UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

jaut. par biolera armatūras remontu
Autors: ints45 ()
Datums: 18/06/2013 20:04

Sveicināti draugi, notikusi ķibele. Skat. pievienoto attēlu.
Boilers horizontālais 100ltr. Ir plīsis korpuss 1.detaļai un tā ir jānomaina. Tā kā tas ir uz aukstā vada, tad, cik saprotu, boilers ir jāiztukšo. Vai pareizi domāju - ja es atgriezīšu 2.kloķi, tad pa 3. caurumu iztecēs ūdens(karsts) un es varēšu nomainīt 1.detaļu?

Kāda vispār ir 1.detaļas funkcija?

Paldies



[failiem.lv]

Re: jaut. par biolera armatūras remontu
Autors: Rx ()
Datums: 18/06/2013 21:01

Tas 2 ir ventilis. Aizgrieziet to ciet. Nummur 1 ir drošinātājs- avārijas izvads- pretvārsts. Tas kalpo lai ūdens spiediena zušanas gadījumā, boileris neiztecētu sauss, uz aukstā ūdens pusi. Pa siltā izvada galu ūdens nenāks, ja nebūs aukstā ūdens spiediens. Jūsu gadījumā, Jāaizgriež kāds no ventiļiem aukstajā ūdensvadā pirms boilera, teiksim visai mājai... un arī ventilis 2. Tad skrūvē nost, un skrūvē jaunu virsū. Jāsagatavo lini, vai Ftoroplasta (FUM) lente, lai noblīvētu vītnes daļu. Un viss.

Re: jaut. par biolera armatūras remontu
Autors: soseds2 ()
Datums: 18/06/2013 21:59

Ventilis 2(man domāt) bija boilerim uzskrūvēts, kā nolaišanas ventilis. Nolaist var aizgriežot a ūdens ventili pirms boilera un atgriežot maisītāju uz karsto pusi, lai ierauj gaisu. Uz gala 3 uzmauc gumijas šļauku un otru galu spainī vai kanalizācijā. Ventilis 1ir drošības vārsts-pretvārsts.

Re: jaut. par biolera armatūras remontu
Autors: Rx ()
Datums: 18/06/2013 22:33

Jā, laikam tā nebūs kā teicu. Ventilis pie boilera tādas interesantas konstrukcijas, speciālais, caurplūdes. Neesmu pie mums tādu redzējis.... Tad jā, jānotecina viss ūdens no boilera ar šā ventiļa palīdzību, pie aizgrieztas aukstā ūdens padeves.

Re: jaut. par biolera armatūras remontu
Autors: ints45 ()
Datums: 19/06/2013 22:41

Paldies, viss bija tā kā soseds teica. Vienīgi par cik man siltā caurule pēc boilera iet virs tā un pēc tam zem, tad ar siltā krāna atvēšanu nepietika, lai sāktu izplūst ūdens pa 3.caurumu. Vienkārši atrāvu silto rori pie boilera un tad aizgāja. Pie viena nomainīju anodu. Pagājuši nepilni pieci gadi un nekas daudz no vecā anoda nebija palicis

Re: jaut. par biolera armatūras remontu
Autors: ibm ()
Datums: 26/06/2013 08:45

SIlti iesaku anodu pārbaudīt biežāk un arī mainīt biežāk, nevis tad, kad nekas nav pāri palicis :) Jā, nu tas ir čakars, bet, ja boileri regulāri nekopsi, - ātrāk tiksi pie jauna :)

Cik bieži pārbaudīt? Nu tas atkarīgs gan no vietējiem apstākļiem: ūdens īpašības, izmantošanas intensitāte, uzstādītā temperatūra. Man ir bijis variants, ka pietiek reizi pusotrā gadā un ir bijis arī ekstrēmāks, kad pusgadā jau prasās tīrīt un atkaļķot. Bet nu, pieejas ir dažādas. Es pazīstu vairākus cilvēkus, kas vispār neko boileriem nedara, viņuprāt vienkāršāk ir pēc tam pirkt nākamo, nekā tur čakarēties. Nu, tā ir katra privāta darīšana :)

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.