UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

NULVADA PARTRAUKUMS
Autors: valdis ZE ()
Datums: 08/08/2013 16:09

kādas sekas var radīt nulvada pārrāvums vairākfāžu tīklā? vai var būt tā ka spriekums pārējās fāzes sasniedz līnijas spriegumu? tas atkarīgs no slodzes?

Re: NULVADA PARTRAUKUMS
Autors: Rx ()
Datums: 08/08/2013 17:17

Jā, tieši tā! Vairākfāzu gadījumā slodzes nosaka sprieguma sadalījumu nulvadam pārtrūkstot:Tam kam lielāka slodze ( mazāka pretestība) tam mazāks spriegums. Kam maza slodze ( liela pretestība) tas saņem lielāku spriegumu, jeb spriegumi ir apgriezti proporcionāli slodzēm. Ja vienam ir tējkanna ieslēgta, bet otram TV uz stenby, vai pat ieslēgts ( mūsdienu TV tērē ļoti maz...) spriegums var pieaugt uz TV līdz pat tuvu 360V!

Re: NULVADA PARTRAUKUMS
Autors: valdis ZE ()
Datums: 08/08/2013 18:51

Bet ja visas 3fāzes bez slodzes? tad jau spriegums nepieaug līdz 360V? VIENVĀRDSAKOT JĀUZMANA NULLVADS! Paldies par atbildēm!

Re: NULVADA PARTRAUKUMS
Autors: Rx ()
Datums: 08/08/2013 19:19

Jāatkārto galvenais: Nulvads , kuru pārraujot ir parspriegumi-zemspriegumi, līnijas sprieguma patērētājos atkarībā no slodzēm ir tad, ja pārrauj nulvadu no transformatora-apakšstacijas. Ja parrauj nulvadu uz patērētāju, kas patērē līnijas spriegumu (230V), tad vienkārši viņam nebūs elektrības.Ja visas fāzes bez slodzes, tad nav kam degt.....izņemot skaitītājam, kas arī ir slodze.......

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.