UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 5
Re: Dabīgā ventilācija
Autors: Didzisp ()
Datums: 12/09/2013 08:56

Nav Tev tur kautkas pareizi ar tiem skursteņiem. Nereizi nav dūmi ievilkti pa ventilācijas cuku. Man tur tāda vilkme, ka špicku dzēš nost.Virtuves skursteņa cuka apakšā vēl visa kanalizacijas sistēmas ventilācija ievadīta un arī no tās nekādas smakas nekad nav. Nav arī rūpnīcas skursteņa garums, tikai divstāvu māja ar standarta divslīpu jumtu. Ir gan viena fiška, skurstenis atrodas uz tā sauktās ugunsāderes.Sieva vasaras vidū, pie +30 grādiemārā pusdienlaikā, mirīgi iekurina plīti. Nevienu dūmu atpakaļneatsit. Vajag visu pareizi saštukot un uzbūvēt, tad ar ventilāciju, parastā ķieģeļu skurstenī, nebūs nekādu problēmu.

Re: Dabīgā ventilācija
Autors: trumuls ()
Datums: 12/09/2013 11:59

Ja tur ģimene dzīvo pastāvīgi, kā Tev un kurina plīti, tad jau problēmu nav, bet problēma ir, ja ierodas mājā ar pārtraukumiem, vai dzīvo viens un visu dienu prom. Nu un 2 stāvu māja Tev ir. Gari silti skursteņi.

Re: Dabīgā ventilācija
Autors: Saplisis ()
Datums: 13/09/2013 11:25

Laba diena!

Vai varat ieteikt kādu sakarīgu, zinošu meistaru, par saprātīgām naudiņām, kas var privātmājai savilkt dabīgo ventilāciju?

Re: Dabīgā ventilācija
Autors: trumuls ()
Datums: 13/09/2013 15:50

Dabīgo ventilāciju nevelk, bet mūrē. Bija jau ielikts skaidrojums:


[www.youtube.com]

Re: Dabīgā ventilācija
Datums: 10/08/2018 21:57

Sveiciens pirms lietus!
Man saimniecības ēkā ir pagrabs ar baigi sliktu ventilāciju. It kā ir gan pieplūde gan nosūce, bet reāli siltajā sezonā nekāda ventilācija nenotiek. Ziemā man šķiet vēl ir ciešami.

Attēlā esmu ieskicējis esošo situāciju un 3 iespējamos risinājumus. Tāpēc vēlējos uzzināt jūsu viedokli par saprātīgāko un vispār jautājumu par efektīvu pagraba ventilāciju šādā situācijā. Bija vēlme balstīties uz dabisko ventilāciju nevis piespiedu.

A variants taisni vertikāli caur jumtu, bet krietni zemāk par jumta kori.
B variants locīt ventilāciju, lai izvads caur jumtu sanāk kores rajonā (visčakarīgākais)
C variants izvilkt galu cauri fasādei (visvienkāršākais)

[failiem.lv]

Re: Dabīgā ventilācija
Autors: ETT ()
Datums: 10/08/2018 22:37

Liec kā gribi, šitādā vasarā nekas prātīgs nenotiksies, jo dabīgā ventilācija pamatā darbojas no temperatūras starpības, uz to, ka aukstaias gaiss smagāks, bet siltais vieglāks. Nu , kas tur var darboties ja pieplūstošais+25, bet pagrabā +15 ? Varbūt izeja ir garāka pieplūde caur zemi, analoģiski, kā varianti mājai pienākošo gaisu dzesējot, tik šoreiz to dzesējot? Bet nav pārliecības, jo tas gaiss ārā tomēr karsts :)

Re: Dabīgā ventilācija
Datums: 10/08/2018 22:48

Ok, tad pārformulēšu jautājumu tā- kur saprātīgāk izvadīt - sienā vai caur jumtu, ja ņem vērā, ka caur jumtu lielāks čakars. Šobrīd tas izvads vienkārši atrodas otrajā stāvā zem jumta.

Re: Dabīgā ventilācija
Autors: Tinis ()
Datums: 10/08/2018 23:13

Saprātīgāk caur jumtu. Un bez visādiem līkumiem. Tas pats princips kas skursteņiem - jo tālāk no kores, jo zemāks var būt. Līdz 1,5 m attālumā no kores trubai jābūt 0,5 m virs kores. 1,5-3m attākumā - vienā augstumā ar kori. Virs 3 m attālumā - no kores velk līniju 10 grādu slīpumā uz leju no horizontālās līnijas. Trubas augšai nav jābūt zemāk par šo slīpo līniju.

Re: Dabīgā ventilācija
Autors: arre ()
Datums: 11/08/2018 09:13

Man ir variants B, tikai ar to atšķirību, ka vēl 2 papildus līkumi (2 metri horizintāli), un pēdējais posms ieiet kopā skurstenī kopā ar apkures čaulu. Kopējais augstums gandrīz 8 metri. Ziemā, kad kurinu krāsni vilkme ventilācijā ir ļoti spēcīga. Kad nekurina tā praktiski apstājas. Pie vainas domājams tie līkumi. Tev tas līkums nav tik liels, tāpēc B variants varētu strādāt + var padomāt par vēja turbīnas deflektoru.

Re: Dabīgā ventilācija
Datums: 11/08/2018 09:46

Arre tev arī no pagraba nāk ārā tā ventilācija?

Par deflektoru esmu apsvēris, taču man nav ne mazākās jausmas kas ir kas. Deflektori tirgū dažādi, ražotāji arī, cena laba, lai būtu skaidrība kādu pirkt. Kaut kur lasīju, ka kopumā vilkmes uzlabošanā tie piedalās ar 20% papildus vilkmi. Tas it kā nav baigi daudz. Baigi gribētos parktisko pieredzi - ar un bez deflektora problemātiskā situācijā.

Tinis. Pilnīgi taisni būtu forši, bet tā uz aci sanāk baigais masts ar cauruli sanāks. Manuprāt tāds, ka jāsāk domāt par atsaitēm, kas man baigi nepatīk.

Pašreizējā: 3 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **      **   ******     ******   
 **   **      **     **  **  **  **    **   **    **  
 **  **       **     **  **  **  **         **        
 *****        **     **  **  **  **   ****  **   **** 
 **  **       **     **  **  **  **    **   **    **  
 **   **      **     **  **  **  **    **   **    **  
 **    **     **      ***  ***    ******     ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727