UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Boileris no VIESSMANN
Autors: Gatiso ()
Datums: 12/09/2013 22:51

Kādas var pateikt kaut ko par VIESSMAN VERTICELL boileriem, varbūt ir bijuši lietošanā vai arī tāpat redzēti darbībā. Skatījos uz 250 /350 litri, bez elektrības un liekami uz grīdas. Cik palasījos, tad gatavoti no nerūsējošā tērauda, tas varētu nozīmēt ka ir ilgāk dzīvotāji. Skatos uz lietotajiem, kaut vai no Vācijas atvest. Rodas jautājums vai cirkulācijai pašam boileram nevajag likt papildus sūkni, lai gan apkures ūdens izejas un ieejas ir 1 1/4 collas un ar to vajadzētu iet tāpat?? Un viena nianse, man apkures sistēma ir veco labo pašteces principu (noder labi, kad elektrība pazūd), bet arī ir cirkulācijas sūknis.

Re: Boileris no VIESSMANN
Autors: ibm ()
Datums: 13/09/2013 13:21

Neatbildēšu pēc būtības par konkrēto modeli, taču, ja tev apkures loka ieeja ir 11/4, nekāda papildus cirkulācija kā princips nav nepieciešama, tomēr jautājums ir, kā tev tas tiks pieslēgts pie sistēmas. Man boilera loku atšauj vaļā el.mag. vārsts un cirkulāciju nodrošina tas pats apkures sūknis. Bet tas jau ir cits stāsts.

Cita lieta ir KARSTĀ ŪDENS cirkulācija, tavam boilerim noteikti tāda ieeja ir pie šāda tilpuma. Tur gan ir vajadzīgs atsevišķs cirkulācijas sūknis, jo tam ar apkuri nav nekāda sakara. Tiesa gan, tad tev jābūt izbūvētai karstā ūdens cilpai pie katra sanmezgla nu jeb turpgaitai un atgaitai. Dajebkā, tur nav viena vienīga shēma, bet lai karstais ūdens varētu cirkulēt no boilera izejas pa riņķi atpakaļ cirkulācijas ieejā.

Re: Boileris no VIESSMANN
Autors: Gatiso ()
Datums: 13/09/2013 23:01

Man ir 1 collīgās trubas, ka tieši iet uz/no boilera uz apkures katlu, bet pašai apkures sistēmai ir resnākas trubas, izskatās uz 2 collīgām vai tuvu tam. Šobrīd nav pa rokai ar ko pamērīt.
Apkures sistēma ir parasta: Atmos malkas katls, četrgaitas vārsts, cirkulācijas sūknis apkures sistēmai, + sūkņa pašteces mezgls, mehānisks virsmas termostats cirkulācijas sūknim, drošības vārsts, un vaļējais izplešanās trauks bēniņos.
Viss darbojas uz pašteces principu, ziemā arī nemaz nevajag sūkni, nu ja vienīgi, ja vajag lai ātrāk sistēmu padzenā un ātrāk līdz ar to uzsilst.
Un ir parasts (kādreiz gatavots pie meistariem) dubultsienu ūdens boilers, kuram uz sistēmas ir uzstādīts automātiskais atgaisotājs. Boilers nav siltināts un sāk palikt par mazu , jo esam jau 5 cilvēki, kas vairāk vai mazāk iet mazgāties vakaros viens pēc otra. Un arī ir jau bijis metināts. Tāpēc arī gribas nomainīt uz lielāku boileri,lai arī vismaz vasaras sezonā varētu ar apkures katlu sildīt varbūt reizi divās / trijās dienās un siltums turētos.
Nav man cilpa pie katra sanmezgla. To nevar taisīt vienu pie boilera, ja tāda vispār ir nepieciešama? Man nav īpaša vajadzība lai ūdens līdz pašam sanmezglam cirkulē.

Īsti nesapratu, kāpēc tāda tipa boilers manā apkures sistēmā varētu nedarboties????

