UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

rijīgais standby rezīms
Autors: gamu ()
Datums: 27/03/2013 19:26

Sveiki!

Noklausijos Radio NABA J. Šipkovs un co diskutēja par monitoringu, siltināšanu nodomāju, no ko tur parasts dzīvoklis, wtf, kam man tas.. neko jau neēd, kamēr neesmu mājās.
Paņēmu Fluke 43b un piekabināju pie vadiem. Par cik sadalnes skapis vēl nav savākts un iekalts sienā, diezgan ērti pieslēdzos.

Ikdienas standby =41W (48 ar Fluke): biju nedaudz pārsteigts :) Cerēju uz ~ 15.. nu varbūt 20W
Tad lūk, viss, kas parasti ir atstāts pieslēgts tīklam 24/7:

1. [lh5.googleusercontent.com]
2. [lh5.googleusercontent.com]
3. [lh4.googleusercontent.com]

Mērijums sastāv no standby režima: 1 plazma TV, 1 CRT TV, Resīvers, LED barošanas bloks virtuves apgaismojumam, ledusskapis (stadby), DVD players, rooters, veļas masīna, telefona lādētājs (jo ir dock stacija).
Turinu atslēdzot pa vienam visus patērētājus, kamēr sasniegšu nulli.

#Atslēdzu resīveri (denon avr1311): = 0W [48W]

4. [lh6.googleusercontent.com]

#atslēdzu parasto TV (kaut kāds LG 20") = -6W [42W]

6. [lh4.googleusercontent.com]

#atslēdzu DVD (kaut kāds Orion) = -4W [38W]

8. [lh6.googleusercontent.com]

#atslēdzu PC, printeri, skeneri, LCD monitors = -17W [21W]

9. [lh3.googleusercontent.com]

#atslēdzu datora skandas (Microlab T9) = -12W [9W]

10. [lh3.googleusercontent.com]

#atslēdzu virtuves LED -> veļas mazg. mašinu -> telefona lādēt = 0W

11. [lh4.googleusercontent.com]

#atslēdzu rooteri (TP-Link) = -~2-3W [7W]

12. [lh3.googleusercontent.com]

#atslēzu plazmu (LG 50PK350) = -0W [7W]

13. [lh5.googleusercontent.com]

#atslēdzu Fluke lādētāju = 0W atiecīogi pie standby mērijuma ir -7W [0W]

[lh4.googleusercontent.com]

----------

Un tagad patēriņs:

#Plazma gaidīšanas režims:
15. [lh5.googleusercontent.com]

#Ieslēgta plazma (rādījums mainas atkarībā no bildes spilgtuma, VH1:
Plazma ar energy saving mode (65%)

16. [lh4.googleusercontent.com]

#Plazma bez energy saving mode:

17. [lh4.googleusercontent.com]

#Resīvers:

18. [lh6.googleusercontent.com]

#Istaba, gaisma 2x60W +100W

19. [lh4.googleusercontent.com]

#Viss kopā, PC, Plazma, Resīvers 5x60W +100W +LED +tējkanna:

20. [lh3.googleusercontent.com]

ļoti rets režims, ko pat ievad automāts ilgāk par tējkannas pāris minūtēm neturētu


Secinājums, prom ejot izslēgši PC un PC skandas +veco TV, jo tie ir visrijīgākie = ~6+4+17+12 = 39W = 39x24x31/1000x0,1 = ~3 LS mēnesī :)

Re: rijīgais standby rezīms
Autors: slēpnis nelog ()
Datums: 27/03/2013 23:44

Vecajiem crt televizoriem stand-by režīms parasti tika realizēts tā, ka pamatā visa shēma sēž zem sprieguma, tikai tiek nobloķēti rindu impulsi, kas iet uz rindu izvērses izejas tranzistoru. Tikko, kā impulsus palaiž, tā aiziet rindu izvērses transformators, kas ar atsevišķiem tinumiem baro gan kvēli kineskopam, gan kadru izvērses shēmu un nereti arī skaņas pastiprinātāju un televizors "ieslēdzas" . Vot tāds standbay.

Re: rijīgais standby rezīms
Autors: ...... ()
Datums: 27/03/2013 23:56

info, protams, vērtīgs. bet ko nu? var taču ūdens boileri izslēgt uz pāris dienām, ja norunā ģimenē mazgāties 2x nedēļā. var pankūkas arī necept, pietiek ar zaptes maizi. var ūdeni ar spaiņiem nest, var vēl visu ko tizlu izdomāt. es labprāt maksāju par to enerģiju, kuru nepatērēju it kā tieši, tāpēc jau esmu baltais cilvēks. man aiz žoga dzīvo viens tāds, taupīgs, cilvēks- elektrības nav gadu gadiem, bet aliņam ir! vot tā!:D

Re: rijīgais standby rezīms
Autors: Rx ()
Datums: 28/03/2013 08:27

Secinājums: Kas bojā vairāk dzīves prieku: 5Ls par "stanby" vai skurpuloza šo iekārtu slēgšana ārā-iekšā? Varena elektrības taupīšana uz katru minūti slēdzot patērētājus ārā.....Kā būs ar šo iekārtu darba mūžu? Vai tiks ietaupīts? Domāju ka tam, kam savācās 5Ls par stanby, ir pietiekoši daudz naudas, lai šādas iekārtas būtu....Nabagam to nav tik daudz. Saudzēsim savus nervus. Samaksā un dzīvo vesels. Viss ir mūsu galvās!

