UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 6
Re: Apgaismojums privātmājā
Autors: Rx ()
Datums: 19/12/2013 19:53

Ir divi sākuma stāvokļi: Privātmāja, jau gatava, jeb tāda, kurai neprasās lielas investīcijas griestu iekārtošanai, un jaunbūve, kur visu var realizēt. Klāt vēl "izveides sterilums, perfekcionisms". Un tad sākās izvēle: Lustra, sānu sienu gaismas, iebūvētās lampas, LED, EKO, ...jā...arī vecās dienas gaismas lampas. Un pamatruna laikam būtu par telpas pamatgaismu, vai ne? Lokālo nav problēmu realizēt... Pamatgaisma ir tā, pie kuras "dzīvojam". Nu un tad sākas domas: kas ir vēlams, kā realizējams, kas ir par- pret. Cik "domātāju" tik variantu. Bet manas domas ir sekojošas: Gaisma, kas spīd kā ļoti spilgti punkti "kaitina" , jeb "rada gaismas intensitātes stresu.". tāpēc jārisina jautājums par izkliedētas gaismas radīšanu. Lustra: divu veidu: izmanto atspūdumu no griestiem, spīdina uz sāniem- leju. Ekolampas mazliet šo principu vienādo, un nav lielas starpības jo virziendarbība tām ir maza. . LED jau ir divu veidu; ar matētu kupolu, un virzītās. Ja virzītās, tad tās var virzīt gaismu uz leju, kā arī uz griestiem. Pret griestiem būs maiga, vienmērīga gaisma, kas nerada "stresu". Uz leju...saule...neskatieties, stress. matētās, jā, kautkāds kopromiss. Tad nu lūk, dažādi efekti. Vienam dizains, otram "patīkams gaismas klimats". Kā nu kuršs dos priekšroku. Vienam svarīgi efekts priekš viesiem...otram paša dzīve, komforts. vēl trešajam...viss vienalga, jo neko nesaprot, kas labāks, sliktāks, pareizāk, nepareizāk...Gaumes lieta. Veiksmi meklējumos!

Re: Apgaismojums privātmājā
Autors: nu tā ()
Datums: 19/12/2013 19:59

Es pērku ebay mazām porcijām - līdz 28 Ls nav jāpiemaksā ne pvn, ne kas cits. Un var ievērtēt - ja patīk, tad no tā paša tirgotāja pērku vēl. Ja nepatīk, nav liels zaudējums. Un saņemšana man ir vēl ērtāka nekā pērkot LV veikalā, jo pasts ir blakus mājai.

Re: Apgaismojums privātmājā
Autors: aakk ()
Datums: 20/12/2013 10:24

man gan liekas ka līdz 29usd nav jāmaksā?!?vismaz tā muitas palīga kalkulatorā sanāk. 1ls pastam jāmaksā par to ka tu pie viņiem pie reizes nomaksā muitu vai pvn, ja tāds ir. ja nē, nav arī lats jāmaksā.
un ar spuldzēm ir tā ka neredzot kā tā spīd dabā nav iespējams nopirkt ebajā īsto ar pirmo piegājienu. un tā eksperimentējot beigās var sanākt dārgāk. ar mikreni viss skaidrs. tur nav ko redzēt vai pārbaudīt. ietilpība un jauda norādīta, ar to pietiek.

Re: Apgaismojums privātmājā
Autors: J ()
Datums: 20/12/2013 12:26

Izskatījos visādus LED variantus uz GU10 - jāsaka situācija ir ļoti bēdīga. Uz 2700-2800K ierasto gaismas spektru izvēles praktiski nav, gandrīz visi piedāvājumi ir 3000K un vairāk. Ja vēl sašaurina izvēli uz dimmējamām tad vispār var teikt, ka nav variantu.
Varbūt tiešām jāmeklē ārpus LV, bet tur jau par piegādi droši vien samaksās dubultu lampas cenu, turklāt ir risks saņemt bojātu preci. Ebay nelietoju pamatā tāpēc, ka ir risks samaksāt naudu un nesaņemt preci vispār.

Re: Apgaismojums privātmājā
Autors: binary ()
Datums: 20/12/2013 13:01

J Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ebay nelietoju pamatā tāpēc, ka ir risks
> samaksāt naudu un nesaņemt preci vispār.

