UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Izplešanās trauks
Autors: hardi ()
Datums: 17/12/2013 11:18

Sveiki.
Vakar apkures sistēmā (malkas-granulu) pēkšņi pieauga spiediens un nostrādāja drošības vārsts pie 2,5 bar. Parasti man sistēmā ir ap 1,5 bar. Nolaidu sistēmā spiedienu, bet tas ik palaikam pieauga par kādu iedaļu. Kad beidzu kurināt, spiediens nokritās var teikt uz 0. Domāju, ka izplešanās trauks būs pie vainas. Bet spiediens izplešanās traukā bija nemainīgs- 1,5 bar. Noņēmu nost un nekādus redzamus bojājumus neredzēju. Arī pa gaisa ventili ūdens nenāca. Tagad iepildot ūdeni pa jaunam sistēmā, spiediens uzreiz pieaug(kad sistēma irpilna ar ūdeni) no 0 līdz piemēram 2,5. Kādreiz spiediens apstājās pie izplešanās trauka spiediena. Viss it kā liecina par izplešanās trauka darbības atteikumu. Bet kas ar to varētu notikt, ja nav nekādu redzamu bojājumu?

Re: Izplešanās trauks
Autors: ibm ()
Datums: 17/12/2013 11:39

Neesmu baigais eksperts, bet tomēr tīri fizikāli tavs stāsts nozīmē, ka sistēmai pēkšņi kaut kādā veidā samazinājies tilpums. Primitīvi sakot, aizgriezies/aizgājis ciet kāds būtisks tilpums, kuru spiedkatls (ja tas tiešām darbojas) nespēj nokompensēt. Jo izlasot tikai sākumu, pirmā doma ir - nestrādā izplešanās trauks. Ja tas strādā, tad kādu brīdi, vismaz sākumā, spiedienam nevajadzētu kāpt virs tevis iestatītajiem 1,5 bar.

Teiksim tā, brīnumi nenotiek, bet mēdz gadīties arī, ka atraujas kāds gružu gabals un nosprosto kādu no atzariem. Tam pašam izplešanās traukam ieejā taču nav milzu caurums, bet gan kas līdzīgs "sietiņam". Viss tevis rakstītais tik tiešām izklausās pēc izplešanās trauka atteikuma.... Atvieno tomēr un vismaz vizuāli apskati ieejas galu. Es varbūt tagad izklausos stulbi, bet, ja spiediens ir un ūdens pa ventili laukā nenāk, (ja ir iespēja) pamēģini izplešanās trauku pieskrūvēt tieši pie ūdensvada un padot tajā spiedienu, tad paskrūvē vaļā savienojumu - būtu jāizlīst apmēram pusei no trauka tilpuma litros. Sorry, tas ir ļoti primitīvs un vispārināts paņēmiens, bet ar kaut ko ir jāsāk.

Re: Izplešanās trauks
Autors: hardi ()
Datums: 17/12/2013 11:51

Jā, biju jau izlaidis ūdeni un iztīrījis filtrus un arī noņēmis izplešanās trauku. Neko aizdomīgu nemanīju.

Re: Izplešanās trauks
Autors: soseds2 ()
Datums: 18/12/2013 23:21

Izplešanās trauks nestrādā. Vienīgais risinājums ir samazināt izplešanās traukā spiedienu piem.no 1,5uz1 bar. Un sistēmā var atstāt tos pašus 1,5bar. Tam vajadzētu strādāt.

Re: Izplešanās trauks
Autors: edisons ()
Datums: 05/01/2014 20:53

Labdien!
Man arī galvassāpes ar spiedienu sistēmā....sākotnēji augstam katlam bija 1,8....attiecīgi uzsilstot 2,2- 2,4.....vasarā biju noņēmis daļu radiatorus, pēcāk uzliku, pieslēdzu, atgaisoju....bet spiediens katlā ceļas līdz 3, 00 (izplešanās traukā iestādīju spiedienu 1,5....sākumā nekas, bet pakāpeniski spiediens pats no sevis ( pat nekurinot) palielinās....izplešanās traukā atkal 2,2? Ko lai dara, nav ne jausmas!

Re: Izplešanās trauks
Autors: khe ()
Datums: 06/01/2014 07:47

Pieplūst ūdens no sistēmas. Varbūt caur kombinētā boilera čūsku, vai caur uzpildes ventili. Tas tad, ja pats no sevis...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **    **  **         ********   **     ** 
 **  **  **   **  **   **    **   **     **  **     ** 
 **  **  **    ****    **    **   **     **  **     ** 
 **  **  **     **     **    **   ********   **     ** 
 **  **  **     **     *********  **          **   **  
 **  **  **     **           **   **           ** **   
  ***  ***      **           **   **            ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727