UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
apkures krāsns
Autors: Ieva55 ()
Datums: 23/09/2013 20:16

Labdien! Gribēju painteresēties par to, kādu apkures krāsni labāk izvēlēties. Mums ir Līvānu tipa māja (platība 192 m2, skursteņa diametrs 150 mm), pagrabā ir ar malku kurināmā krāsns ar riņķiem, jo izmantojam krāsni arī kartupeļu vārīšanai lopiem (katru dienu). Tomēr krāsns ir veca, māja ziemā auksta. Gribam nomainīt krāsni, bet īsti nezinām, kādu labāk - gribētos krāsni ar riņķiem, kuru var izmantot katlu vārīšanai (tāda nepieciešamība nu ir), bet tās needodot tik lielu siltumu. Vai plītis ar riņķiem vispār spētu vienlaicīgi arī efektīvi apsildīt māju? Vai labāk būtu likt apkures katlu? Par tiem katliem atkal dzirdēts, ka tad jābūt ļoti labam skurstenim. Kāds ir mūsējais - nav ne jausmas... Izmaksas rēķinām līdz LS 1000, vairāk nesanāks. Varbūt kādam ir kādi ieteikumi?

Re: apkures krāsns
Autors: m. ()
Datums: 23/09/2013 21:29

Varbut var izveidot kaut ko starp apkures katlu un skursteni ko sildīs aizejošās gāzes un vajadzīvas gadījuma varēs varīt...

Re: apkures krāsns
Autors: SerViss ()
Datums: 24/09/2013 06:01

Cik noprotams, tad mājā ir atvērta tipa pašteces radiatoru apkures sistēma un apkures katls ar plīts riņķiem. Viss strādā, tikai vienīgā problēma ir nepietiekams siltums ziemā?
Varbūt, ka nekas nav jāmaina, bet tikai jāpieslēdz sistēmai papildus ūdens tilpne (siltuma akumulators) un atbilstošas jaudas apkures katls, ko kurināt visaukstākajā laikā.

Re: apkures krāsns
Autors: Ieva55 ()
Datums: 24/09/2013 07:25

Jā, mājā ir atvērta tipa pašteces radiatoru apkures sistēma un apkures krāsns ar plīts riņķiem. Bet tā plīts jau savu mūžu nokalpojusi, pat saplaisājusi. Gribētos tādu pašu jaunu, bet veikalos piedāvā plītis ar riņķiem, kas paredzētas līdz 100 m2 platībai ar max jaudu 15 kW. Mums mājai platība lielāka un vajadzētu vismaz 20 kW.Bet tādu, kā rādās, laikam nemaz nav. Ja ieliekam katlu bez riņķiem, nav kur vārīt lopiņiem ēst. Tā nu nesaprotam ko darīt.

Re: apkures krāsns
Autors: khe ()
Datums: 24/09/2013 07:48

Varbūt tā pati plīts(14kw Kalvis) un pirmā stāvā papildus kamīnkrāsniņu, kas pieslēgta apkurei....

Re: apkures krāsns
Autors: SerViss ()
Datums: 24/09/2013 07:57

Tā plīts ar riņķiem ir rūpnīcā taisīta, jeb kolhoza meistaru darinājums? Kas tad viņai ir saplaisājis?

Re: apkures krāsns
Autors: bern ()
Datums: 24/09/2013 13:59

Pie šādas apkures sistēmas (bez siltuma akumulatora) nav iespējams izvairīties no būtiskām temperatūra svārstībām mājās. Šādas sistēmas darbības princips ir vienkāršs -kamēr kurina tikmēr silts. Līdz ko pārstāj kurināt siltums mājā turas kamēr atdziest radiatori. Tādējādi, izvēloties "pareizo" katlu/plīti komforta līmeni nepaaugstināt.

Pie šāda budžeta un vajadzības pēc plīts riņķiem variantu nav daudz. Labākais -pārmūrēt esošo un, iespējams, jau ieteiktais Kalvis 14 kW. Par to vai pietiek 14 kW -pēc tradicionālā aprēķina (0.10 kW /m2) nē, nepietiek. Bet šis aprēķins ir ar pārāk daudz nezināmājiem, lai foruma formātā viennozīmīgi atbildētu uz šo jautājumu. Vienkāršākais paņēmiens kā to noskaidrot -izmērīt esošās plīts kurtuves tilpumu un salīdzināt to ar Kalvis kurtuves tilpumu.

Re: apkures krāsns
Autors: Ieva55 ()
Datums: 24/09/2013 21:08

Jā, vecā plīts ir kolhoza meistaru darinājums, ja tā var teikt. Saplaisājusi ir virsma, viena truba iekšā (tajā gan ūdens neiet). Bet galvenais - nesilda vairs lāga. Un ziema nav aiz kalniem. Tagad domājam ko darīt - mēģināt saremontēt un saglābt veco vai varbūt pirkt šādu: [precukatalogs.lv].

Re: apkures krāsns
Autors: soseds2 ()
Datums: 24/09/2013 21:10

Pa 1000Ls sanāk tikai nomainīt apkures katlu-plīti, darbs un pats katls. Sajā gadījumā vajadzētu katlu- plīti ap 17-20KW, ja bez akumulatora. Vislielākā izvēle ir firmai Vienibe. Es tomēr ieteiktu atrast labu vietējo metinātāju un pasūtīt tērauda katlu ar labu siltummaini nokopējot no kādas firmas modeļa, ar uzmontējamu čuguna sildvirsmu.

[www.termomax.lv]


[www.semicom.lv]

[bigshop.lv]

[www.omulis.lv]

[www.veicis.lv]

Re: apkures krāsns
Autors: SerViss ()
Datums: 25/09/2013 01:23

Ļoti iespējams, ka plīts nav nemaz tik vainīga pie tā, ka "lāgā nesilda". Varbūt aizsērējusi radiatoru un cauruļu sistēma. Kad tā ir skalota? Ja nav, tad skalošana jāizdara nekavējoties, jo par plīts vainu tikai tad būtu pamats domāt, ja sistēma ir iztīrīta. Citādi izgāzīsiet tūkstoti par citu, un tā vienalga nesildīs.
Sasprāgusī plīts virsma galīgi neietekmē mājas sildīšanu, un tādu noteikti var nopirkt par kādiem 40 Ls.
Jautājums par to sasprāgušo cauruli iekšpusē bez ūdens. Ja tā ir bijusi domāta siltā ūdens boilerim, tad viņa mājas siltumu nav ietekmējusi kopš dzimšanas un neietekmēs arī turpmāk.
No mana skatupunkta vienīgais iemesls varbūtējai plīts mainīšanai (no šobrīd zināmajiem) būtu tad, ja tā iekšējā caurule būtu daļa no apkures, kura atvienota kāda plīts remonta laikā. Mazticams variants.
Kādu siltuma akumulācijas tvertni gan būtu vērts saprātīgi piekombinēt.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **    **        **  **    **  **     ** 
 **         **  **         **  ***   **  **     ** 
 **          ****          **  ****  **  **     ** 
 **           **           **  ** ** **  **     ** 
 **           **     **    **  **  ****  **     ** 
 **           **     **    **  **   ***  **     ** 
 ********     **      ******   **    **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727