03/2013 11:11

Labdien.

Esmu skursteņa izvēles priekšā! Skurstenis paredzēts čuguna malkas apkures katlam - Viadrus vai tamlīdz. Diametrs varētu būt 180 un otrs skurstenis parastajam gāzes katlam. Vai kādam ir siltuma centra dūmvads: [www.siltumacentrs.lv] ? - kādas atsauksmes cik ilgi lietojat - cik bieži tīrat. Man te iesaka plewa: [www.skurstenmeistars.lv] , bet ir krietni dargaks variants. Varbūt varat ieteikt, kādu citu firmu. Mūrētus un metāla skursteņus neizskatu.
Paldies.

Re: Skursteņa izvēle
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/03/2013 12:17

Man jau arī patīk četrkantainā Plewa, tiesa, tai sienas biezums ir 2 cm, kamēr citiem, apaļajiem - 1,5 cm vai Tonastar pat tikai 4 mm. Neesmu mēģinājis griezt vai saplēst, bet Leier.pl vai eko-kominy.cz no skata neizskatās tik sīksti kā Plewa. Kāds nesen forumā sūdzējās, ka viņam čechu esot sabirzis...

Re: Skursteņa izvēle
Autors: Niks ()
Datums: 19/03/2013 20:03

Neesmu pārbaudījis, bet Plewa laikam esot tas labākais Latvijā nopērkamais, jo:
1) kantainā forma nodrošinot labāku vilkmi nekā apaļā, kas pārsvarā ir citiem ražotājiem;
2) tā iekšpuse ir noklāta ar glazūru, kas teorētiski samazina visādu sū... pielipšanu, bet tas nenozīmē to, ka skurstenis nebūs jātīra. To būs iespējams retāk jātīra un tas būs vieglāk izdarāms.
3) pati čaula ir biezāka nekā konkurentiem un līdz ar to arī izturīgāka, taču tāpat no termošoka ir iespējams to saplēst.
4) produktu ražo Vācijā un priekš vāciešiem, līdz ar to primārais ir kvalitāte, bet sekundārais - cena.
Vismaz izstādē Māja 2013 marta un aprīļa mēnesī šie piedāvāja labas cenas.

Re: Skursteņa izvēle
Autors: aaaa ()
Datums: 19/03/2013 21:20

Un kur tad nabaga Šīdeli aizmirsuši? Keramiku ar termošoku neviens vēl nekad nav saplēsis, tās ir blēņas. Saplēš viņus klasisi neievērojot uzstādīšanas tehnoloģiju - iebāž cieši metāla pievad-cauruli un vēl piesmērē ar māliem vai termohermētiķi, kas abi sakalst cieti jo cieti un metāla caurulei izplešoties keramiku saplēš. Tur vajag kaut ko mīkstu . stillaudums vai vate un metāla trubai brīvi jāieiet keramikas pieslēgvietā, ar lufti uz visām pusēm.

Re: Skursteņa izvēle
Autors: Cezars ()
Datums: 19/03/2013 21:34

Cik bieži tirat skursteni intensivi kurinot? Tas plewa iekšpuse bija glancets.

Re: Skursteņa izvēle
Autors: Niks ()
Datums: 19/03/2013 21:45

Ja var ticēt tam, ko "viena tante teica", tad citu ražotāju, t.sk. Schiedel jau droši vien, ka arī nav slikti, tikai katram tirgum daži ražotāji cenšas pielāgot savu produkciju atbilstoši tirgus situācijai. Tante teica, ka citi skursteņi, kas tiek tirgoti piem., Vācijā kvalitātes ziņā ir citā kvalitātē, nekā tas, ko var nopirkt šeit no tās paša ražotāja. Priekš mums, kā teikt, šie produkti bieži vien tiek "optimizēti", lai būtu mūsu maciņiem draudzīgāki. Vai optimizācijas ceļā nav cietusi kvalitāte, jautājums paliek atklāts.

Re: Skursteņa izvēle
Autors: figaro ()
Datums: 19/03/2013 22:48

Kāds lieto kamīnu un apkures katlu uz vienu cuku? Itkā vecajās lauku mājās pat ir redzētas 3 pečkas uz vienu cuku. Doma ir granulu katlu darbināt un šad tad pa vakariem kamīnu iekurt, bet kas notiksies kad granulnieks to ventilātoru ierubīs, ja tajā brīdī kamīns ar tiks kurināts. ja kamīnu nekurina un šīberi aizver, tad jau viss būtu ok. bet ja abus kopā darbina? Atsevišķa cuka priekš kamīna, baigi sadārdzinās tas pasākums...(skurstenis 8,5m )

Re: Skursteņa izvēle
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 20/03/2013 08:36

Teorētiski: LBN 231-03 39. Katrai krāsnij vai pavardam ierīko atsevišķu dūmeni vai dūmkanālu. Atļauts vienam dūmkanālam pievienot divas apkures ierīces, ja tās atrodas vienā dzīvoklī un vienā stāvā. Savienojot divus dūmeņus, nepieciešams izbūvēt 12 cm biezu sadales starpsienu ne mazāk kā metra augstumā, mērot no savienojuma apakšas.

Praktiski, kamēr nekurina (netur šīberus vaļā) vienlaicīgi, domāju, ka problēmu nav.

Re: Skursteņa izvēle
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 20/03/2013 08:38

Tas, ja nebūs kamīns, bet jaunlaiku kamīnkrāsns ar durvīm. Kamīnam ar atvērtu kurtuvi, kurā varētu dedzināt kurpi ar sintētisku zoli un blakussēdošais inspektors Lestreids neko nesaostu, vajadzēs lielāka izmēra skursteņa cuku.

Re: Skursteņa izvēle
Autors: figaro ()
Datums: 20/03/2013 20:03

Doma par keramisko skursteni . Vienkārši runāju ar skursteņu tirgotāju, viņš man skaidroja tā- ja skursteņa garums pārsniedz 5 metri un abas ierīces ir dabīgās vilkmes, tad droši varot slēgt pie vienas cukas. Bet tā kā doma par granulu katlu, kas darbojas ar piespiedu ventilātora palīdzību, tad darbinot kamīnu reizē ar granulu katlu,kamīns dūmošot un viņam nebūs vilkmes.Abas ierīces ir paredzētas 1 stāvā. Tirgotājam jau būtu izdevīgi ja nopirktu 2 dūmeņus :D bet vai tiešām to vajag? Varbūt pietiek ar 200mm diametra cuku un viss..

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    ********  **        **     **  **     ** 
 **    **   **        **        ***   ***  **     ** 
 **         **        **        **** ****  **     ** 
 **   ****  ******    **        ** *** **  ********* 
 **    **   **        **        **     **  **     ** 
 **    **   **        **        **     **  **     ** 
  ******    **        ********  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727