Nu tā iet, kad dzīvo kaut kādā savā iedomātā pasaulē, kas nav gluži uz faktiem balstīta…

No 100+ sūtījumiem sliktākajā gadījumā 1 nav bijis saņemts, tagad vairs neatceros. 2-3x bijušas problēmas ar termiņiem (paka nāk nevis 2-3 nedēļas, bet 2-3 mēnešus), bet tādā gadījumā nav problēmu saņemt atpakaļ samaksāto naudu. Pēdējā tāda reize bija pavisam nesen - oktobrī pasūtīju lukturīti, novembrī dabūju naudu atpakaļ, šonedēļ beidzot atnāca arī lukturītis. Tāpat arī nesen dabūju daļēju atmaksu - viens cits lukturītis bija defektīvs, bet paša spēkiem bija salabojams (piedāvāju pārdevējam vai nu neitrālu vērtējumu, vai arī par daļēju atmaksu par čakaru - pozitīvu). Pārdevēji daudz nekasās ar naudas atgriešanu problēmu gadījumā, viņiem tas nav izdevīgi. Ja tomēr rodas problēmas, tad tās var atrisināt caur pašu ebay vai paypal (procesu precīzi nepārzinu, uz 100+ sūtījumiem nav bijusi nepieciešamība). Protams, kad kaut ko pērk, ir vērts novērtēt arī pārdevēju - lai tam būtu gana daudz darījumu un pietiekami pozitīvs vērtējums.

p.s. risks samaksāt naudu un nesaņemt preci ir arī LV internetveikalos… :) Savukārt Depo, piemēram, ir gadījies uz tādu brāķi ieberzties, ka benzīnā iztērēju gandrīz vairāk nekā tā prece maksāja.



Labots 2 reizes. Pēdējo reizi labots 20/12/2013 13:03, labojis binary.

Re: Apgaismojums privātmājā
Autors: pamats topošais ()
Datums: 20/12/2013 15:01

Pilnīgi piekrītu, vietējos i-veikalos (kas arī iepērkas ebay) un parastajos, čakarējoties, meklējot naudu, mēģinot pierādīt savu taisnību, ka laiks paiet ilgāk un nobraukā vairāk kā netā.
Paypal ir spēks. Senāk arī baidījos, tagad - ja vien ir laiks gaidīt (mums jau parasti vajag rīt vai šodien), tad pērku ārpusē.
Un ko tā spuldzītes redzēšana veikalā dos? Tur tāpat viss ir gaišs un piebāzts pie paša deguna, bet mājā tak būs savādāk! Jāpērk kāda 5w, kas parasti būs ~40W kvēlspuldzes ekvivalents un miers. Krāsu spektru var dabūt, bet īsti kvēldiegam tomēr nesanāk. Vienas man mazliet par baltu, vienas par dzeltenu. Droši vien var paeksperimentēt.

Re: Apgaismojums privātmājā
Autors: nu tā ()
Datums: 20/12/2013 15:34

Jā, atvainojiet, 28 (vai 29) dolāri nevis lati ir bez muitas.
Par lampiņām - man mazāk par 9w nekur nav noderējušas. Tualetē, kur ielikām tikai 1 lampiņu, pat tie 9W ir tā kā drusku par maz, mēģināsim 12W.

Re: Apgaismojums privātmājā
Autors: hm ()
Datums: 20/12/2013 15:57

Interesanti, kāds ir garākais laika posms, kuru klātesošajiem viens konkrēts LEDs ir nokalpojis? Trīs? Pieci gadi?
Es joprojām domāju, ka tualetēs utmldz vietās, kur lampa deg labi ja pusstundu dienā, LEDs (vai tā el. zarnas) nosprāgs ātrāk, nekā paspēsi sataupīt nenodedzinātajā elektrībā to starpību, ko pārmaksāji sākotnēji, salīdzinot ar parastu kvēldiega/halogēna spuldzīti.....

Re: Apgaismojums privātmājā
Autors: J ()
Datums: 20/12/2013 17:16

8W un 12W laikam runa iet par E27, uz GU10 tadas jaudas nav sastopamas.

Re: Apgaismojums privātmājā
Autors: khe ()
Datums: 20/12/2013 18:44


Pašreizējā: 3 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********   ********  ********  **      ** 
       **  **     **  **           **     **  **  ** 
       **  **     **  **           **     **  **  ** 
       **  **     **  ******       **     **  **  ** 
 **    **  **     **  **           **     **  **  ** 
 **    **  **     **  **           **     **  **  ** 
  ******   ********   **           **      ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727