UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

nesilst pirma stava radiatori
Autors: gatis8 ()
Datums: 13/09/2013 16:36

Labdien!
2 stāvu māja, čuguna radiatori agrāk darbojušies uz pašteci, patreiz ir pievienots cirkulācijas sūknis, izplešanas trauks bēniņos likvidēts.Kībele sekojoša, otrā stāva radiatori silst teicami, savukārt pirmajā stāvā negrib silt nepakam. Pirmā stāva radiatoriem pienākošā truba karsta, bet pats radiators silst ļoti lēni. Tai pašā laikā atpakaļgaitas caurule no otrā stāva karsta un no pirmā stāva atpakaļgaita auksta.Otrajā stāvā ir 5 , bet pirmajā 3 radiatori. Pie katla ir iespējams aizgriezt tikkai pirmā stāva turpgaitu, bet atpakaļgatas varu noslēgt abas.Noslēdzot otrā stāva atpakaļgaitu situācija neuzlabojas.Radiatorus esmu atgaisojis.Vai kādam būtu padoms kur šeit meklējama vaina?


Ar cieņu Gatis

Re: nesilst pirma stava radiatori
Autors: Rx ()
Datums: 13/09/2013 18:53

Ja pirms tam bija paštece, sen būvēta, čuguna radiatori, tad liela iespējamība, ka palaižot sistēmu ar sūkni, daļa sū...u ( sārņu) tiek atrautas no sieniņām un sāk savu ceļu. Tas var aizdambet arī ventili, kas ir atpakaļgaitā pirmajam stāvam. Domāju, ka jāsāk ar to, vai caur to ūdens cirkulē!

Re: nesilst pirma stava radiatori
Autors: khe ()
Datums: 14/09/2013 08:59

Pienākošā karsta, bet radžiks nesilst - nav cirkulācijas, ka jau Rx rakstīja. Ja tik pirmās ribas karstas - tad pārējām apakšas nosēdumu pilnas.

Re: nesilst pirma stava radiatori
Autors: soseds2 ()
Datums: 16/09/2013 00:06

Ventilis pirmajam stāvam jāpārbauda.

Re: nesilst pirma stava radiatori
Autors: Sybase ()
Datums: 16/09/2013 11:06

Butu ari pratigi pirms cirkulācijas sukņa atpakaļgaitā ielikt palielaku filtru , lai mesli kas pacelsies no veciem radiatoriem nepiegānī sukni/katlu etc.

Re: nesilst pirma stava radiatori
Autors: vārds ()
Datums: 16/09/2013 12:23

Man vecajai pašteces sistēmai pirms norāvu nost bija vietām caurules tā aizaugušas, ka mazu caurumiņu tik varēja redzēt. Tas 25 gadu laikā.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.