UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Mig vai metināšanas pusautomats
Autors: Lov2xlr8 ()
Datums: 30/11/2013 18:09

Sveiki.

Velme iegadaties mig metināmo aparatu, vajadzigs varbut paris reizes gada,pasa vajadzibam majas piemetinat kadu trubas gabalu masinas nojumei, kadu bleki masinai, nav paredzets profesionalai lietosanai, kadi kriteriji janem vera un kur labak iegadaties ja kadam ir pieredze sai joma

Paldies.

Re: Mig vai metināšanas pusautomats
Autors: Rx ()
Datums: 30/11/2013 19:22

....cik saprotu MIG ir tas pats metināšanas pusautomāts! Metal-Inert-Gas. ( ir vēl MAG- Metal Active Gas). Līdz ar to, jautājums "VAI" ir nesaprotams... Jāpasaka jau priekšā, ka ir sekojoši metināmie aparāti: MMA- ar elektrodiem, kam ir pulverveida pārklājums ( metināšanas elektrodi ar Rutila un citiem pārklājumiem...) kas augstā temperatūrā izkūst-izgaro un aizsargā metināmo, izkusušo materiālu no oksidēšanās un t.t.t.. MIG/MAG, jau minēju, kas tie tādi. Vēl ir TIG. TIG ir metināmais aparāts , gāzes aizsargvidē, ar nekūstošu elektrodu volta loka uzturēšanai, un metināšana notiek ar tīra metāla kausēšanu šajā volta lokā. Ko tad Jūs vēlaties?

Re: Mig vai metināšanas pusautomats
Datums: 30/11/2013 21:35

Pēc apraksta uzskatu, ka nav jāiedziļinās - tāda mašīna (ķīnas) maksās ap 180-220 Ls. Tagad piedāvājums ir plašs šajā žanrā un visi viņi ir aptuveni vienādi. Vienīgais kam vērts pievērst uzmanību ir tas būs 1f vai 3f. 3f no jaudas viedokļa ir labāks, bet ja nevar 3f izmantot, tad augstākminētajām vajadzībām pietiks arī 1f. Papildus vēl jāņem balons - lielais lētāks un automātiskā maska (arī lētais 40ls variants būs labs).
Mig un Mag šajā gadījumā nav izšķirošs, jo tie ir abi vienā aparātā. MIG ir inertā gāze, piemēram argons, MAG ir aktīvā gāze - ogļskābā, kas arī būs jūsu gadījumā.
Elektrodus jeb MMA iesaku neizskatīt - tas nav to vērts, ja vajag vienkārši un ar pirmo piegājienu sametināt.

Re: Mig vai metināšanas pusautomats
Autors: Lov2xlr8 ()
Datums: 01/12/2013 10:25

Rx tas vai bija tapat ka kursh to lietu nusauc.
Lieta tada ka dzive nekad nav sanacis metinat, bet nu ir vajadziba sametinat dazas lietas, ta ka nemaku so lietu pagaidam, tad elektrodu metinamo nemaz nedomaju iegadaties, varbut kadreiz invertoru. Tagad pilns SS ar letiem aparatiem, firmas Kraft&dele invertoru 200A pardod pa 75Ls, invertors ar TIG 200A saucamais 2 viena 125Ls, un pusautomats no 150-230Ls, vai uz sholeto galu var lukoties? un kam japievers uzmaniba pusautomatam, esmu dzirdejis ka padeves rulishi stieplei iziet no ierindas.

Re: Mig vai metināšanas pusautomats
Datums: 01/12/2013 10:47

Es uzskatu, ka nekam nav iespējams pievērst uzmanību lētajā galā, jo pirmkārt visi viņi ir faktiski vienādi un nākuši no ķīnas. Problēmas tajos var būt jebkur. Dzīvē viņu lielākais trūkums ir jauda un pārkaršana. Pārējais viss izpildījums ir tāds kāds tam pienāktos būt par šādu cenu.

Ja sāc mainīt uzstādījumus un nevēlies pirkt ķīnieti, bet ne arī prof kemmpi vai migatronicu, tad vidusceļš ir šajā reģionā saliktie aprāti - ūdris un leišu kemppi klons, kuru cena ir ap 450ls. Šādas iekārtas jau ir viss ko varētu mājās vēlēties.

TIG (2 vienā MMA+TIG) tev nav vajadzīgs, tā ir caurmērā ļoti specifiska lieta, tungsteen inert gas, jeb metināšana ar volframa degli un inerto gāzi - argons vai cita.

Re: Mig vai metināšanas pusautomats
Autors: Guchii ()
Datums: 21/12/2015 10:53

Diskusija gan gana sena un iespējams par šo tēmu ir arī vēl citi raksti bet jautājums, cik liela nozīme ir stieplies diametram????????????? Piemēram, cik biezu dzelzi var sametināts ar 0,8mm stiepli????

