UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 08/07/2013 16:03

Uz "gruntsūdeņiem" vis nepaļaujies. Man, piemēram, sniega kušanas laikā mēdz būt tērces pat virs augsnes. Paļaujies uz ūdens līmeni grāvī pavasarī.

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: J ()
Datums: 09/07/2013 21:50

Kāpēc neliekat dziļurbuma sūkni urbumā un spiedkatlu mājās siltumā? Ar tādu variantu sūkņa applūšanas jautājums tiek atrisināts.

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: parks2007 ()
Datums: 10/07/2013 00:05

Man starp aku un māju ierakts grods,kur atrodas sūknis ar visu hidroforu un automātiku(maksāja ap 100LS) pirmo ziemu pat nebija nosiltināts,tikai uzmetu kalnu ar sniegu, un nekāda vaina

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: VanRaiks ()
Datums: 11/07/2013 18:08

Manis rekomendētais variants ir tomēr likt dziļurbuma sūkni, ja vien nav problēmas ar ūdens daudzumu spicē + ja spice ir pietiekama diametra (es, piemēram, esmu redzējis pietiekamas). Un arī tie sūkņi mūsdienās jau iet ar aizsardzību pret pārkaršanu.
Manā skatījumā spicei ir vērts uzmest virsū polietilēna caurtekas galu, tā ap 90 cm, un noarmēt un nobetonēt dibenu ar ūdensizturīgu betonu (vai betonēt 2X ar hermetizējošo kārtu pa vidu). Laba doma ir mājas pievadus un elektrību laist iekšā pa akas dibenu, pirms betona kāras, lai nav jātaisa grūti hermetizējami caurumi sānos. Galīgi neiesaku betona grodus, manis ieteiktais risinājums ar plastmasas "grodu" ir bezmaza mūžīgs.
Lauku mājā stāv arī otrs variants - sūknis, kas atrodas zemē iedziļinātos betona grodos. Varu padevīgi ziņot, ka ar to ir bijušas visas iespējamās problēmas un negadījumi - sūknis ir peldējis, aka ir šķiebusies, šuves nākušas vaļā, sūcies ūdens pa cauruļu pieslēgumu vietām, pasākums pirms pavasara aizsalis, utt., utjpr.
Citiem vārdiem es - vienmēr par dziļurbuma sūkni, ilgmūžīgu risinājumu, elektroniku un hidroforiem mājā. Tad sūkni var nomainīt dažās minūtēs, elektroniku un hidroforu arī, pat ja ārā mīnus 40 grādi.

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: khe ()
Datums: 12/07/2013 10:53

RX nesen rakstīja par sava sūkņa skaņas izolāciju - tas liekas optimālākais, bet ja nu galīgi nav iespējas , vēlēšanās likt mājā(starp citu - ir arī 60cm augsts grods, ko var ieripināt pa durvīm, ir ķieģeļi, no kā var izmūrēt zemgrīdas vietu sūknim), tad grods ar dibenu, ko paceļ ar vinču un apstrādā no ārpuses ar hidroizolāciju, tik tad liek zemē, urbj ar dimanta kroņurbjiem caurumus pievadam, izvadam, blīvē ar gumijas blīvējumu.

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: Kasparam ()
Datums: 12/07/2013 11:42

khe,
Viss jau būtu labi, bet grīdas mājā sabetonētas, iekšdarbi tādā stadijā, ka negribētos lauzt vaļā neko.

J,
Viss jau būtu ok, tik pumpis jau iegādāts, tagad pirkt vēl dziļurbuma būtu lieki tēriņi. Jaunā spice vēl nav izurbta, vecajai pa maz ūdens.

VanRaiks
Kāds diametrs tai caurtekai?

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: khe ()
Datums: 12/07/2013 13:54

Tas hermetizētā groda variants domāts pa ceļam uz māju, ievads, izvads no sāniem, apakšu neurbina...

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: VanRaiks ()
Datums: 12/07/2013 15:44

Es esmu ielicis caurteku ar diametru 90 cm, garums 2,5 m. Pirku pa kādi ~100 Ls, vai kaut kā tā. Skaitījās atgriezums. Sen tas bija - pirms 5-7 gadi. Uzliku vertikāli, ~~ 50 cm gals nāk no zemes ārā (lai plūdi nekaitē), 2 m ir zem zemes. Raku ar lāpstu toreiz :) Urbums ir nobīdīts tā, ka viņš ir pie caurtekas sienas, ne vidū, citādi maz vietas kur apgriezties.

Visa sāls ir netaisīt caurtekā caurumus no sāniem, bet ielaist visas trubas un kabeļus no apakšas un pēc tam nobetonēt. Paņēmu betona klonu, ieliku armatūru 10X10, piešāvu betona masai 3 % masas daļas PVC līmi, un maucu iekšā. Ir vērts zem tās caurtekas malām pat parakties, lai betons kārtīgi palien zem malas un ieķeras (lai palos neuzpeld :)). Kad šis slānis bija nožuvis, pārgāju 2-3 X akas dibenam pāri ar vannas istabas hermētiķi un šuvju lentu (lentu > malas + urbumu + pievadus + elektrības ievadu). Pēc tam vēl reizi vismaz 5 cm betona kārtu ar vēl vienu armatūras slāni virsū, un vuala!

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: kačātājs ()
Datums: 20/07/2013 05:09

Spiedkatlu un releju labāk likt mājā - sūkni urbumā. Nebūs problēmas ar ūdeni, mitrumu tam relejam un spiedkatlam. Jo pavasarī grodā vienmēr būs ūdens, ja vien nedzīvo kalna galā un mitrums ar laiku čakarē gan to releju, gan spiedkatls izrūsēs.

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: VanRaiks ()
Datums: 30/07/2013 14:43

>kačātājs

100% atbalstu!

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **         **     **   ******   ********  
 **        **    **   **     **  **    **  **     ** 
 **        **    **   **     **  **        **     ** 
 ******    **    **   *********  **        ********  
 **        *********  **     **  **        **        
 **              **   **     **  **    **  **        
 **              **   **     **   ******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727