UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Nesilst telpas
Autors: gints_ ()
Datums: 28/11/2013 09:38

Vēl arī jānem vērā tas, ka, ja uzturēt patstāvīgu siltumu vēl kaut kā nebūt varētu, tad mirklī, kad grib salīdzinoši strauji pacelt temperatūru par 4 grādiem (raksti no 18 uz 22), tad radiatoriem vēl vajag papildus jaudas rezervi.

Ja pirmo stāvu plāno pabeigt pārskatāmā nākotnē, tad vēl nesteidzies ar radiatoru maiņu. Kurinot pirmo stāvu, siltums tomēr būtiski ceļos uz otro stāvu, un varbūt šī temperatūras starpība būs pietiekama.

Re: Nesilst telpas
Autors: Arnis ()
Datums: 28/11/2013 10:15

Paldies veči par atbildēm.

Firmas proj.vadītājs apgalvo, ka tur viss esot kārtībā, pēc būvnormatīviem 0.06kW uz m2. Viņš saka, ka vaina viennozīmīgi pirmajā stāvā. Par cik viņiem vēl ir nepabeigti darbi, tad, iespējams, šodien/rīt vai jaunnedēļ tiks pieslēgts 1. stāvs pie apkures. Pēc tam iekomentēšu, kā man tas process virzās.

Re: Nesilst telpas
Autors: vārds ()
Datums: 28/11/2013 14:28

Nav radiatori par mazu. 1kw uz 10 kvadrātiem rēķina veciem švaki siltinātiem šķūņiem pie rekonstrukcijas. Man otrajā stāvā ir līdzīgi radiatori pret telpu izmēriem, tikai visur 22 tips. Un tie visi ir gandrīz ciet aizgriezti. Vienā lielākā telpā (ap 20kv.m-kā autoram 2.) viens vispār ciet, piesilda otrs pietiekoši. Un māja man 100 gadu veca ar lieliem mūriem.
Problēma tiešām ir apstāklī, ka pirmais stāvs netiek apsildīts.

Re: Nesilst telpas
Autors: lūdzu info ()
Datums: 28/11/2013 15:58

Vārds.. salīdzinājāt arī..
Jūs sakāt, ka Jums telpas pret radiātoriem līdzīgas tik visur 22tips..
Pieņemot, ka abiem temperatūras līdzīgas 70-55 tad atšķirība uz kvadrātu ir ap 0,3kW... tas nav maz!!

Arni!
Tā norma ir pie kādas izstabas temperatūras? 18; 20; 22 grādi? Un pie kādas mājas? Es kau'tkā nemanīju tekstu ka Jums tā skaidbetona māja būtu papildus siltināta.
Ja mēs gribam telpā pacelt temperatūru uz tiem 22 grādiem mums jārēķinās papildus vismaz ar 30%
Tātad, ja tie 0,6kW ir pie 20 grādiem, lai telpā normāli uzturētu 22 grādus vajag aptuveni 0,78kW.

Kad tiks pieslēgts pirmais stāvs tad noteikti situācija uzlabosies, galvenais, lai arī tur nav uzstādīti minimāli nepieciešamie radiātori.

Manuprāt, ja ir paredzēts iestatīt visādus rīta, nakts utt režīmus, tad izbūves procesā nav labāk paredzēt ieguldīt pāris latus vairāk uz katru radiātoru, lai temperatūras var pacelt straujāk?
Var taču matemātiski aprēķināt cik kw enerģijas vajag, lai konkrēta gaisa daudzuma temperatūru paceltu par tiem 4 grādiem.

Es Jūsu vietā mazliet pamainītu visu iekštelpu temperatūru grafiku'un izpētot vai pie līdzīgiem laikapstākļiem mav izdevīgāk uzturēt mazliet siltāku naktī, lai atvieglotu katla darbību un pārliecinātos par granulu izmantošanas lietderīgumu. Jo, ja Jums vajag 5h lai paceltu to temperatūru, tad katlam jāsāk kāpināt temperatūru jau 3 pa nakti :)

Re: Nesilst telpas
Autors: lūdzu info ()
Datums: 28/11/2013 16:02

Par temperatūras pacelšanu biju domājis no 20 grādiem uz 22!
Es savā gadījumā, lai nodrošinātu ka mans radiātors spētu piesildīt telpu salīdzinoši ātri,'izvēlējos 21 tipu tāds vismaz ir Purmo.. un viņš varteikt neaizņem vairāk vietas, jo tā biezums ir tikai par aptuveni 1,5cm biezāks.