Re: Mig vai metināšanas pusautomats
Datums: 21/12/2015 11:54

Mazāks diametrs - plānāks metāls.
0.6 man šķiet parasti ņem tie, kuri auto metina. Attiecīgi nu līdz kādiem 2-3mm metālam.
0.8 būs apmēram līdz kādiem 5-6mm metālam.
Tas protams neizslēdz iespēju sametināt arī biezākus metālus, izmantojot vairākus piegājienus un palielināt A. Ar vienu piegājienu sametināts būs labāks, bet mājās ja vajag un nav ekstrēmas slodzes, tad nav ne vaina.
Es piemēram izmantoju 0.8, jo pamatmateriāli ir kaut kādi 4mm tērauda profili un 2mm kvadrātcaurules utml. Uz kvadrātcaurulēm jau čakars ar roku veiklumu, jo tur prasītos labāk 0.6. Daudziem aparātiem ir iespējas mainīt stieples diametrus. Manam ir 0.6 un 0.8 noteikti, bet varbūt arī vēl kāds diametrs. Tā kā ļoti reti mainu stiepli, tad neesmu tam pievērsis lielu uzmanību. Labāk ir ja diametri nav jāmaina.

Re: Mig vai metināšanas pusautomats
Autors: Guchii ()
Datums: 21/12/2015 14:04

Lai pie maksimālās slodzes noturētu A, pēc lasītā noprotu, ka labāks ir 3 fāzu?
Jau iepriekš, paldies par atbildi.

Re: Mig vai metināšanas pusautomats
Datums: 21/12/2015 15:07

Ne vienmēr, bet ļoti aptuveni tā varētu teikt.
Tas būtu jāskatās uz konkrēto modeli. Piemēram modelis XXX 180. Pēc modeļa nosaukuma būtu saprotams, ka tas varētu metināt ar 180A, bet tad tālāk jāskata ir tabula parasti uz korpusa, bet pirms pirkšanas tehniskajā specifikācijā. Tur parādās %. Piem. šim modelim 30% 180A, 60% 150A un 100% 120A. Procenti attiecas uz man šķiet uz 10 minūšu darba ciklu, bet būtība ir tāda, ka ar 180A šim modelim būtu iespējams metināt 3 minūtes un pēc tam jādzesē, ar 160A 6 minūtes un 10 minūtes bez apstājas var metināt ar 120A. Praksē tas nozīmē, ka ja modelim ir cipars 180, tad tas nenozīmē, ka ar viņu var metināt svabadi ar tiem 180A. Tas tā ir visiem aparātiem. Ir protams arī ekstrēmi aparāti ar ūdens dzesi utt., bet tas nav hobijistiem.
Otrā lieta cik A no tīkla prasa aparāts, resp. pie kāda tīkla var pieslēgt. Ja ir jaudīgs vienfāzu metināmais, kuram vajag 50A tīklu, tad tādu mājās pie 16 vai 25A drošinātāja nepavilkt uz pienācīgiem A. Arī 25A jau ir problemātika, jo tad mājās jāslēdz ārā paterētāji, lai neizsistu drošinātāju. 3f aparātiem šie teiksim 180A varētu būt ar nedaudz lielāku cikla %, bet pilnīgi noteikti mazāku A no tīkla vajag, lai nodrošinātu darba A.
Izejot no šī veikalos tad arī ir populārākie varianti 1f aparātiem 160 un 180 A modeļi, kurus pavelk 25A tīkls un no 3f modeļiem visbiežāk ir 180A līdz 250A.
Rezumējot - jāskata tabulas un ķīniešu aparāti grib vai negrib vienmēr kaut kā nestabilāk strādā un domāju arī īsti neatbilst tai tabulai - pārkarst ātrāk.

Re: Mig vai metināšanas pusautomats
Datums: 21/12/2015 15:30

Paskatījos uz savu aparātu - tātad viņš var darboties ar 3f un 1f pieslēgumu un tabula saka šādas lietas:
180A ir 35% un no tīkla pie 3f slēguma ņems 8.3A, kas ir salīdzinoši neliela slodze, bet pie 1f slēguma ar tādiem pat parametriem viņš ņems 14,5A no tīkla.
No savas pieredzes skatoties es teiktu, ka šāds 180A ar 35% ir gana labs aparāts mājās. Neesmu īpaši jutis, ka man pietrūktu jauda un ir gadījies tā intensīvāk pametināt un nekādu problēmu ar stabilitāti nav bijis. Tiesa tas aparāts ir profesionāls vācu ražojums, pavecs un ar transformatoriem nevis invertors. Lai vai kā ķīniešu aparātiem man uzticība nav.
Otrā lieta ir CO2 baloni. Pirms pirkt iesaku papētīt šo jautājumu, jo šobrīd Latvijā ir izveidots oligapols un gāzes baloni ir jānomā vai nu no messera, Agas un šķiet vēl viens operators bija. Labie laiki, kad par 11ls varēja uzpildīt un marinēt pāris gadus mājās balonu ir beigušies - tagad tikšķ pulkstenis, kurš it kā palielina mana balona drošību. :( Par laimi Lietuvā vēl nav nonākuši līdz šādai idejai un ir jēga apmeklēt šo valsti ar savu balonu.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******   **    **  **     **  ******** 
    **     **    **  **   **    **   **   **       
    **     **        **  **      ** **    **       
    **     **        *****        ***     ******   
    **     **        **  **      ** **    **       
    **     **    **  **   **    **   **   **       
    **      ******   **    **  **     **  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727