UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Pazuda viena fāze.
Autors: steiss ()
Datums: 13/10/2013 20:22

Privātmāja. Naktī izblieza drošinātājus.Ieslēdzu no jauna visus drošinātājus. Viens drošinātājs neslēdzas, un arī ārā nesit centralo kad mēģinu palaist drošinātāju. Faze izsista kabelim kas iet uz saimniecības ēku. Kabelis ir metru dziļumā, +papildus plastmasas caurulē. Pārzvanot ar skrūvgriezi nav viena fāze , pārzvanot ar lampu, nav - sazemējuma, pampa iedegās starp diviem +. Help!
Kā novērst bojājumu?

Re: Pazuda viena fāze.
Autors: Rx ()
Datums: 13/10/2013 20:37

Citāts:"Pārzvanot ar skrūvgriezi nav viena fāze , pārzvanot ar lampu, nav - sazemējuma, pampa iedegās starp diviem +. Help! ".
Ja jau neieslēdzās drošinātājs, tad fāzes nevar būt! Pārzvanot ar lampu??? , kas nozīmē, ka tiek pārbaudīts spriegums starp fāzi un nullvadu, nevis sazemējumu.... Lampa deg. Starp diviem? kā, starp diviem? Līnijas spriegums? Ja ir trīs fāzes, tad ir trīs. Ja vienā vadā nav sprieguma, tad starp atlikušajiem vadiem būs 380V, jā , lampa degs...
Mistika: Lūdzu izklāstiet , ko tad īsti Jūs darāt, mērāt, pārbaudāt. Un šīs mistikas sakarā jāsaka: Starp nulvadu, arī zemi un jebkuru no trīs fāzes vadiem, jābūt 230V spriegumam. Ja liek lampu ( testeri0 starp fāzēm ( līnijas spriegums) tad jārāda 380V, vai lampa ļoti spilgti jāiedegās un...jāpārdeg!.

Re: Pazuda viena fāze.
Autors: steiss ()
Datums: 13/10/2013 21:10

Ar elektrību esmu uz Jūs. Varbūt arī tapēc neizsakos pareizi. Pieslēdzot lampu nules vadam un fāzes vadam lampa nedeg. Lampa iedegas, kad pieslēdz divām fāzēm. Ar skrūvgriezi kur ir gaismas diode, rāda elektrību divās fāzēs

Re: Pazuda viena fāze.
Autors: steiss ()
Datums: 13/10/2013 21:14

Trīs fāzu elektrība. tāda sajūta ka nav nules un vienas fāzes.Kādi soļi jāveic lai mēģinātu atrast kļūmi?

Re: Pazuda viena fāze.
Autors: Rx ()
Datums: 13/10/2013 22:11

Jāsāk ar nulles vadu. Tam nekad nav drošinātāja. Vienīgi stingri savilkti savienotāji. pārbaudiet, kā šis nullvads pieslēgts. Ja viss ok, un otrā galā nav...tad būs pārdedzis...kas ir ļoti savādi, bet dažreiz tā var būt, ja veidojās īsslēgums kabeļa bojājuma vietā, lielai strāvai plūstot no fāzes vada uz nulvadu.

Re: Pazuda viena fāze.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 14/10/2013 08:42

Būtu labi, ja dabūtu megeri, izmērītu izolācijas pretestību kabelim.
Atvienojot vai atslēdzot kabeļa galus, gan mājā, gan saimniecības ēkā un nomērot L1-0, L2-0, L3-0, L1-L2, L1-L3, L2-L3 un ja iespējams pret zemi, ja ar izolāciju viss ir kārtībā, tad visiem mērījumiem jātiecas uz bezgalību, bet ja ir bojājums kādā fāzē, tad izolācijai jātiecas uz nulli. tā konstatēsi faktu vai ir īsslēgums vai zemslēgums un kurās fāzēs.
Ja visi mērījumi ir normāli (norma pēc MK noteikumiem ir 0,5 megaomi), jāizmēra katra vadītāja pretestība - ķēdes nepārtrauktība, var ar testeri. Novelk paralēli vienu vadu un pārbauda visas dzīslas (var vadu nevilkt, bet izmantot esošu dzīslu, pārliecinoties, ka tā nav beigta), vienā galā starp novilkto vadu vai izmantojamo dzīslu un mērāmo dzīslu pievieno testeri, bet otrā galā šo pārbaudāmo dzīslu savieno sieši ar novilkto vadu (vai izmantojamo dzīslu), tad iegūsi trīs / četrus mērījumus ar kaut kādiem omiem, savstarpēji līdzīgiem. Ja kāds rezultāts ir nulle, tad ir pārrāvums šinī dzīslā.
Tas ir 4 dzīslu kabelim, ja ir 5 dzīslas nāk klāt mērījumi.
Bet kad ir konstatēts bojājuma fakts ir jāizlemj ko darīt, ja kabelis nav garš, tad meklēt bojājumu nav lietderīgi izmaksu ziņā, vieglāk blakus ierakt citu kabeli. ja kabelis ir pagarāks var atrast bojājuma vietu un salabot.

Re: Pazuda viena fāze.
Autors: Dzindzis ()
Datums: 14/10/2013 10:23

Kur atrodas privātmāja? Ja pa ceļam varu apskatīt uz sataisīt.

Re: Pazuda viena fāze.
Autors: Alby ()
Datums: 14/10/2013 12:43

Ja jau tēma par elektrību, tad man ar viens jautajums.

Ir jau krēslas sensors nightmatic 3000, kam ir ekonomiskais režīms (lampas nedeg cauru nakti).
Radās doma, ja nu tomēr rodās vēlme, lai lampas degtu visu nakti. Negribētos skriet regulēt sensoru, bet uzlikt atsevišku slēdzi šādam pasākumam.
Jautājums vai no slēdža ejošo fāzi es varu apvienot ar no krēslas slēdža ejošo fāzi uz lampām vai man no slēža ir jāvelk savas vads uz lampu attiecīgi krēslas slēdzam arī ir savs?

Re: Pazuda viena fāze.
Autors: Dzindzis ()
Datums: 14/10/2013 12:58

Apej sensor simistoru ar slēdzi un būs gaisma cauru diennakti.

Re: Pazuda viena fāze.
Autors: Rx ()
Datums: 14/10/2013 18:47

Jā, var apvienot ar to pašu fāzi, kas ir obligāts nosacījums!!!!! Slēdzis " apies" krēslas slēdzi un pados krēslas slēdža izejā spriegumu. Degs , kamēr slēdzis būs ieslēgts ( arī dienā...) bet atslēdzot slēdzi , slēgšanu pārņems tumsas slēdzis.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  ********   ********   ********  
 **     **  ***   **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  ****  **  **     **  **     **  **     ** 
 ********   ** ** **  ********   **     **  ********  
 **         **  ****  **         **     **  **        
 **         **   ***  **         **     **  **        
 **         **    **  **         ********   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727