UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Kustības sensors
Autors: JanisJanis1 ()
Datums: 22/11/2013 18:23

Man koridorā ir sensors, kas pēkšņu sāka mirgot. Domāju, ka kāda shēma "gļuko", tāpēc nopirku jaunu sensoru, bet tas arī tieši to pašu brīnumu dara. Vai kāds nezin, kas par vainu šādām darbībām?

Re: Kustības sensors
Autors: Rx ()
Datums: 22/11/2013 18:53

Aizlieciet priekšā sensoram ekrānu. Kā, piemēram, kartona gabalu. Ja mirgošana pārstājās, tātad pienāk kāds maisījuma signāls. Ar ekrāna palīdzību to atrašanās vietu var atrast. Ja nē, vaina var būt arī šī sensora barošanas avotā, jeb tā pulsācijās. Kā strādā kustību sensors? Tā: Ieslēdzot spriegumu, siltuma staru jutīgais elements veic savu zonu analīzi, jeb jutīgā elementa kristāls ir sadalīts zonās, kvadrātiņos ja saprotamāk. Katras zonas izejā parādās elektrosignāls, par šīs zonas siltumu. Un procesors šo zonu ainu piefiksē kā sākuma stāvokli. Ja kādā no zonām notiek izmaiņas, procesors to analizē un dod komandu par pārvietošanos. Protams tas ir daudz komplicētāk, bet izziņas pēc aprakstīju tā darbību. Ja izmaiņas ir lēnas, tad viss tiek uzskatīts par stacionārām izmaiņam, un slēdzis nenostrādā. Prožektoriem papildus atļaujas signāls ir apkārtnes apgaismojums, kura jutības slieksni daudzos gadījumos var mainīt. Tāpat siltuma kustības devēju nostrāde var tikt izsaukta ar kāda ēnas objekta kustību ( koku zari, zirneklis, lapsene... kas rāpo pa devēju, vai pat tuvu tam, šūpojās, ielien devējā kāda muša....). Tāpēc ap devēju jāuztur tīrība. Periodiski jāizsūc putekļi, zirnekļu tīkli.

Re: Kustības sensors
Autors: ETT ()
Datums: 22/11/2013 20:44

Man viens, rozetē iebūvējams arī taisa tādus pigorus laikā, kad krēslas slēdzis pāriet nakts vai dienas režīmā. Kaut kas nav korekts pašā shēmā, taču neesmu vēl nobriedis pētniecībai.

Re: Kustības sensors
Autors: slēpnis * ()
Datums: 22/11/2013 22:30

Jā, baigais procesors. :) Analogais LM324 uz 4 operacionālajiem pastiprinātājiem arī viss "procesors" uzbūvēts. :) Siltuma sensors ir viens, starus veido plastmasiņā iepresētas lēcas. Starp stariem pārvietojoties, sensora izejā mainās signāls. Izmaiņas tiek pastipinātas, maiņspriegums iztaisnots ar diodēm un padots uz trigera ieeju. Tas nostrādā un atgriezeniskajā saitē ir laika aiztures uz izslēgšanos , potenciometrs. Primitīvi viņi ir uztaisīti, tapēc mēdz čakarēties. Barošana pa taisno no tīkla caur kondensatoru, diožu tilts un stabilitroni. Ko var gribēt pa 4Ls. Vismaz lētie. Nezinu, kādas shēmas ir dārgajam galam, neesmu pētījis. Droši vien tas pats, tikai labāk nostrādāti. Barošanas stabilizatori, ekrāni, labāki sensori u.c elementi, ar mazākiem paštrokšņiem. Diez vai, ka tur kaut kas principiāli savādāks, un uz procesoriem.

Man bija divi,kuri ārā stāvot, tikko,kā mitrs laiks, tā neslēdzas ārā. Pietika ar rīta rasu.

Re: Kustības sensors
Autors: Rx ()
Datums: 22/11/2013 23:22

Jā, ir lētie un dārgie. Dažāda tehniskā risinājuma...arī ar procesoru ( [www.olimex.com] ) . Kā arī protams izplatītie ar diferenciālajiem pastiprinātājiem.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **        **  **        **     ** 
 **     **   **   **         **  **        **     ** 
 **     **    ** **          **  **        **     ** 
 ********      ***           **  **        ********* 
 **           ** **    **    **  **        **     ** 
 **          **   **   **    **  **        **     ** 
 **         **     **   ******   ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727