UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Kā uztaisīt sildkabeli?
Autors: Fredis ()
Datums: 16/09/2013 23:49

Sveiki! Kā varētu uztaisīt mājas apstākļos apmēram 3m garu sildkabeli, ko aptīt apkārt ūdens trubai!
Veikalos baigi dārgie! Man ir pieejams vesels konteiners ar dažādiem vadiem, varbūt kāds zin kā viņu dabūt gatavu?
Pāldies!

Re: Kā uztaisīt sildkabeli?
Autors: Rx ()
Datums: 17/09/2013 07:51

Var taisīt no jebkura kabeļa! Tikai lai tas siltu, jālaiž caur to strāva. Strāvai jābūt tādai, lai uz nogrieztā kabeļa garuma pretestības izdalītos nepieciešamais, pieļaujamais siltums. P=Ukvadrātā dalīts ar R. Un parastiem kabeļiem šī pretestība ir ļoti maza, tāpēc vajadzēs lielu strāvu. Un to iegūt var tikai ar transformātoru, kas arī maksā....Vārdu sakot tas neatmaksājās. Jāpērk tas, kam silšana ir ieprojektēta.

Re: Kā uztaisīt sildkabeli?
Autors: Didzisp ()
Datums: 17/09/2013 08:43

Ja rokas aug no īstās vietas, tad viss atmaksājas. Vadā vajadzēs izdalīt dažus vatus siltuma un derēs praktiski jebkurš transformātors no vecas tehnikas ,ka tik to var pārtīt. Tālāk jua sākas oma formula, labs testeris un sajēga, kā to visu izdarīt.

Re: Kā uztaisīt sildkabeli?
Autors: nunee ()
Datums: 17/09/2013 10:18

Ja rokas aug no īstās vietas, tad var pelnīt īstu naudu pa stundas darbu un nopirkt to kabeli. Ar tādiem vienreizējiem risinājumiem nav vērts čakarēties. Ja sērijā ražot, tad cita lieta.

Re: Kā uztaisīt sildkabeli?
Autors: Didzisp ()
Datums: 17/09/2013 10:52

Viss atkarīgs no cilvēka domāšanas un interesēm. Man piemēram nesagādā prieku staigāt pa veikaliem un pirkt visu gatavu. Daudz interesantāk pašam kautko sameistarot. Ja visu pērk gatavu, tad māja sanāk kā pēc jevroremonta un tāda pati kā kaimiņam. Ja pats daudzko dari un taisi, tikai tad var mājai piedot savu seju un idividualitāti. Labi, varbūt tāds paštaisīts siltumkabelis ir sīkums, bet tā ir cilvēka domāšana.

Re: Kā uztaisīt sildkabeli?
Autors: Rx ()
Datums: 17/09/2013 10:52

....pārtīt transformatoru, to ielikt pienācīgā kārbā, zaudēt enerģiju uz tā sildīšanu, mēģināt kabeļus, kas tam nav paredzēti, eksperimentēt....Tur jau vajag ne tikai pareizi augošas rokas, bet arī uz pleciem stāvošu galvu....Un ja tāda galva stāv, tad tā izdomās, ka tas viss ir lieki.

Re: Kā uztaisīt sildkabeli?
Autors: sybase ()
Datums: 17/09/2013 14:54

Aizvest šo puskonteneru konteineru ar vadiem uz krāsainā metāla pieņemšanas punktu , par iegutajiem lidzekļiem nopirt kvalitatīvu sikdkabeli , lai nav tā kad vis atbikdīgākajā brīdi pašdarinātā sikdierīce nedarbojas. Es nesmu prt "dari pats" bet ir jabut racionāliem.

Re: Kā uztaisīt sildkabeli?
Autors: pt ()
Datums: 17/09/2013 20:45

Pareizi, pareizi, visu jādara pašam, cik tad tur tā darba kvēlspuldzi uztaisīt un radio jau arī var kaut kādu štruntu ar pīkstuli pielodēt. Un durvju atslēgas! Tā tak vispār ir lielākā izšķērdība, tur noteikti var visu ko izdomāt!
Tikai, kad nodegs māja, neej uz ziedot.lv un nelūdz samesties segai, ok?

Re: Kā uztaisīt sildkabeli?
Autors: edmunds zalite ()
Datums: 18/09/2013 01:17

man neapdziivotaa dziivoklii bija liidziiga probleema ar aukstaa uudensvada apsildi ziemaalai neaizsalst. originaalaa bija aptiits sildkabelis kursh meenesii teereeja ap 8ls. izdomaju ka sildiit ir veerts tikai uudensvada aarpusi ar halogenu prozektoru, kuru iesleedzu no termostata pie +2 graadiem. rezultaataa elektriibas pateerinjsh samazinaajaas apm 10x.

Re: Kā uztaisīt sildkabeli?
Autors: Rx ()
Datums: 18/09/2013 07:57

Super! 100w vietā ar 10w var panākt to pašu rezultātu. Pie tam, sildot arī apkārtējo vidi... Kāpēc nelikt termostatu uz sildkabeli?

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.