Re: Nesilst telpas
Autors: Rx ()
Datums: 28/11/2013 18:57

Jau daudz šajos forumos tika apspriests par tēmu: Kāda temperatūra jāuztur radiatoros. Parastam patērētājam liekas ka, nopirks mazu radiatoru, jo tas lētāks, mazāks, mazāk aizņems vietu, dizains istabā būs skaistāks, kurinās ar lielāku temperatūru un dzīvos "cepuri kuldams", jeb priecīgs par dzīvi.... Bet kad sāk dzīvot, tad tik sākās...Klepus, bezmitruma problēma, caurvējš, putekļi pa gaisu. Bērni slimo. Cik daudz slavētas siltās grīdas...kāpēc?- Tāpēc ka vienmērīgāka temperatūra un patīkamāks klimats, lielisks dizains un t.t.t.. Tāpēc, liekot lielākus radiatorus būs lēnāka karstā gaisa cirkulācija, kas mazāk sausinās gaisu, ekonomēsies kurināmais , it sevišķi akumulatora gadījumā, lelāka inerce siltuma elementiem ( nedaudz lielāka..). Vienmērīgāka temperatūras sadale telpā, ja speciāli nestaigā un nemaisa. Un tāpēc jārēķina radiatori uz ieejas temperatūru 55 +/- grādi. Un tad būs rezerve ātrai uzsildišanai, labākam mikroklimatam, veselībai....Par to der padomāt, jo naudas taupīšana nevietā neatmasājas.

Re: Nesilst telpas
Autors: Arnis ()
Datums: 28/11/2013 19:24

Māja nav siltināta, kā celta pirms 30 gadiem, tā vēl šobaltdien nekas nav mainījies. Tik, cik logi 1. stāvā 3pakešu, otrajā divu.

Un kas attiecas uz kapeikas pi***nu par radiatoriem, tad tādus man izvēlējās projekta vadītājs, bet man kā nezinātājam jau nav saprotams, vai tie ir par lielu, par mazu vai kādi tur.

Uzstādīju pagājušo nakti no 18c uz 20c nakts režīmu, dienā atstājot tos pašus 22c. Šobrīd skatos, ka jau nokurināti 35kg, bet līdz pusnaktij vēl ir 4,5h pa kurām vēl droši vien pielasīsies klāt. Tākā secinājums ir tāds, ka pacelt augstāku temp. pa nakti man nu dien nav izdevīgāk :))

Re: Nesilst telpas
Autors: soseds2 ()
Datums: 28/11/2013 23:51

Projektu vadītājs teica, ka ari maximai viss kartiba...:)

Re: Nesilst telpas
Autors: binary ()
Datums: 29/11/2013 07:37

lūdzu info Wrote:
-------------------------------------------------------
> Jo, ja Jums vajag 5h
> lai paceltu to temperatūru, tad katlam jāsāk
> kāpināt temperatūru jau 3 pa nakti :)

Un pēc tām 5 stundām, kad beidzot ir sasniegta vēlamā temperatūra, visi sen jau ir darbā :D

Re: Nesilst telpas
Autors: Arnis ()
Datums: 29/11/2013 09:06

Kad ārā vēl bija ap +10, tad jau bija daudz maz ciešami, dienā 20kg likās OK, bet tikko kā palika 0 - +5, tā tas zupas katls vārās 6-7h, kas nu galīgi man nešķiet normas robežās.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **      **  **     **  **        
 **     **  **     **  **  **  **  **     **  **    **  
 **     **  **     **  **  **  **  **     **  **    **  
 ********   **     **  **  **  **  **     **  **    **  
 **         **     **  **  **  **  **     **  ********* 
 **         **     **  **  **  **  **     **        **  
 **          *******    ***  ***    *******         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727