UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Elektromet boilera elektriskās spirāles problēmas
Autors: specs ()
Datums: 25/06/2013 19:49

Ir nokārusies kombinētā boilera Elektromet elektriskā spirāle/tens EJK-2000. Deg zaļā lampa, bet sarkanā neslēdzas iekšā, tātad nesilda. Poļu instrukcijā satulkoju, ka ir kaut kāda "reset" iespēja, jo boilerim varētu būt nostrādājusi pārkaršanas aizsardzība. Noņēmu gumijas vāciņu, bet tajā caurumā neko neredzu, ko resetēt. Ir kāda pieredze? Citas idejas kā atdzīvināt?

p.s. boilerim rit tikai otrā sezona.

Re: Elektromet boilera elektriskās spirāles problēmas
Autors: eildens ()
Datums: 25/06/2013 20:56

nezinu kā tam konkrētajam, bet parasti ir tāds mazs caurumiņš pie termostata grozīkļa, kur zobu bakstāmo var ielikt, tur nospiežot podziņu parasti viss aiziet.. :)

Re: Elektromet boilera elektriskās spirāles problēmas
Autors: specs ()
Datums: 25/06/2013 22:25

Paldies! Zobu bakstāmais nostrādāja!
Tagad jāskatās vai problēma neatkārtosies.

Re: Elektromet boilera elektriskās spirāles problēmas
Autors: rs ()
Datums: 26/06/2013 08:23

Visticamāk, ka TENs ir apkaļķojies, ja sit ārā pārkaršanas aizsardzību-jāveic tīrīšana

Re: Elektromet boilera elektriskās spirāles problēmas
Autors: ibm ()
Datums: 26/06/2013 08:38

Man Elektromet boileris pirkts 2006.gadā WGJS-200 (200l, uz grīdas stāvošs, kombinētais), un darbojas līdz šim. Protams, to regulāri apkopju utt. Bet stāsts nav par to. Ja nu kas, - es visādus sīkumus (anodus, blīves u.c.) meklēju pie cilvēka, kurš reiz strādāja Elektromet servisā, kad tas vēl bija kaut kur Slokas ielā. Jevgeņijs, 26368820. Viņš joprojām gan pārdod pašus Elektromet boilerus, gan to detaļas. Tas tā, varbūt noder kontakti.

Nesaku, ka viņš ir vienīgais, bet šie poļu boileri LV nav pārāk izplatīti. Mana gada modelim problēma bija tā, ka gan sildelementam, gan anodam ir 2" SEŠSTŪRA flancis, nevis astoņstūra, kā boileriem rietumu pasaulē pieņemts. Pats stulbākais, ka arī tiem vīriem tā atslēga bija viena uz visiem, jo poļi kaut kā īpaši neiespringa tās sūtīta, kaut arī autorizēts serviss skaitījās (runa iet par 2006.-2008.gadiem). Praktiski internetā neatradu atslēgas šiem brīnumiem, visur pieejams 8-stūris bez problēmām. Manuprāt jaunākiem modeļiem ir normāls risinājums. Nu, es mazliet ķirurģiski pilnveidoju boilera korpusu, tagad bez problēmām ar roreni skrūvēju abus :)

Kas man patīk šim boilerim - ūdens izlaišanas caurums ir pašā apakšējā punktā uz sāniem. Vari mierīgi izlaist ūdeni ar krānu un šļauku, kad vajag apkopt; kā arī anods skrūvējas no augšas vertikāli. Lai tikai nomainītu vai pārbaudītu anodu, nav jālaiž ārā 200 litri silta ūdens, pietiek samazināt spiedienu un viss.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.