UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Par apkures sistēmas atgaisošanu
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 30/10/2013 20:22

Kā Jūs domājat, vai centrālai apkures sistēmai pietiek ar vienu atgaisošanas vietu, jebšu ir jāatgaiso katrs atsevišķais sildķermenis - radiātors, konvektors, boileris un citi sildelementi?

Re: Par apkures sistēmas atgaisošanu
Autors: Rx ()
Datums: 30/10/2013 20:38

Jautājms būtu jāprecizē: Palaižot jaunu, pēc ūdens izlaišanas sistēmu, vai sezonu uzsākot, tā sakot, profilaktiski, ja nesilda kāds elements. Ja jāatbild uz pirmajā variantā minēto, tad viss atkarīgs no sistēmas uzbūves, aklajiem līkumiem. Daudz kas ir atkarīgs, kā tiek uzpildīta sistēma. Ja palaiž ūdeni, nedomājot kas un kā, tad garantija, ka daudzās vietās būs jāatgaiso, kamēr pēc kāda laika iestāsies bezburbuļu režīms. Ja uzpilda sistēmu "domājot" kā iet ūdens, atver kontroles vietas, piever, kad ūdens tās sasniedzis, galējā punktā atver ventili, sargā- novēro kad ūdens sasniegs to.......Tad klāt pievadāmais ūdens, maigi plūstot lielu gaisa masu aizvada līdz atvērtajam ventilim, un atgaisošanas darba mazāk. Atgaisošanas vietu jāliek augšējā punktā noteikti. Liek arī sliktos līkumos. Radiatorus atgaisot vajag noteikti, pie kam, atkārtoti, ja nav iestājusies laba siltumnesēja cirkulācija. Gadās , ka radiatoru var efektīvi atgaisot tikai atskrūvējot kādu ventili, jo pa speciālo caurumiņu tāda smalka strūkliņa nāk, bet nav "ūdens" trieciena, kas burbuļus spēji pastumj tālāk.

Re: Par apkures sistēmas atgaisošanu
Datums: 30/10/2013 22:36

Labāk, ka ir vairāki punkti. Augstākajā protams ir obligāti un tagad jau jāliek tie automātiskie pa 5-7ls. Citās vietās kā rx pareizi saka ir jāpaskata tādas ietas, kurās var veidoties gaisa kabatas. Bet, ja sistēma loģiski uzbūvēta, tad kabatas caurulēs var nebūt. Jaunajos radiatoros atgaisotāji jau ir. Boilerī neredzu nozīmi.
Labs variants ir to sistēmu sākumā labi uzpildīt - ņem mucu ar ūdeni un tajā ūdenssūkni normālu un kaut kur pie loka beigām pievieno cauruli, kuru ielaiž mucā atpakaļ un tad kārtīgi griež uz apli to ūdeni, kamēr burbuļus vairs nemet. Var papildus vēl manipulēt ar to, ka griež ciet atsevišķos elementus, piem radiatorus, un tad plūsma pastiprināti skries caur vienu un tad ar švunku to gaisu izdzīs ārā, tad griež vaļā nākamo un griež pilno ciet. Tādējādi būs branga plūsma un gaiss sistēmā jau uzpildot praktiski vairs nebūs. Normāli viņam arī vairs īpaši nevajadzētu parādīties pēc tam. Protams pa kādam kriksim jau ielien, bet tas ir maz un tas pats izskrien caur automātisko gaisotāju, vai arī iešūpina ar cirkulācijas sūkni profilaksei (aizver turpgaitu, sūknis palielina spiedienu, tad ātri rauj vaļā krānu).

Re: Par apkures sistēmas atgaisošanu
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 31/10/2013 13:13

Mani brālēni savulaik taisīja slīpumu agšup virzienā no stāvvada un pa krānam katrā stūrī. Pēc gadiem apnika skraidīt gaisojot un pārtaisīja slūpumu otrādi, lai burbuļi skrien uz stāvvadu, kā tas jau sākotnēji bija zīmēts Ģimenes Enciklopēdijas 2. sējumā.

Re: Par apkures sistēmas atgaisošanu
Autors: ibm ()
Datums: 04/11/2013 12:10

Man 2stāvu privātmāja, atgaisotājs ir katrā baterijā (radiatorā), kā arī "aklajos" līkumos, jo tehniski nesanāca bez tādiem iztikt. Boilera čūskas augšgalā arī, kā gan citādi, jo man turp un atgaita boilerim nāk no apakšas. Ir pāris vietās automātiskie. Varbūt nav preizi teikt "jo vairāk atgaisotāju, jo labāk", bet nu tas noteikti atvieglo atgaisošanas procesu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    ******   **      **  ********   **     ** 
 **     **  **    **  **  **  **  **     **   **   **  
 **     **  **        **  **  **  **     **    ** **   
 ********   **        **  **  **  ********      ***    
 **         **        **  **  **  **           ** **   
 **         **    **  **  **  **  **          **   **  
 **          ******    ***  ***   **         **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727