UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
SPiedtvertne no alus mucām un spices sūknis
Autors: Mikus_ ()
Datums: 10/06/2013 11:42

Sveiki!

Ir situācija. Vajag uzrīkot ūdensapgādi mājai. Ir sagādāta daļa materiālu, vajag pabeigt (iepriekšējais simnieks to nav spējīgs darīt un ieceres izstāstīt arī nevar)

Ir savilktas trubas uz visiem punktiem (tualete, krāni, spice). Ir divas nerūsējošā tērauda alus (laikam) mucas, kas paredzētas kā spiedtvertnes. Ir boilers (ar to nekādu problēmu). Ir ieskalota spice.

Vajag - izdomāt kā visu saslēgt un kādu sūkni vajag spicei.

Par spiedtvertnēm puslīdz būtu skaidrs. Apgāžam ar pievadu no apakšas, visu savienojam, pumpējam iekšā ūdeni un viss notiek. Bet mazliet neskaidrība ir ar pareizā spiediena uzturēšanu. Tas varētu būt tāds kā ir ar esošo gaisa apjomu tukšai mucai, attiecīgi - pieslēdzam ūdeni, uzpumpējam ūdeni līdz vajadzīgajam spiedienam un miers? Vai jātaisa augšpusē ventilis pa kuru piepumpēt/nolaist gaisu?

Vēl tām mucām vajag arī pāreju no tā lielā cauruma, kurā krānu skrūvē uz kaut ko mazāku, ūdensvadā izmantojamu. Tādas varētu atrast parastos santehnikas veikalos?

Un spices sūknis - saprotu, ka tur jāskatās ar lielu celšanas augstumu (10m), vajadzīgo spiešanas augstumu (divstāvu māja, sūknis pirmajā stāvā, spiedtvertnes ar boileri otrajā) un laikam ne pārāk lielu ražību (par šo kļūdos? bet kaut ko tādu sagramstīju pa internetiem. Tas it kā tāpē, lai nebūtu tā, ka spicē izbeidzas ūdens)

Varbūt kāds var arī aizdot (uz nākamo nedēļas nogali) vai zin kur iznomāt plastmasas trubu lodāmuru?

Re: SPiedtvertne no alus mucām un spices sūknis
Autors: Gints__ ()
Datums: 10/06/2013 11:56

Man ir viens no šitiem sūkņiem (http://www.santeko.lv/index.php?kolona=vairumtirdznieciba&lapa=katalogs&sublapa=&tab=katalogs&limenis1=11&limenis2=82&limenis3=41) - jauns maksā ap 100 Ls, iet jau gandrīz 5 gadus, pumpē uz nebēdu. Es katrā ziņā neķēpātos ne ar kādām tur mucām, bet nu tā jau gaumes lieta.
Man šitas sūknis ir garāžā, bedrē, velk no spices un sūknē arī uz 2 stāvu. Ja dziļums līdz 10 metriem, tad šitāds der, ja dziļāk, tad laikam jāskatās uz dziļurbuma sūkni, bet tas jau cits stāsts.

Re: SPiedtvertne no alus mucām un spices sūknis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 10/06/2013 12:22

Tas, ka ieurbj desmitiem metru dziļi, vēl nenozīmē, ka no turienes arī jāspiež ūdens - iespējams, tas nostāsies tuvu zemei, līdz nepilniem 10 metriem sūcošajiem inžekcijas sūkņiem pieejamā līmenī.
Atšķirība starp pūšļa vai bezpūšļa spiedkatlu, manuprāt, nav pārāk būtiska - mucu apgriežam ar caurumu lejup, augšā spiedīsies gaiss un lejā būs ūdens.

Re: SPiedtvertne no alus mucām un spices sūknis
Autors: aigarello ()
Datums: 10/06/2013 14:15

Savu laiku jau ir izbaudīts spiedtrauks bez membrānas . Ne pa velti tā membrāna ir izdomāta, tā ir vajadzīga lai tvertnes iekšienē esošais gaiss zem spiediena nesajauktos ar ūdeni . Rezultāts tam ir tāds ka pēc kāda laika tvertnē ir tikai ūdens , sūknis slēdzas iekšā tiklīdz atver krānu , un izslēdzas to aizverot . Ik pa laikam nācās piepumpēt klāt gaisu, pie tam lielos apjomos , jo tvertne bija 150 l, un to ar rokas pumpi darīt nebija aizraujoši .
Tā ka labāk tos ņeržas traukus vajadzētu izmantot pēc piederības, vai pārdot kandžas tecinātājiem, un nopirkt spiedtrauku ar gumijas membrānu .



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******   **     **  ********  ********  
 **   **   **    **  **     **  **    **  **     ** 
 **  **    **        **     **      **    **     ** 
 *****     **        **     **     **     ********  
 **  **    **         **   **     **      **        
 **   **   **    **    ** **      **      **        
 **    **   ******      ***       **      **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727