Atšķirībā no šā brīža boilera, skatos, ka gandrīz visos boileros ir čūskas jeb spirāles veida princips ūdens uzsildei. Vai tas cirkulācijas sūknis šāda veida, piemēram VIESSMAN VERTICELL 250/ 350 litru boileram obligāti būs nepieciešams, jeb arī tas uz jebkāda tipa boileriem būs vaadzīgs??

Re: Boileris no VIESSMANN
Autors: khe ()
Datums: 14/09/2013 09:17

Ja uz grīdas otrā stāvā un kopā ar atgaisotāju, tad var darboties paštecē. Un nedzisīs, atdziestot katlam, caur radžikiem. Jebkurā gadījumā jābūt augstāk par katlu, atsevišķā cilpā, ar papildu atgaisotāju, lai burbulis nenoslēdz cirkulāciju.

Re: Boileris no VIESSMANN
Autors: Gatiso ()
Datums: 14/09/2013 16:05

Man ir vienstāvīga māja, un bēniņos nosiltinātas pašteces apkures caurules un izplešanās trauks.
Kāpēc, lai boilers nedarbotos turpat pie katla??? šobrīd horizontālais darbojas bez problēmām, un boilera apakšējā mala no zemes ir tikai 60cm.

Izmērīju caurules, boilerā ieiet un iziet 3.4 cm diametrā - uz apkures katlu. Pašai sistēmai ir 4.8 cm diametrā caurules.
Pēc būtības vajadzētu iet, cauruļu diametri ir atbilstoši. Sistēmai tāpat ir cirkulācijas sūknis, ar to tad vajadzētu pietikt. Tikai nesapratu kāpēc vēl siltajam ūdenim vajag cirkulācijas sūkni, jo ūdens tāpat iet ar spiedienu no ūdensvada!!!!

Re: Boileris no VIESSMANN
Autors: khe ()
Datums: 14/09/2013 18:50

Tad katla atgaita ir zemāk par tiem 60cm. Un tas VIESSMAN VERTICELL zīmēts kā dubultās čaulas boileris, tātad paštecē noteikti sils, tikai temp būs attiecīga katla temp un līmeņiem - arī dzisīs viņš caur katlu pēc kurināšanas, jo nav pretvārsta. Ja boilera atgaita ir augstāk par katla turpgaitu, vai vismaz vienā augstumā, tad pēc kurināšanas tas neveido konvekcijas kustību caur katlu un sistēmu.

Re: Boileris no VIESSMANN
Autors: ibm ()
Datums: 16/09/2013 09:19

Nejaucam kopā dažādas lietas. KHE tev skaidroja par APKURES cilpu cirkulāciju, tas ir, pati apkure un apkures kontūrs, kas silda boileri sasildot ūdeni.

Tas, ko es tur pieminēju par KARSTĀ ŪDENS cirkulāciju, protams, ir absolūti neobligāts pasākums, var saukt arī par ekstru. Boilera darbībai tas nav nepieciešams, tas ir lietotāja labsajūtai. Ja tādu cilpu nav, bet boilerim ir karstā ūdens cirkulācijas atgaita, to, protams, noslēdz ar korķi un aizmirst. Viss tev darbosies, kā jau KHE rakstīja. Karstā ūdens cirkulācija (nevis apkures šķidruma) vienkārši nodrošina to, ka tev sanmezglos vienmēr ir "tuvu" karstais ūdens. Protams, tas ir noderīgi, ja cilpas ir pagaras un nav vēlmes tecināt vēsu ūdeni pa tukšo kamēr atnāk karstais. Mīnuss karstā ūdens cirkulācijai ir tāds, ka, protams, tu apsildi daļu mājas konstrukciju un dzesē boileri. Nu protams, otrs mīnuss - tev jābūt karstā ūdens atgaitai no sanmezgliem. Bet tas ir cits stāsts, tev tas nebūs aktuāli :)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **    **  ********   *******  
 **     **   **   **   ***   **  **        **     ** 
 **     **    ** **    ****  **  **        **        
 ********      ***     ** ** **  ******    ********  
 **     **    ** **    **  ****  **        **     ** 
 **     **   **   **   **   ***  **        **     ** 
 ********   **     **  **    **  ********   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727