UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure
Autors: soseds2 ()
Datums: 05/01/2014 23:40

Pats nevaru izštukot, kā lai uztaisa.
Katls, mazais loks uz aķi un aizejošie pieslēgumi uz radiatoriem vai boileri slēgti paralēli ar sūkni mazajam. Jautājums: kā lai nobremzē plūsmu caur katlu(klapīte), kad mazā loka sūknis izslēgts un siltumnesējs jāņem tikai no aķa? Nevar būt, ka šādu situāciju atrisina tikai jauni pieslēgumi pie aķa uz lielo loku(piem pretējā pusē).
[foto1.inbox.lv]

Re: Apkure
Autors: khe ()
Datums: 06/01/2014 08:16

Virknē klapītei ventilis un izmanto tik tad, kad nav štrome, vai dodoties prom pie kuroša katla...?

Re: Apkure
Autors: Rx ()
Datums: 06/01/2014 13:37

Manai krāsnij un akumulatoram ir D40 cauruļu pieslēgums, un netiek apsaistes shēmā šis diametrs samazināts. Visi ventiļi, sūknis, vārsti, klapīte...uz D40. Tā tam jābūt! Klapīte sava svara dēļ rada plūsmas pretestību. Caur akumulatoru plūsma netiek traucēta. Plūsma mazajā lokā pie izslēgta krāsns sūkņa ir salīdzinoši vāja, jo to samazina trīsvirzienu vārsts uz lielo loku un tas veic maisīšanu, tā samazinot plūsas ātrumu mazajā lokā no lielā loka sūkņa. Neesmu novērojis šādu problēmu, ka klapīte laiž tik, ka tas rada problēmas. Akumulators paliek "tukš..."

Re: Apkure
Autors: soseds2 ()
Datums: 06/01/2014 23:19

Es te gatavojos montēt vienā objektā apkuri. Būs mazajā lokā 2" metināmā caurule, mazais loks uz pašplūsmu. Sūknis un 60' vārsts uz apvada. Esmu pārdomās, lielo loku slēgt klāt paralēli mazajam kā zīmējumā, ekonomējot darbu un materiālu vai uzmetināt aķim jaunus izvadus uz lielo loku.
Khe, par ventili blakus klapītei ir laba doma, taču nevēlos sarežģīt kontstrukciju un lietošanu. Vēlos, lai pašplūsma pati nostrādā pie elektrības pārtraukuma.

Re: Apkure
Autors: veezitis ()
Datums: 07/01/2014 07:58

Lielo loku nevajadzētu slēgt tieši pie akumulatora. Lieta tā, ka no apkures sistēmas atgaitas nāk siltāks ūdens kā ir aukstā akumulatorā un, ja tas tiek novadīts uz termostatu, tad iegūstam lielāku plūsmu no katla uz apkuri. Protams, tas ir svarīgi sākumā, kad visa sistēma ir auksta, lai pēc iespējas ātrāk uzsildītu māju.

Re: Apkure
Autors: khe ()
Datums: 07/01/2014 08:01

Es sev noteikti negribētu pie mazā loka ko klāt pieslēgtu... Pat vajadzības gad grīdu un rad. u.c. plūsmas ņemtu atsevišķi no aķa - lai neietekmējas plūsmas un nav jāliek pretvārsti.

Re: Apkure
Autors: khe ()
Datums: 07/01/2014 08:12

Aķi liekot izvēlas jaudīgāku katlu, tāpēc pietiek jaudas, lai uzreiz no aķa augšas noņemtu siltumu uz patērētāju un katls darbojas nominālā rež.

Re: Apkure
Autors: veezitis ()
Datums: 07/01/2014 09:05

Atvainojos, izlasīju savu ierakstu un ieraudzīju, ka sākumā trūkst viens vārds- "Atgaita vai atpakaļgaita", tātad jālasa: Lielā loka atgaitu nevajadzētu ..... Lielā loka padevi, protams, jāslēdz tieši pie akumulatora un, vislabāk, ja ir atsevišķs izvads no akumulatora, tad nebūs problēmas ar plūsmu caur drošības pretvārstu. Vēl gribētos piebilst, ka virknē ar pretvārstu krānu (lūdzu, nesauciet krānus par ventīļiem, tos praktiski vairs neizmanto) tomēr ietektu uzlikt, gan noderēs.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********         **  **     ** 
 ***   ***  ***   ***  **     **        **  **     ** 
 **** ****  **** ****  **     **        **  **     ** 
 ** *** **  ** *** **  ********         **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **     **  ********    ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727