UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

DŪMI NĀK
Autors: LIELAISBBB ()
Datums: 30/11/2013 14:50

Problēma sekojoša...dūmus sit iekšā katru reizi kad atveru centralās apkures katla durvis lai uzbāztu malku. IZtīrīju skursteni, katlu utt. problema neatrisinajās. KAtlsViadrus 5 sekciju, skurstenis Shiedel Rondo Plus 180mm, skurstenis 6.6 m augsts, jumta kore 6.00, skurstenis viena no plaknēm, nav korē. Māja klaja vieta, visu laiku nedaudz velk vējš. UZliku ventilatoru katlutelpā, secināju ka ar piespiedu ventilacijas palīdzību dūmus vel vairāk velk āra kā bez ventilatora. varbūt griezt ventilatoru otrādi, lai tieži pūš gaisu iekšā, rada spiedienu? Vai arī ir iespēja skurstenī uzstādīt piespiedu vilkmei kautko?

Re: DŪMI NĀK
Datums: 30/11/2013 21:46

Neesmu redzējis Viadrus dzīvē darbībā, tāpēc tikai manas pārdomas.
Cik zinu, tad katliem, kuriem nav iekšā iebūvēts piespiedu ventilators, kas ir Viadrus gadījums, tad atverot durvis vairāk vai mazāk dūmi skrien iekšā un tur neko darīt īsti nevar.
Var pārbaudīt to cik silts dūms nāk ārā no katla, jo ja tas ir par vēsu (katls nekuras normālā režīmā, zemas jaudas režīms utml), tad iespējams dūmenis neuzsilst pienācīgi un vilkme nav laba, kas rada papildus dūmus atverot durvis. Vēss dūms ir kaut kas zemāks par 130, un tādos gadījumos kondensāts ir pirmā pazīme.
Nu ja nekādīgi nekas labs neveidojas, tad jāmēģina tās durvis vērt vaļā kad tur ir tikai ogles palikušas.
Varianti ar ventilatoriem man domāt nepalīdzēs, drīzāk jāizskata katla darbības efektivitāte.

Re: DŪMI NĀK
Autors: khe ()
Datums: 01/12/2013 07:23

Varbūt nepietiek gaisa pieplūdes telpā? Vispirms pamēģinātu ar to ventilatoru āra gaisu dzīt telpā pirms durvju atvēršanas.

Re: DŪMI NĀK
Autors: JP73 ()
Datums: 01/12/2013 10:29

man ir liidziiga situaacija, daljeeji atrisinaaju, ka metu malku klat, kad taa ir praktiski visa izkureejusies…, labi ar vienu kraavumu (pilna kerra ar kaudzi kuraas 6 - 7 stundas), bet vismaz duumu jautaajums atrisinaajaas… p.s. viens meistars ieteica, ka metot klaat durtinjas paver mazliet valjaa, kaadu briidi nogaida, tad aatri piemet klaat malku...

Re: DŪMI NĀK
Autors: Rx ()
Datums: 01/12/2013 12:28

Lai nenāktu dūmi , atverot ielādes durtiņas, vajag ieprieķs padot vairāk gasa pa gaisa padeves durtiņām, jeb pavēr tās pilnīgi vaļā un nogaidīt: Sākās pilnvērtīga degšana ( nevis dūmu ģenerācija...), palielinās dūmgāzu temperatūra, tā aiziet skurstenī. Palielinās dūmgāzu cēlējspēks. Vilkme pieaug. Tad var taisīt vaļā ielādes durtiņas un lielāko tiesu dūmi nenāk!

Re: DŪMI NĀK
Autors: VM ()
Datums: 01/12/2013 14:09

Labdien.
Radusies problēma ar Stropuva apkures katlu, varbūt kāds var ieteikt ar ko efektīvāk var iztīrīt katlu.
Problēma sekojoša: katla iekšpuse apaugusi ar darvas kārtiņu, dūmvads ir iztīrīts, bet katla temperatūru augstāk par 60 grādiem nevar dabūt.
Paldies

Re: DŪMI NĀK
Autors: soseds2 ()
Datums: 01/12/2013 14:20

VM, gaisa vārsts nav ieregulēts uz 60' ?

Re: DŪMI NĀK
Autors: ibm ()
Datums: 12/12/2013 09:31

Rx, precīzi!

Man ir primitīvs malkas katls bez jebkādām ekstrām un tieši tā arī es daru. Jo dūmu nākšana "uz iekšu" ir normāla fizikāla parādība, kuru jau aprakstījia raksta Vilnis_Radio.

Re: DŪMI NĀK
Autors: kergers ()
Datums: 12/12/2013 13:05

Šāda lieta var notikt ,ja katlu telpā nav brīvas gaisa kustības un gaisa daudzumas (spiediens) ir kļuvis zemāks par gaisa spiedienu ārā. Es šo dzirdēju vienā radioraidījumā ,kur šo situāciju ar dūmu atpakaļsišanu komentēja kamīnmeistars.Man arī tā bija un viss kļuva daudz labāk kad es atrāvu vaļā katlutelpā uz ziemu aizvērtās ventilācijas lūkas un atjaunoju gaisa pieplūdi telpā.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.