UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Termorelejs.
Autors: Enrike ()
Datums: 23/09/2013 16:06

Mazs jautājums spečukiem :
katla darbības monitoringam ir vajadzīgs termorelejs . Ir doma uz katla izejas caurules ( darba režīms: 80 grādi ) uzlikt termoreleju kas pie temperatūras nokrisšanas tajā piem. līdz 70 grādi saslēdz NO vai atslēdz NC kontaktus. Nopērkam vajadzīgo tipu un temperatūras variantu uzregulējam uz 70 grādiem liekam caurulei klāt , caurulē 80 grādi , kontakts ciet , tiklīdz sasniedzam 70 kontakts vaļā : pareizi saprotu principu ?

Re: Termorelejs.
Autors: Didzisp ()
Datums: 23/09/2013 16:37

Jautājums tikai, ko tas termorelejs vadīs. Man jau gadiem tāda sistēma darbojas un vada gaisa padevi katlam. Es gan ieteiktu likt elektronisku vadības releju, kuram var histerēzi regulēt.

Re: Termorelejs.
Autors: Rx ()
Datums: 23/09/2013 16:46

Enrike pareizi sapratis.
Jāpiezīmē, ka tādam uzdevumam nopērkamie releji stiprinās ar atsperi pie caurules. Labāk , ja šo kontakta vietu veido no alumīnija-folijas - paketītes. Tas ļaus veidot ciešāku kontaktu ar cauruli un regulators strādās labāk. Un tam arī ir histeriēze, bet normālam lietotājam tas nekaitē. Kā piemērs ir šāda releja pielietojums cirkulācijas sūkņa slēgšanai krāsns lokā, lai krāsns būtu īsāku laiku rasas temperatūrā.

Re: Termorelejs.
Autors: Enrike ()
Datums: 23/09/2013 18:46

OK , sapratu. Paldies , tad varbūt labāk ar kapilāru - vai ir nianses ? . Elektroniskais kādās naudās sanāks ? , bimetāla mazāk kā 10Ls . Man mājās izmantojās GSM kontrolieris , vienkārši uztaisīšu papildus fīču , ka pie granulu katla apstājas saņemšu attiecīgu SMS

Re: Termorelejs.
Autors: Enrike ()
Datums: 19/10/2013 21:08

Argusā pa 6Ls nopirku termoreleju ar kapilāru , visu saslēdzu , darbojās , SMS pie 70 grādiem saņemu. Vēl jautājums pa siltumtehnikas sfēru , man mājās visur siltās grīdas un tikai guļamistabā viens radiators uz atsevišķa loka ar sūkni , šai lokā vēl vannā dvieļu žāvētājs , komfortablai siltuma regulēšanai guļamistabā ko labāk likt radiatoram ? termogalvu vai istabas termostatu kas "komandēs" loka sūkni , 5cat vads līdz katlu telpai jau ievilkts celtniecības laikā . Cik saprotu termostats ļaus ekonomēt sūkņa iztērētos kW , bet kā šajā sakarā būs ar komfortu :O)

Re: Termorelejs.
Autors: khe ()
Datums: 20/10/2013 08:57

2 termostatus, lai sūknis arī saprot, ka ar aukstu ūdeni nevar uzsildīt istabu...

Re: Termorelejs.
Autors: Enrike ()
Datums: 20/10/2013 10:54

kaut ko līdz galam nesaprotu :O( - kapēc 2-us termostatus ?, vai tad termostata būtība ir savādāka ? ( saslēgt kontaktus kad temp par zemu un atslēdz kontaktus kad ir OK ) , cilpā karsts ūdens jau ir visu laiku , atliek tikai ieslēgt sūknim 220V .

Re: Termorelejs.
Autors: khe ()
Datums: 20/10/2013 22:37

Ja cilpa karsta visu laiku, tad sarunāju lieku:) Domāts bija, ja nav temp katlā, kur paņemt karsto ūdeni, bet istabas termostats prasa...

Re: Termorelejs.
Autors: soseds2 ()
Datums: 21/10/2013 23:28

Šādai sistēmai ir mīnuss, ka uz radiatoriem tiek padota augstāka t un kad istabas devējs atslēdz sūkni radžiki sāk atdzist. Nesanāk t svārstības?. Prātīgāk pie sūkņa uzlikt trisgaitnieku ar baipasu.

Re: Termorelejs.
Autors: Enrike ()
Datums: 22/10/2013 08:29

Paldies par komentu. Radiatoru atdzisšanā es mīnusu nesaskatu , lai dziest , neaizsals taču , Trīsgaitnieks jau ir - tagad to grozu ar roku , servomotoru un vadību vienam radiatoram tā kā negribētos. Varat ieteikt kādu nedārgu vadu termostatu ?



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **     **  ********   **     **  **     ** 
 **        **     **  **     **   **   **   ***   *** 
 **        **     **  **     **    ** **    **** **** 
 **        **     **  **     **     ***     ** *** ** 
 **        **     **  **     **    ** **    **     ** 
 **        **     **  **     **   **   **   **     ** 
 ********   *******   ********   **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727