UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Apkures sistēma privātmajai 200kvm
Autors: Rx ()
Datums: 27/09/2013 16:33

2m3 akumulatori, lai iznāk 2m3 maksās 1200-1500Ls, bet ne 2000Ls Te izvēle:
[akumulacijastvertnes.lv]
Te ļoti mīl runat par -15...-20 grādu salu. Ja tad vienmēr vairāk jākurina... Bet ja paskatās kopumā, tad pie mums vasara ir nu kādi 6 mēneši, labākaja gadījumā. Superaukstums, mēnesi. Tatad 5 mēneši, ne sis, ne tas. Un tad ar akumulatoru vairakas dienas var dzīvot komfortā, i rudenī, i pavasarī...Un katrs saprot, un ir tas jāsaprot, ka maciņš nosaka, cik slinks vari būt savās mājās. Un tas, kas atstāj savu māju atvaļinājumā, ...aizbrauc "tālēs zilajās.." ir ar biezāku maciņu un var atļauties vairāk slinkot!

Re: Apkures sistēma privātmajai 200kvm
Autors: Rx ()
Datums: 27/09/2013 16:40

Par SS: Viss jau skaisti, maksā par elektrību un dzīvo "taškentā". Bet vienu nejauku dienu...darba nav, naudas nav, tik cik vajag, un tie simts, vairāk Ls (EUR) vairs nav! Tad krāsns glābj, jo var kurināt ar jebko. Ja vēl kāda saimniecība, tad koki vienmēr rodās, un atliek vēl lētāk pirkt malku, un izdzīvot. Bet ko, ja ir SS? Kā tad? Un tādi tagad ir daudzi...uz sēkļa.

Re: Apkures sistēma privātmajai 200kvm
Autors: rudzis2 ()
Datums: 27/09/2013 17:32

SS ir jauks protams, bet piekrtu Rx, laiki visādi var pienākt. Tāpēc esmu izlēmis likt akumulatorus ar malkas katlu. Tagad ir svarīgi tikai atrast labu meistaru, kurš būtu gatavs iedziļināties konkrētajā objektā un visi paliktu apmierināti. Māja atrodas Vidzemē, Valmierā. Varbūt ir kāds ko var ieteikt?
Un vēl jautajums, tagad stāv čuguna radiatori, 17gadus apmēram kalpojušī, sūdzību nav, bet pie reizes arī tos ir vērts mainīt? Nepatīk, ka viņiem nav termo galvu, lai uz otro stāvu vai garažu var nogriezt mazāku temp. Vienam draugam jauna tipa radiatori kā viņš pats saka ir sākuši vietām rūsēt. Sistēmā viņam ir parasts ūdens.
Un tās pašteces trubas jau arī jāmaina pret citām, kuras izvēlēties?

Re: Apkures sistēma privātmajai 200kvm
Autors: Rx ()
Datums: 27/09/2013 19:44

Ja esat iepazinies mazliet vairāk ar prasībām sistēmai, ja liek akumulatoru, tad jau zināsiet ka radiatorus vajag vismaz 1,5-2 reizes lielākus kā parasto sistēmu radiatoru rekomendācijās ( 1kw uz 10m2). Un tas jau dod atbildi, kas jādara: Visi radiatori jāliek jauni, maksimāli efektīvi,lai no akumulatora izmantotu maksimāli lielāku uzkrāto enerģiju. Tas ir, lai māja būtu silta, pie ļoti zemas akumulatora temperatūras, kā piemēram 35 grādi...Tā jūs iegūsiet retāku kurināšanu un komfortu. Bet tas viss jau bija sen, sen šajā forumā daudzās lpp aprunāts, diskutēts, sastrīdēts.....apstrīdēts un pierādīts.