Re: rijīgais standby rezīms
Autors: Didzisp ()
Datums: 28/03/2013 09:06

Protams, bezjēgā raut visus štepseļus no kontaktiem ir stulbi, bet kaut vai tagad, svētkos izbraucot uz laukiem, gan būtu pareizi visu elektroniku atslēgt.

Re: rijīgais standby rezīms
Autors: DsKs ()
Datums: 28/03/2013 09:38

Didzisp,runaju ar elektrikiem,tad pastav tacu iespeja pie izejas likt sledzi,kas atsledz piemeram visu apgaismojumu maja + Tv + Gludekli ( mazums aizmirsts ) + vel kadas tur svarigas lietas ...

Paris gadus atpakal ofisa pacelas jautajums,kadel 30 datoru griezas visu diennakti ... tika parekinats,ka elektriba kaut kadi 50 lati menesi aizlido ... bija komanda slegt ara ... vel pec menesa aizlidoja vairakiem barosanas bloki un vel nianses sakas ... atteicas samera atri no si pasakuma realizacijas

Re: rijīgais standby rezīms
Autors: gamu ()
Datums: 28/03/2013 09:50

Labsrīts!

Nē, ikdienā neko ārā neraušu, bet uz garām prombūtnēm gan ir vērts atvienot. +nēesmu vēl pabeidzis sadalnes skapi, bet, kad pabeigšu, būs smalkāk sagrupēts. Gan crt, gan PC varēšu atslēgt.
Summa nav liela, lai saspringtu un bojāto dzīvi. Un boileri lētāk ir neraut ārā, nekā regulāri atvienot!! kā jau rakstīju ietekmējos no NABA :))

Re: rijīgais standby rezīms
Autors: slēpnis nelog ()
Datums: 28/03/2013 09:55

Secinājums: Šīm lietām arī vajag pievērst uzmanību pērkot jaunu gadžetu.
1. piespiest ražotājus OBLIGĀTI uzrādīt patērējamo jaudu dažādos standby režīmos.
2. kaut kā stimulēt lai ražotāji to censtos samazināt. Kaut vai noteikt kā obligātu prasību, cik max attiecīgā tipa ierīce drīkst patērēt gaidīšanas režīmā. Protams ciparam jābūt kaut kā tehniski pamatotam, lai nebūtu tā, ka tas pārlieku sadārdzina ierīces cenu un resursus ražošanai un beigu beigās ne patērētājam, ne no resursu ekonomijas viedokļa vispār, nekāda ietaupījuma nav.
3. Nu arī bezmaz ar direktīvu noteikt, ka izslēgšanas pogai jābūt viegli pieejamā vietā. Un vispār, ka tai JĀBŪT. Nu kapēc lai neizslēgtu monitoru, tikko, kā to nevajag, nevis atstāt, kamēr pats pārsēdzas uz gaidīšanas režīmu? Tss pats ar rūteri, nu kapēc to neatslēgt, ja brauc uz 2 dienām uz laukiem, tiem kas tā grib darīt? Izpaliek gan bezjēdzīgs elektrības patēriņš gan elektromagnētisks piesārņojums. Ak jā, tapēc, ka tam nemaz nav slēdža, lai to izdarītu, jālien un jāmeklē pēc štepseļa.

Re: rijīgais standby rezīms
Autors: Alvisss ()
Datums: 28/03/2013 09:59

Taiot dzīvoklī remontu sadales skapī (ka spie ārdurvīmērtā augstumā) tā saslēdzu elektrību, promejot ērti varu atslēgt elektrības apdevi visā dzīvoklī, izņemot ledusskapi un cepeškrāsni (jo tam iekša ir elektroniskais pulkstenis, kas citādi būtu katru reizi jāpārregulē). Kādu laiku tā slēgājos ikdienā, līdz slinkums ņēma virsroku un tagad izslēdzu, ja no dzīvokli aizbraucu uz pāris dienām.

Re: rijīgais standby rezīms
Autors: Dzindzis ()
Datums: 28/03/2013 10:02

Nav ko pirkt lētos datoru barošanas blokus. Parasti tieši otrādāk kad visu laiku stand by ir ieslēgts shēma silda tuvākos elektrolītus un stand by ķēde nokuras.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.