UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Gāzes vads
Autors: super kaimiņš ()
Datums: 14/05/2013 17:01

Labdien!

Gribēju tā apvaicāties, kāā tur ir..

Agrāk gribējām 5stāvu mājā pēdejā stāvā ievilkt dzīvoklī gāzes apkuri, bet izrādijās, ka gāzes vada diametres pietiek tik līdz otrajam stāvam un uz augšu un ies cauri tik pārtaisot gāzvadu koridorā.. tā arī toreiz viss apstājās..

Šobrīd situācija, ka ārzemju kaimiņš paņēmis savācis parakstus, dabūjis visus papīrus un koridorā līdz pat piektajam stāvam uzvilcis jaunu krietni resnaku gāzes vadu, lai dabūtu savā dzīvoklī gāzes apkuri..

Kā citiem mājas iedzīvotājiem ar pieslēgšanos pie šī vada?

Re: Gāzes vads
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 14/05/2013 18:23

Mēģini palasīt pieslēguma noteikumus. Latvenergo noteikumi kādreiz paredzēja - ja par pirmaā klienta 60% ir uzbūvēta tīkla daļa un pie tās (ja nemaldos, 2 gadu laikā) pieslēdz citu klientu, otram klientam jākompensē pirmajam savai jaudai proporcionāla daļa. Tomēr Latvenergo pasvītroja, ka klientu savstarpējos darījumos neiesaistās, tipa, otro slēgtu kā pie sava tīkla, vienīgi pirmais, to ieraugot, drīkst griezties ar kompensācijas prasību pie otrā.

Re: Gāzes vads
Autors: Rx ()
Datums: 14/05/2013 19:04

Ir vēl viena nianse, kas var būt spēkā: Ja gāzes vadu uzbūvē pa privātīpašnieka līdzekļiem, LG to ņem savā apkalpē tikai tad, kad šis gāzes vads bez maksas tiek nodots LG īpašumā..... Tas ir, viņi apkalpo tikai savu gāzes vadu! Tā tas bija pirms gadiem 10.........

Re: Gāzes vads
Autors: z ()
Datums: 26/07/2013 13:53

un tā tas būs mūžīgi mūžos, āmen...
kāpēc privātfirmai(šajā gadījumā Latvijas Gāze), būtu par saviem līdzekļiem jāapkalpo tas, kas pieder citam? LG piederības robeža ir gāzes ievadkrāns pie mājas ārsienas, bet viss, kas iekšā mājā, ir būvēts par mājas īpašnieka līdzekļiem un būvniecību, apkopes un remontus tur veic speciālisti, kas saņēmuši attiecīgas licences... Latvijas Gāze ir tikai viena no daudzajām firmām, kam ir licence apkopju un remontdarbu veikšanai, bet līdz mirklim, kamēr LG ir monopoltiesības gāzes tirdzniecībai, licence uz būvniecību ir apturēta... arī LG vajadzībām jaunizbūvējamos gāzesvadus būvē pirvātfirmas, Latvijas gāzei sen jau šādu struktūru nav... un atcerieties, ka pat padomjlaikos dzīvojamās mājas tika gazifivētas par izpildkomiteju un resoru naudu, kam tās mājas piederēja, nevis no gāzes saimniecību budžeta...

Re: Gāzes vads
Autors: Rx ()
Datums: 26/07/2013 14:06

Teicāt:" ...ka pat padomjlaikos dzīvojamās mājas tika gazifivētas par izpildkomiteju un resoru naudu, kam tās mājas piederēja, nevis no gāzes saimniecību budžeta...". Kad man vajadzēja atslēgt no LG gāzes vadu kas gāja pa ēku sienām līdz nojaucamajai mājai, tad LG pieprasīja atpirkt par daudziem simtu Ls un tad tikai piekrita to atslēgt! Kaut gan, kā citātā teicāt, tika būvēts pa citu resoru naudu! Tātad atdodot LG gāzes vadu ko uzbūvējāt , Jūs par atslēgšanu....pirksiet šo gāzes vada daļu ( ko atdevāt piespiedu kārtā!). Var jau būt ka nepirksiet...Nezinu. Un jāatzīmē, ka manis minētā atslēgšana bija aiz sarkanās līnijas, un pie sarkanās līnijas bija krāns!



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  ********   ********  **     ** 
 **     **  ***   ***  **     **  **        **     ** 
 **     **  **** ****  **     **  **        **     ** 
  ********  ** *** **  ********   ******    ********* 
        **  **     **  **         **        **     ** 
 **     **  **     **  **         **        **     ** 
  *******   **     **  **         ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727