UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkures katla apsaiste
Autors: Deriib ()
Datums: 14/09/2013 09:52

Sveicināti.

Tika palielināta mājas lietderīgā platība (no 100 uz 160m2) un tam sekojoši radās vajadzība pēc centrālās apkures. Iepriekš bija virtuves plīts ar mūri + divi kamīni. (mājai 25 gadi). Apkurei tika izvēlēts: čuguna malkas katls , 1000 l akumulācijas tvertne un vēl 200 l kombinētais boileris ( viss jau ir nopirkts). Par cik galvenais ir katlu telpas aprīkošana + 4 radiātori jaunajā piebūvē, tad gribu zināt kt +- katlu telpas (katls+boileris+akumulācijas tvertne apsaistes ) darba izmaksas. Skaidrs ka viss jāskatās uz vietas, taču pa lielam (neskaitot automātiku) katla apsaiste visur ir vienāda un var atšķirties tikai trubu garumi un diametri + apkures kontūru/loku skaits. Pēc 2 dienām tiekos ar radu ieteiktu santehniķi un runāsim par izmaksām. Gribu iepriekš zināt aptuvenu ciparu, lai zinātu ko iesākt tālāk vai piekrist, lai viņš taisa vai meklēt citu meistaru. Lūdzu. ja kāds šogad ir taisījis apkuri, padalieties ar izmaksām par darbu

- katla apsaiste atsevišķi
- radiātori atsevišķ
- automātika

Re: Apkures katla apsaiste
Datums: 15/09/2013 00:25

200-300 ls + materiāli, fiziska persona. Firma - 400-600 attiecīgi.

Re: Apkures katla apsaiste
Datums: 15/09/2013 00:28

Tas būtu katla apsaiste un automātika, kas arī ir apsaiste. Radiatori papildus vēl gan jau un tur tā lieta svārstās cik liels čakars ar caurumiem sienās uzlikšanu utt. 1-2 dienas darba, attiecīgi var būt savi 70-150 fiziskajam. Nu tā man šķiet ir. Bet dārgāk arī var dabūt.

Re: Apkures katla apsaiste
Autors: soseds2 ()
Datums: 16/09/2013 00:04

Uz māju 160m2 katls, boileris, akumulators, darbs, elektronika uc.,man sanāk 3000-3500Ls rupji rēķinot. Tikai montāža katlenē ap 400Ls(darbs)

Re: Apkures katla apsaiste
Autors: xwdo ()
Datums: 16/09/2013 10:44

Es arī šobrīd risinu apkures katla apsaistes jautājumu. interesē kādas būtu būtiskākās nianses un atšķirības starp slēgta tipa un vaļēja tipa apkures sistēmu? Kādi par un pret? Cik man saprast, slēgta tipa sistemai ir jāparedz pārspiediena un temperatūras aizsardzība, kas varētu izmaksāt salīdzinoši dārgāk kā vaļēja tipa sistēmai kur spiediena nav un nav vajadzīgi visi tie pričendāļi.
Šobrīd sliecos uz vaļēja tipa sistēmu, bet varbūt tomēr ir kāds faktors kas varētu mani apturēt no šīs domas?

Re: Apkures katla apsaiste
Autors: bern ()
Datums: 16/09/2013 14:58

xwdo Wrote:
-------------------------------------------------------
> Es arī šobrīd risinu apkures katla apsaistes
> jautājumu. interesē kādas būtu būtiskākās
> nianses un atšķirības starp slēgta tipa un
> vaļēja tipa apkures sistēmu?

Paskaties meklētājā -iepriekš bijušas ļoti izglītojošas diskusijas par šo tēmu!

Re: Apkures katla apsaiste
Autors: soseds2 ()
Datums: 16/09/2013 23:46

Vaļēja tipa sistēmai ir vairāk risks korodēt, ja montēta no dzelzs caurulēm. Siltumnesējam izplešoties, tas aizplūst caur pārplūdi, tādējādi var būt gadījumi, ka bieži jāpapildina sistēma(papildus kaļķis un gaiss sistēmā). Vaļējās sistēmas izplešanās bunduļa trūkums, tas jānovieto augstākajā vietā, parasti tas ir augšējās sadales krustpunktā.

Re: Apkures katla apsaiste
Autors: xwdo ()
Datums: 17/09/2013 14:53

Jā, par korozijas faktoru esmu dzirdējis, trubas man plastmasenes ar aluminija slāni un čuguna radiatori. katls - Viadrus U22. tākā sistemai ko korodēt būs daudz un domājams savu gadus novilks godam. par cik doma likt granulu degli tad sistemu nevajadzes darbināt uz max grādiem, pietiks ja vislaik sistēmā turēsies 60-70.. tākā ūdenī gaisa burbuļi sāk paradīties pie 80-90, mani tas īsti neskars. mani vairāk uztrauc sistēmas spiedieni, ti sistēmas drošība, bet ja spiedienu nav, cirkulācija ar sūkņiem tad visam vajadzētu strādāt. Plus kā būtu ja sistēmā tiktu ielaists kkas antifrīzam līdzīgs (varbūt pastāv cita vieda pretaizsalšanas/korozijas līdzekļi)? katla manuālī rakstīts ka nevajag spec. šķīdumus lietot. dzirdēts arī ka sūkņi birst no tiem šķidrumiem.

Re: Apkures katla apsaiste
Autors: khe ()
Datums: 18/09/2013 08:25

Man bēniņos atsevišķi iztukšojams bundulis(lai var eļļu atdalīt) ar eļas kārtu virs ūdens. Papildinu gan no augšas, lai nepārlaistu pāri. Ir arī no apakšas iespēja papildināt, pārplūde. Ja uzvārās - tad tikai burbuļi skrien uz augšu... Bet līdz sūkņiem vajadzētu vismaz 9m līmeņu starpību, lai neveidojas kavitācijas burbuļi. Man tikai 6m....



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **     **  **     **   ******  
    **     **    **   **   **   **     **  **    ** 
    **         **      ** **    **     **  **       
    **        **        ***     **     **  **       
    **       **        ** **     **   **   **       
    **       **       **   **     ** **    **    ** 
    **       **      **     **     ***      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727