Re: Apkures sistēma privātmajai 200kvm
Autors: luks ()
Datums: 27/09/2013 20:29

es liktu granulnieku pilnīga haļava

Re: Apkures sistēma privātmajai 200kvm
Datums: 27/09/2013 23:18

Rx zināma taisnība par radiatoru laukumu - jo tas lielāks, jo vairāk var izmantot siltumu no akumulācijas tvertnes. Tas protams nenozīmē, ka malka tērējas mazāk, vienkārši pagarinās laiks starp kurināšanas reizēm. Manā prātā tas varētu būt ka par kādiem 30% max paildzinātu laiku.
Es gan droši vien darītu tā, ka sākumā uzliktu to sistēmu (katls un akumulatoru), faktiski vecie radiatoru pieslēgumi īpaši nevarētu traucēt un tur nebūtu kaut kāds būtisks norakstāms darbs vai materiāli. Pieslēgt jauno sistēmu pie vecās un paskatīties vai apmierina pauzes starp kurināšanām, ja ne, tad varētu domāt par papildus radiatoriem.
Es mēģinātu atstāt vecos čugunus, jo tie manuprāt ir stabila vērtība, tie jaunie bleķinieki tiešām ir tādi čabani. Viņi ir baigi plāni un ja kaut kur paķer mikrosūcīti, tad caurumiņš ir. Man viens tāds bija punktmetinājuma vietā. Bišķi apmetināju, bet baigi plāns bleķis, ļoti. Kalpošanas ilgums tiem var stipri svārstīties. Man mājās ir arī tādi un be problēmām jau kāds gads 5 vai 7 būs. Bet čuguns ir čuguns. Vieni met ārā un citi atkal tos uzpērk, lai liktu sev. Nezinu ko viņi tur saliek, bet man nezkāpēc šķiet, ka uzlikt termogalvu čugunam jau nu varētu gan. Tāpat jau jaunajā sistēmā būs sūknis.

Re: Apkures sistēma privātmajai 200kvm
Autors: Rx ()
Datums: 28/09/2013 10:06

Par radiatoriem arī bija runa no manas puses: atkārtošos: Presētajiem ir divi trūkumi: liela plūsmas pretestība, un korozija. Plūsmas pretestība liek likt jaudīgāku sūkni, lai nodrošinātu pieprasāmās jaudas padevi. Korozija: atvērtās sistēmās uz presētajiem radiatoriem nav garantijas...Bet manis minētajam Regulus, POLIJA ( [www.regulus.com.pl] ) tādu trūkumu nav. Līdz šim tos pārdeva Intersol , bet senāk arī citas firmas pārdeva....Un Intersolā ir akumulatori "2 tonnas" cenā zem 1000Ls. Tas ir 2 reizes zemāk kā te kāds minēja....

Re: Apkures sistēma privātmajai 200kvm
Autors: soseds2 ()
Datums: 28/09/2013 15:26

Rudzis2, varu aizbraukt satāmēt jauno sistēmu.

Re: Apkures sistēma privātmajai 200kvm
Autors: arigo ()
Datums: 28/09/2013 20:30

Rx Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ja esat iepazinies mazliet vairāk ar prasībām
> sistēmai, ja liek akumulatoru, tad jau zināsiet
> ka radiatorus vajag vismaz 1,5-2 reizes lielākus
> kā parasto sistēmu radiatoru rekomendācijās (
> 1kw uz 10m2).

Nevari izglītot, kā veidojas radiatoru aprēķins? Piemēram, 20 m2 telpa -cik lielu radiatoru izvēlēties? Standarts 1kW/10 m2, bet pie kādas siltumsnesēja temperatūras šis cipars iegūts? +40C, +50C, +60C?

Re: Apkures sistēma privātmajai 200kvm
Autors: rbm ()
Datums: 28/09/2013 22:28

1. solis atbilstoši šim kursadarbam sarēķināt katras telpas zudumus [kristapskuznecovs.files.wordpress.com]
2. atbilstoši sarēķinātam telpas siltuma zudumam izvēlamies radiatoru atbilstoši tabulai [www.purmo.com] (skaties attiecīgā radiatora veida xls)

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********   ********  **    **  **    ** 
 **  **  **  **     **  **        ***   **   **  **  
 **  **  **  **     **  **        ****  **    ****   
 **  **  **  ********   ******    ** ** **     **    
 **  **  **  **         **        **  ****     **    
 **  **  **  **         **        **   ***     **    
  ***  ***   **         ********  **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727