UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: Kasparam ()
Datums: 08/07/2013 10:38

Kur novietot sūkni, ja spice tiek urbta ārpus mājas. Proti - nepieciešama jauna spice un kaut kur nepieciešams novietot sūkni. Mājā vārētu būt problemātiski, saimniecības ēka vēl nav uzbūvēta.

Dzirdēju, ka mēdz rakt dārzā grodu un liek sūkni tur. Nebūs pa mitru un aukstu?

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 08/07/2013 10:44

Vienam otram tāda bedrele pavasarī bijuse pilna ar ūdeni...

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: Kasparam ()
Datums: 08/07/2013 11:05

Vienstāv,

Es arī raizējos par ūdeni bedrē. It kā mums māja ir kalniņā, bet nekad neko nevar zināt. Varbūt prātīgāk ir uztaisīt siltinātu kasti virs zemes? Man ir baltie ķieģeļi aizķērušies no padomju laikiem. tos varētu ar nosiltināt ar putoplastu un uzlikt kārtīgu vāku?

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 08/07/2013 11:11

Kapēc mājā uzstādīt ūdens sūkni problemātiski... to pašu grodu var ierakt, kaut vai virtuvē zem grīdas un nav jāuztraucas par sasalšanu.
Bet, ja virsmas gruntsūdens tik augsts, tad taču vienkāršāk izbūvēt aku.1m diametra grodiem.. augšējais grods 1,5m diametrā un tajā izvietot sūkni.

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 08/07/2013 11:27

Ja ir meliorācijas iespējas (es pieradu, ka gandrīz visi būvējas purvainās pļavās), tad nav problēmu, vienīgi meliorācijai vajadzēs ūdensslēgu, lai ziemā aukstais gaiss netiek cauri. Virs zemes būs grūtāk nosiltināt. Man ūdenssūknis plānots atsevišķi stāvoša pagraba priekštelpā.

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: Kasparam ()
Datums: 08/07/2013 11:36

Mājā grīda ir ielieta, grodu likt iekš mājas ir neiespējami - nedabūšu pa durvīm iekšā :). Tagad stāv sūknis mājā, taču esošā spice ir galīgi garām - par seklu un nevietā. Rezultātā ūdens ir lietojams dārza laistīšanai. Un otrs nelāgais aspekts sūknim mājā - skaļi, tas stāv sanitārajā mezglā blakus guļamistabai.

Par grodu - padomāšu. Grunsūdens tiešām nav augsts, pasākums sanāktu lētāks nekā atsevišķas kastes izbūve.

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: soseds2 ()
Datums: 08/07/2013 12:51

Kautrējies man pazvanīt? :) Vareju tak Tevi pakonsultēt! ;)
Ja gruntsūdeņi nav augsti, tad kā pagaidus variantu ieteiktu ierakt kaut vai plastmasas grodu vai no dēļiem var sasist kasti sūknim. Kad uzbūvēsi piebūvi, jāskatās, kāds dinamiskais līmenis dziļurbumam būs. Var likt dziļurbuma sūkni un spiedkatlu ar releju katlenē vai arī sūkni -spiedkatlu katlenē.

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: ibm ()
Datums: 08/07/2013 12:53

Man ir "bedreles" risinājums un esmu arī viens not iem, kuriem sūknis ir peldējis:D

Sākumā bija viss mājā, taču arī - esošā spice bija par netīru, tāpēc urbām dziļāk, taču ūdens atradās tikai ap 18m dziļumā, stabu gan uzspiež līdz dažiem metriem, bet slānis nevisai bagāts un sūknis mājās mocījās ilgi (līdz spicei no mājas vēl apm 15-16m horizontāls posms). Tāpēc pašu motoru ar releju un manometru kontrolei ieliku bedrē uz spices, hidrofori stāv mājās. Viss notiek.
Bedre pirms pāris gadiem piepildījās daļēji ar ūdnei, jo netālu jaunajā objektā celtnieki sačakarēja meliorācijas infrastruktūru. Kas apsveicami, - sūknis šo peldi izturēja (bija pilnībā zem ūdens ar visu releju) un pēc visa šī strādā jau trešo gadu (tpu-tpu...), kopumā tas strādā man kopš 2006.gada. Perdollo, ja kas (šī nav reklāma... tikai fakti).
Protams, pacēlu sūkni augztāk, kur gruntsūdeņi neķer. Tagad man ir tāds hibrīds: sūknis drusku zem zemes virsmas līmeņa, bet kastei jumts riktīgi siltināts. Izturēja pat pirms 2 gadiem mīnus 30, nekas. Man viens defekts pārvērtās par efektu: nepaspēju kārtīgi uztaisīt fundamentu tajā bedrē un sūknis stāv uz betona klucīšiem pacelts. Izskatās pornigrāfiski, taču sapratu, ka vienlaikus tas ziemā no berdes apakšas (apmēram 1,20m) dod sūknim zemes siltumu. Pagājušajā gadā vēl uztinu DEVI pašsildošo kabeli pilnai pārliecībai. Bet viss rullē. Man siltinājums konstruktīvi ir noņemams, no pavasara līdz rudenim kaste "pa pliko", lai ērtēk apkalpot, jo man tur vēl šis tas pieslēgts. Bet tā jau ir lirika.

Līki pirksti...
Autors: ibm ()
Datums: 08/07/2013 12:56

Tā iet, kad raksta pa fikso. Man tagad jāatvainojas godātajam PEDROLLO brendam, kuru tik jauki izķēzīju iepriekšējā ziņā. Bet tas jau nemazina šī izstrādājuma kvalitāti :D

Re: Spice ārpus mājas - kur likt sūkni?
Autors: Kasparam ()
Datums: 08/07/2013 14:55

Labi, skaidrs, ka jānoskaidro, cik tad īsti zemu ir gruntsūdeņi, tad jāizlemj, kā rīkoties :)

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.