UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Ventilācija esošā, vecā mājā...
Autors: Maira Priede - Mačukiene ()
Datums: 10/11/2013 01:56

Sveiki!
Kā labāk, pareizāk, ierīkot jaunu ventilācijas sistēmu jau esošā mājā? Vecā ventilācija vai nu nepareizi izveidota, vai iebrukusi, vai arī kas tur.. - ti pūš iekšā aukstu gaisu, un vairāk nekā.. Mājā gaiss ar katru gadu kļūst arvien mitrāks.. Šķiet, ka, ja vēl tālāk, tad jau būs jāsāk staigāt pa peļķēm uz grīdas.. Logi pastāvīgi aizsvīduši, norasojuši. Ja radiatori uzkurināti galīgi karsti, tad var redzēt, kas notiek ārā.. Sienas pelē, un skapī drēbes tā pat.. Mājā dzīvo mazi bērni. nu ne pavisam negribas iedzīvoties astmās, vai citos "labumos".. Ir doma ierīkot ventilāciju no jauna, bet nezinām kā.. Māja ir taisnstūr veida, kam pa vidu ir virtuve, un abos galos pa istabai.. tik vien.. Tika piebūvēta piebūve, un māja sanāk kā krievu G burts ( Г ), Piebūvē priekštelpa (koridoris) un vannas istaba (kopā ar tualeti).. Kā būtu, ja katrā telpā, griestos izurbtu caurumus, un no bēniņiem ieilktu trubas? Trubas bēniņos saietu vienā trubā, kura izietu uz āru.. Tas ko līdzētu, vai arī iepūstu tikai auksto gaisu?? Interesējāmies par rekuperācijas metodi, bet secinājām, ka tik mazai (apm. 50 kv.m) mājai, tas būtu par dārgu..
Ceru, ka kāds var ko ieteikt... Paldies..

Re: Ventilācija esošā, vecā mājā...
Autors: m. ()
Datums: 10/11/2013 10:29


Re: Ventilācija esošā, vecā mājā...
Autors: Rx ()
Datums: 10/11/2013 17:29

Paldies "m"! Domāju ka būs tikai par ventilāciju, bet saņēmu daudz vairāk! Pamācoši, atklāti, pārliecināti. Derīgus secinājumus būtu katram jāizdara, kas būvēs sev māju, kā arī jau tā ir....Arhitektiem noteikti tas ir jāzina. Par siltuma inerci arī labi. Sienas, kā "Mitruma akumulators". Tā sakot, atbildes uz daudziem blakus jautājumiem: " Kā labāk dzīvot!"

Re: Ventilācija esošā, vecā mājā...
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 11/11/2013 19:00

Vispār informācijas pārāk maz! Ja vadās no teiktā, ka katru gadu kļūst arvien mitrāk... tad iznāk, ka ēkai ārpusē ir uzlikta apdare, kas nelaiž cauri mitruma tvaikus un iekšējais pelējums sienām norāda, ka tajās uzkrājas mitrums vai arī notiek sienu izsalšana...

Re: Ventilācija esošā, vecā mājā...
Autors: Mehiko ()
Datums: 11/11/2013 20:09

Vai šī dabiskās ventilācijas sistēma darbosies arī, ja ir apsildāmās grīdas?

Re: Ventilācija esošā, vecā mājā...
Autors: Janisjanis ()
Datums: 12/11/2013 09:47

Te labs video, kas apskata visus variantus. Tas gan ir reklāmas video. Bet patiesībā ja var atļauties, tad vajag kārtīgu ventilāciju taisīt ar mitrumu neizniekojošiem rekuperatoriem taisīt. [youtu.be]

Re: Ventilācija esošā, vecā mājā...
Autors: Maira Priede - Mačukiene ()
Datums: 12/11/2013 12:46

Būvinženierim Ivaram Brinkmanim

Mājai, pagaidām, nav nekāda apdare mainīta.. Ir gadu gadiem vecais apmetums.. Domāju, ka, noteikti, netika taisīta nekāda hidroizolācija.. Nākamvasar plānots sienas no ārpuses siltināt.. Bet, domāju, ka ticamāk, jāierīko jauna ventilācija..

Re: Ventilācija esošā, vecā mājā...
Autors: Baibish ()
Datums: 12/11/2013 16:24

Cik zinu, uzņēmumā Indutek projektē un arī montē ventilācijas sistēmas. Paši tur pasūtījām ventilācijas projektu privātmājai. AVK projektētāji jau parasti atrod risinājumu gandrīz jebkurai mājai.. Var vienkārši iegūglēt: AVK projektēšana

Re: Ventilācija esošā, vecā mājā...
Autors: specs ()
Datums: 12/11/2013 20:59

Ventilācija ir svarīga, bet ja pat logi svīst, tad ir jācīnās ar mitruma avotu un pēc tam jāskatās vai ar esošo ventilāciju ir gana. Kāda ir apkure? Malkas? Naktī karsts, dienā auksts?
Ja jau pa veco pūš iekšā gaisu, tad jau ventilācija ir vaļā, tikai jautājums, kāpēc strādā pretējā virzienā? Nevajag aizmirst, ka ventilācijai ir jāsastāv no divām komponentēm - pieplūde un izplūde! Varbūt aukstais gaiss nāk iekšā, jo apkures katls velk degšanai nepieciešamo gaisu pa ventilāciju iekšā?

Re: Ventilācija esošā, vecā mājā...
Autors: Maira Priede - Mačukiene ()
Datums: 13/11/2013 11:24

Specam...

Paldies par komentāru! Ventilāciju bijām pievēruši, jo pūta uksto gaisu.. Nesen pārlikām apkures katlu koridorī (iepriekš tas atradās virtuvē), atvēru ventilāciju, un tiešām - tagad velk uz āru!! :))
Jā, apkures katls ir cietajam kurināmajam. Kurinām ar briketēm.. Nav tā, ka naktī karsts, dienā auksts.. Drīzāk otrādi, jo, kamēr katls kurās, ir silts, bet tiklīdz atdziest, atdziest arī gaiss mājā.. iespējams, ka tā ir tikai tāda sajūta dēļ mitrā gaisa..

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  **    **  **     **  **    ** 
  **   **   **  **  **  **   **   ***   ***  ***   ** 
   ** **    **  **  **  **  **    **** ****  ****  ** 
    ***     **  **  **  *****     ** *** **  ** ** ** 
   ** **    **  **  **  **  **    **     **  **  **** 
  **   **   **  **  **  **   **   **     **  **   *** 
 **     **   ***  ***   **    **  **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727