UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

ventilācijas izvadi
Autors: jamajamajaaama ()
Datums: 19/07/2013 11:30

Pastāstiet kāds zinātājs. kāda jēga ir no izolēta ventilācijas izvada? Vai labāk likt izolētu vai pietiek ar neizolētu? Kanalizācijas ventilācijai gan jau ar neizolētu pietiek, bet kā ir virtuves nosūcējam un vannas istabas nosūcējam?

Re: ventilācijas izvadi
Autors: DsKs ()
Datums: 19/07/2013 14:31

Ja bus atgusana ( gaisa apstrades iekarta ) ,tad velams izolet... ja vienkarsi tikai 'izmesana' , tad nav nozimes ...

Re: ventilācijas izvadi
Autors: SerViss ()
Datums: 19/07/2013 14:35

Kā jau parasti, izolācijas būtība ir temperatūras režīma stabilizācija. Kondensācijas novēršana gan uz iekšējās,gan ārējās caurules virsmas.
Piemēram siltais virtuves gaiss ejot pa cauruli caur aukstiem bēniņiem, verandu, vai pažobeli neatdziest un izkūp silts atmosfērā. Ja caurule nebūs siltināta, tad aukstajos posmos caurulē uz iekšējām sieniņām sēdīsies kondensāts un tecēs kaut kur uz leju. Īpaši aktuāli, ja mitram gaisam garš ceļš caur vēsām telpām. Lielākā salā izveidojas ledus, un kad atkūst, tad plūdi savienojumos.
Savukārt, ja nesiltināts virtuves izvads iet caur vannas istabu, tad dušošanās vai vannošanās laikā caurulei uz ārpuses kondensēsies dušas tvaiki un tecēs pa sienu, vai pilēs tāpat vien uz leju.

Re: ventilācijas izvadi
Autors: jamajamajaaama ()
Datums: 19/07/2013 16:03

Serviss.
Caurule ta skaidrs, ka būtu jāsiltina, bet tieši pats skurstenītis siltināts, tas tā dīvaini. Jā, tā arī ir ka saka DSKS, ja ja tikai izmešana, tad vienalga. Atgūšana man nebūs.

Re: ventilācijas izvadi
Autors: SerViss ()
Datums: 19/07/2013 16:16

Tieši skurstenītis arī ir tas kondensācijai pakļautākais posms, tāpat kā apkures skursteņiem, kas ziemas laikā var pat apledot, ja ir no tīra bleķa, bet no iekšpuses nāk ūdens tvaiki. Ja skurstenis siltināts, tad tvaiki pārveļas pār skursteņa malu, un tikai tad saprot, ka ārā ir auksts. Ja viņi to sajūt ātrāk vēl skursteņa iekšpusē, tad sākas tecēšana atpakaļ un pat piesalšana.

Re: ventilācijas izvadi
Autors: DsKs ()
Datums: 19/07/2013 16:32

SerViss, cik daudz projektos esat siltinajusi izmesanas gaisa vadus jeb vienkarsi teorija ?

Re: ventilācijas izvadi
Autors: SerViss ()
Datums: 19/07/2013 17:00

Teorija, bet ļoti labi redzama virtuvē pie +24 grādu gaisa temperatūras pilienu veidā gan uz kapara gan plastmasas ūdensvada posma kurš ienāk no akas.

Re: ventilācijas izvadi
Autors: Praktiķis ()
Datums: 19/07/2013 18:10

Esmu personīgi sakāries ar nesiltinātu kanalizācijas ventilāciju 110mm kura ziemas laikā ,daļā virs jumta, bija pilnībā aizaugusi ar ledu.Tā nav teorija.

Re: ventilācijas izvadi
Autors: jamajamajaaama ()
Datums: 19/07/2013 19:27

Khm, kamdēļ vēl tādus vispār ražo?

Re: ventilācijas izvadi
Autors: aaaa ()
Datums: 19/07/2013 20:16

Tādus tirgo tikai pie mums, trešās pasaules iedzīvotājiem, jo mums visu un obligāti vajag to pašu lētāko un tieši būvniecībā. Telefōnu par 500 Ls nopērk aci nepamirkšķinot, vai mašīnai uzliek ļitakus par 300 Ls/gab., a par izvadiem filosofē. Protams, ka jāliek siltināts, un jo īpaši virs jumta - elementāra fizika. Normāls jumta segumu kantoris saviem klientiem nesiltinātus izvadus nemaz nepiedāvā. Un arī uz bēniņiem, ja tie auksti, ventilācijas uc gaisvadi ir jāsiltina. Citādi tie iekša būs slapja, tas viss kaut kur tecēs, putekļi līmēsies klāt utt.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.