UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Radiators
Autors: Dita. ()
Datums: 23/11/2013 22:07

Kāds droši vien zin,kāpēc radiatoram (vecajam) daudzdzīvokļu mājā pēkšņi pārstāj sildīt pusradiators.Pareizāk sakot,3 redeles siltas,5 aukstas.Un ko tagad darīt?

Re: Radiators
Autors: soseds2 ()
Datums: 23/11/2013 23:31

Vecais ventilis aizaudzis, viena no versijām.

Re: Radiators
Autors: SerViss ()
Datums: 24/11/2013 05:27

Pēc Šerloka Holmsa dedukcijas metodes atliek secināt, ka dzīvojat mājas augšējā stāvā. Visticamāk, ciemos ir atpeldējis draugs Burbulis un meklē, kur tikt ārā.
Ja bez lirikas, tad jāveic atgaisošana. Ja tas kādreiz pašrocīgi ir darīts, tad atliek atkārtot šo procedūru. Ja šāds pasākums pašrocīgi nav veikts, un , šaubīgu krānu gadījumā, bail nopludināt dzīvokli un kaimiņus, tad jāzvana mājas apsaimniekotājam.

Re: Radiators
Autors: Dita. ()
Datums: 24/11/2013 08:34

Tiešām tā ir,dzīvoju pēdējā stāvā.Labi,ka tas ir risināms,es jau domāju,ka jāgaida līdz pavasarim.Ne par velti gribēju nomainīt radiatorus uz jaunajiem,jo 50gadīgi radiatori vairs arī tā nesilda.Tad jau apaimniekotājs no Rīgas siltuma kādu sūtīs,jo vienreiz citam radiatoram krāns pilēja,tad viņi paši to nedarīja,bet nāca Siltuma meistari.Paldies!

Re: Radiators
Autors: SerViss ()
Datums: 24/11/2013 14:46

Ar radiatoru mainīšanu šī problēma neatrisināsies. Veco labo čuguna radiatoru nomainīšana var izrādīties veltīga naudas izmešana, un var pat gadīties, ka situācija pasliktinās. Tā nav tikai Jūsu dzīvokļa problēma, bet dabiska visas mājas apkures sistēmas ekspluatācijas problēma, kura vispirms parādās Jūsu augšstāva dzīvoklī, un ir periodiski jānovērš ar sistemātisku atgaisošanu, lai tieši Jūs varētu saņemt visu siltumu, par kuru maksājat.
Būtībā jau darbības ir ļoti vienkāršas, un atrisinās ar vienkāršu krāna atgriešanu, un šņācoša gaisa burbuļa izlaišanu spainī, bet tas atkarīgs no tā vai Jūs vēlaties to darīt, un vai Siltuma meistari Jums to atļauj un padara vienkārši un droši iespējamu.

Re: Radiators
Autors: Dita. ()
Datums: 24/11/2013 17:21

Vismaz viens gudrs cilvēks atradās!To Burbuli sieviete pati simts punkti nevar likvidēt....Bet nav taču tā,ka Siltums tagad to nedarīs?Esmu dzirdējusi,ka tie vecie radiatori arī aizaug un nav vairs tās siltuma atdeves,utt., ka jaunie labāki....

Re: Radiators
Autors: ETT ()
Datums: 24/11/2013 18:38

Kādreiz bija atbildīgās ministrijas noteikumi, kuros noteikts, ka mājas centrālapkures tīkli jāskalo vienu reizi gadā. Ne toreiz skaloja, ne tagad. Radiatori neaizaug, bet tajos nogulsnējas sistēmā esošā draza. Var jau posmu no sistēmas (radiatorus) nomainīt, un tas posms it kā ir tīrs, taču ātri nogulsnes emigrēs no pārējās (netīrās) sistēmas uz jauno posmu. Pie kam, tā kā lētākā un lielākā daļa "jauno" radiatoru ir ar lielāku plūsmas pretestību un mazāku tilpumu, iespēja ātri "aizaudzēt" nomainītos radiatorus strauji palielinās.
Lai sievietei, kura simts punkti nemēģinās pati ikvidēt burbuli, nebūtu liekas klapatas, tās palīdzēs novērst automātiskais atgaisotājs, kas maksā tikai dažus latus...
[www.kurpirkt.lv]

Re: Radiators
Autors: Dita. ()
Datums: 24/11/2013 21:07

Cik te gudri vīrieši!Vai tos automātus var likt arī pie vecajiem radiatoriem?Droši vien tik nākamo sezonu.Rīt sazināšos ar apsaimniekotāju,tad varēšu pastāstīt,ko izdarīja.Paldies!

Re: Radiators
Autors: soseds2 ()
Datums: 24/11/2013 23:32

Serviss, vai šīs tēmas autors kaut kur minēja ka mājas apkures sistēma darbojas ar apakšējo sadali!!!!(gaiss krājas augšējo stāvu radiatoros). Vispirms jāuzzina projekts stāvu skaits un apkures sistēmas veids.

Re: Radiators
Autors: Dita. ()
Datums: 25/11/2013 10:28

Paldies par atsaucību.Šodien zvanīju apsaimniekotājam. Viņš pateica,ka pa tiešo uz Siltumu jāzvana.Pazvanīju uz Siltumu,tur laipni pierakstīja manu adresi un pateica,ka brauks pārbaudīt mājai kaut ko tur.Dzīvoklī radiatoru viņiem nevajagot.Nu gribu redzēt vakarā,ko darīs mans radiators.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  ********  ********        ** 
 **     **  **        **        **              ** 
 **     **  **        **        **              ** 
 ********   ******    ******    ******          ** 
 **         **        **        **        **    ** 
 **         **        **        **        **    ** 
 **         ********  ********  **         ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727