UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Par siltummaksas sadalītājiem.
Autors: Irina A ()
Datums: 14/01/2014 10:43

Sveicināti!

Tā kā mēs plānojam ēkas renovāciju, mums radās jautājums par siltummaksas sadalītājiem. Lūdzu dalieties pieredzē, vai uzstādot siltummaksas sadalītājus (alokatorus) bija kādas grūtības vienoties ar pārējiem mājas iedzīvotājiem par pastāvīgās un patērētāju siltumpatēriņu daļas sadalījumu (piemēram, daļu proporcijas (%) 30:70, 40:60 vai 50:50)? Vai Jūsu gadījumā to izlēma dzīvokļu īpašnieku kopums vai arī mājas pārvaldnieks?

Paldies visiem par atbildēm!

Re: Par siltummaksas sadalītājiem.
Autors: specs ()
Datums: 14/01/2014 23:03

Ieteiktu gan vēlreiz padomāt vai tiešām gribat individuālos skaitītājus! Ir praktiska pieredze + līdzīgas atsauksmes no jaunajiem projektiem, kur šis tiek piedāvāts standartā. Tad nu lūk ir iedzīvotāji, kuri nogriež savus regulatorus uz minimumu vai nulli un dzīvo savos 16-18 grādos, ko viņiem nodrošina apkārtējie kaimiņi, kas vēlas dzīvot +22 grādos, protams, ar uzviju maksājot par patērēto siltumu. Štrunts, ka jāstaigā džemperī, toties, kas par ekonomiju! Tā ir pieredze no jaunajiem projektiem, tāpēc varu iedomāties, kas notiks ar taupīšanu vecajos projektos, jo kontingents tur būs vēl specifiskāks.
Padomājiet par to plašāk! Domāju, ka visi cilvēki tīri fizioloģiski vēlas dzīvot +20-22 grādos (daži +18, tikpat daži +24), tātad vidēji 21 grāds. Ja visiem ir vajadzīgs līdzīgs siltums, tad uz kā rēķina ekonomēsiet, ieviešot individuālos skaitītājus??? Ekonomēs tikai džemperisti, bet normālajiem iedzīvotājiem rēķins būs lielāks kā iepriekš!

Re: Par siltummaksas sadalītājiem.
Autors: slēpnis* ()
Datums: 15/01/2014 08:24

Ekonomēs uz to, ka liks pierauties siltuma šķērdētājiem. Ir tāda suga, kam vienmēr vajadzīgs svaigs gaisss un +23. Radiatori uz maksimumu un logi pusvirus.

Re: Par siltummaksas sadalītājiem.
Autors: specs ()
Datums: 15/01/2014 20:32

slēpnis* Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ekonomēs uz to, ka liks pierauties siltuma
> šķērdētājiem. Ir tāda suga, kam vienmēr
> vajadzīgs svaigs gaisss un +23. Radiatori uz
> maksimumu un logi pusvirus.

O, jā! Siltuma NEšķērdētāji dzīvos +18 grādos uz šķērdētāju rēķina, logus nevērs vaļā, jo siltumu taču jātaupa, un nepaeies ne gads, kad kliegs par sapelējušiem stūriem un neliešiem, kas ierosinājuši siltināšanu. Jāsaka, ka scenārijs ir kalasisks, kuru tomēr ir iespējams nedaudz ietekmēt un atteikties no siltuma skaitītājiem, jo tie liks paniski un neadekvāti taupīt, kas radīs daudz un dažādas problēmas.

Re: Par siltummaksas sadalītājiem.
Autors: JanisJanis ()
Datums: 17/01/2014 21:26

Neiesaku likt siltuma sadalītājus.

Re: Par siltummaksas sadalītājiem.
Autors: Agrisss ()
Datums: 24/01/2014 17:32

8 gadus dzīvoju Eizenšteina ielā 49.
Paldies !!!!! nez kam, jau divus gadus tur vairs nedzīvoju.
Bija mums tur tie siltummaksas rēķinātāji uz radiatoriem. Fiška tāda, ka viņi nav ne verificēti, ne sertificēti - pilnīgs.. uz dullo variants. Man pirmajā stāvā bija 14 grādu temperatūra, bet par apkuri, pēc to skaitītāju rādījuma man piestā'dija 2,00Ls kvadrātmetrā!!! Tai pat laikā kaimiņiem bija rēķini pat 0,25Ls kvadrātmetrā.
Toreiz baigi salasījos par tiem aparātiem. Kā oficiāli mērinstrumenti viņi nemaz nav derīgi, bet tas jau nevienu neinteresē. Turklāt, lai viņi pareizi strādātu, absolūti visā mājā ir jābūt vienādiem radiatoriem un vienādam to daudzumam. A mēs brīvi varējām pielikt klāt papildus radiatorus (jo man bija auksti), tātad arī citiem tas noteikti bija brīvi iespējams. Neviens nekontrolēja radiatoru daudzumu vai vienādumu mājā, kur ir 35 dzīvokļi. Pie tam bija 100% zināms, ka vismaz 3 dzīvokļos bija vecie padomju radiatroi. Beigu beigās panācu, ka man tie mērijumi netiek ņemti vērā. Un cipars nokrita uz 0,70Ls kvadrātā. Toreiz mani tas apmierināja un pieklusu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********    ******   **     **  **    ** 
 **   **   **     **  **    **  **     **  ***   ** 
 **  **    **     **  **        **     **  ****  ** 
 *****     ********   **        **     **  ** ** ** 
 **  **    **         **        **     **  **  **** 
 **   **   **         **    **  **     **  **   *** 
 **    **  **          ******    *******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727