UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Protherm vai Kospel?
Autors: KriX ()
Datums: 04/09/2013 23:01

Nepieciešams izvēlēties elektrisko katlu. Kuru no ražotājiem ieteiktu Protherm vai Kospel 8kW?

Re: Protherm vai Kospel?
Autors: khe ()
Datums: 05/09/2013 06:36

Par proterm nezinu, bet Kospels strādā labi un jaudu paņem pakāpeniski, bez kritumiem.

Re: Protherm vai Kospel?
Autors: aaaa ()
Datums: 05/09/2013 20:10

Lietoju Kospel 5 gadus, varu teikt tikai to labāko - poļi baigie malači.

Re: Protherm vai Kospel?
Autors: bern ()
Datums: 07/09/2013 12:06

Elektriskais katls ir samērā vienkāršs -pāris detaļas, efektivitāte tuvu 100%, tāpēc nedomāju ir baigi būtiskā atšķirība kāds ražotājs. Lielākā uzmanība jāpievērš automātikai -lai būtu iespējams iestatīt vēlamo istabas temperatūru un nekurināt, kad nav mājās. Uz to gan nevajag taupīt. Tāpat ideālā varinatā, ja ir siltās grīdas nevis radiatori!
Ja būtu sīkāks situācijas izklāsts, varbūt vēl kaut ko varētu ieteikt!

Re: Protherm vai Kospel?
Autors: ibm ()
Datums: 13/09/2013 13:01

Man ir KOSPEL 12kW katls 2 gadus, tiešām labs. Man gan ir vienkāršākais modelis (tur 2 modeļu "līnijas" viņiem), jo man tas tiek izmantots kā "backup" malkas katlam'. Manējam nav boilera kontūra un nav silto grīdu izejas (man nevajag). Tomēr vainas nekādas, sildelementus komutē elektroniski, pie kam, ja nav nepieciešams, tad neslēdz visus 3, bet pa vienam, diviem, kā vajag. Ir arī EKO režīms.

Attiecībā uz temperatūras automātiku, tas vairāk attiecas ne uz pašu katlu, bet uz "kastīti" istabā. Katlam uz āru tiek padoti 2 kontakti (silda/nesilda). Viss pārējais - temperatūra telpā, kalendārs un programmējums, - to jau nosaka telpas ierīce, kura noteiktos brīžos tikai padod komandu kaltam "sildīt/nesildīt". Uz paša katla gan vienīgi tu uzstādi siltumnesēja temperatūru, kādu tu gribi, lai pūš iekšā rorēs. Ja piešaujas, kā to visu optimizēt atbilstoši gadalaikam, es teiktu, ka viss rullē perfekti.

Standartā katlam bija komplektā tikai istabas termostats, es tā vietā uzliku advancētu pulti ar nedēļas programmējumu uc. lietām.

Re: Protherm vai Kospel?
Autors: Natālija ()
Datums: 13/09/2013 13:38

Paskaties GALAN katlus ,tas ir jaunums Latvijā,kas ir nācis no Krievijas,tur tas rullē jau daudzus gadus.Mājas lapa ir www.galan.ru
Vari uzzvanīt pārstāvim Latvijā kurš Tev visu sīki smālki izstāstīs,gan par katliem,gan par uzstādīšanu.Biju patīkami pārsteigta kad ieraudziju katlus kurus reāli var ielikt somiņā un atvest uz māju,tikpat viņš arī vietu aizņems Jūsu mājā.26761172-Igors.

Re: Protherm vai Kospel?
Autors: ibm ()
Datums: 16/09/2013 09:30

Nu nekāds baigais jaunums jau nu GALAN nav gan, vismaz pāris gadu jau.

Biju papētījis GALAN katlus. Kad pirms 2 gadiem pirku, tad (ja nu es galīgi nejaucu) cenas ziņā man GALAN sanāca aptuveni ar kārtu tas pats, kas KOSPEL uz to pašu jaudu ja saskaitīja visus nokomplektēta katla loriņus. GALANam arī nepieciešams "otrais gals", kas maksā zināmu naudu.

Ir viena nianse, kas būtu jāņem vērā. GALAN katls ir t.s. "jonu" katls un tam ir nepieciešams speciāli sagatavots apkures šķidrums, kas ir vēl papildus izmaksas. To, cik atceros, šī katla mārketinga kampaņās kautrīgi noklusēja. Tikmēr KOSPEL iet ar parastu ūdeni, nu labi, nebūsim ienaidnieki paši sev, es lietoju ūdens/tosola šķīdumu. lai nedaudz arī nodrošinātu pretkorozijas pasākumu. Tas arī bija galvenokārt tas, kas lika izšķirties par KOSPEL.

Es neaģitēju par vai pret vienu vai otru, tikai saku, ka, pirms izlemt, būtu labi saprast visas izmaksas pilnībā.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.