UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Kanalizācijas ventilācija
Autors: J ()
Datums: 14/01/2014 20:14

Santehniķis kanalizācijas ventilāciju izveidoja izlaižot kanalizācijas cauruli cauri sienai uz ventilējamu vēja kasti. Tagad ir parādījusies tāda problēma, ka viss šis kanalizācijas atzars mājā ir slapjš - ūdens kondensējas kanalizācijas caurules ārpusē un tek lejā, mērcē sijas un vati. Kas ir nepareizi? Ventilācijas atzarā ir diezgan pamatīga gaisa plūsma, kura rauj auksto āra gaisu iekšā mājā - no kurienes tāda plūsma varētu būt? Mājā temperatūra patlaban ap 15C, mitrums 40%.

Re: Kanalizācijas ventilācija
Autors: Praktiķis ()
Datums: 14/01/2014 21:59

Ventilācijas izvads kādu gabalu ir horizontāls vai pat ar kritumu(bēniņos,cik var saprast) Kanalizācijas septiķim (bedrei) jābūt ar hermētisku vāku??

Re: Kanalizācijas ventilācija
Autors: Praktiķis ()
Datums: 15/01/2014 15:55

Ja rauj auksto gaisu iekšā,tad kautkur tam jānāk ārā. Tā vieta jāatrod un jāaiztaisa.Varbūt septiķim ir vēl atsevišķa ventilācija-tad var mēģināt aiztaisīt to.

Re: Kanalizācijas ventilācija
Autors: aaaa ()
Datums: 15/01/2014 20:15

Fiziku nepiemānīsi. Ja māja vēl netiek apdzīvota, tad varbūt kaut kur nav pievienotas kanalizācijas ierīces un kaut kur ir kāda caurule vaļā, pa kuru gaiss tiek mājā caur kanalizācijas caurulēm iekšā un no mājās pa kādu punktu, kas ir augstāks par vēja kasti - ārā. Varbūt skursteņa izvads ir vaļā? Tad pa skursteni nāk ārā siltais gaiss, kas, savukārt, tiek sūkts pa cauruli caur telpām iekšā.Lai gaiss kaut kur kustētos, ir jāpievada siltumenerģija. Kad viss būs pabeigts, tādas problēmas nebūs principā - tad pa kanalizācijas ventilācijas izvadu nevajadzētu nākt ārā nekam, jo lejā tak visur būs hermētiski.

Re: Kanalizācijas ventilācija
Autors: J ()
Datums: 15/01/2014 22:26

Izvads mansarda līmenī no apsildāmās platības, kritums no stāvvada tikai slīpi uz augšu, septiķim standarta plastmasas kanalizācijas vāks (šķiet, ka tur bija caurums ventilācijai).
Jā, kanalizācijas ierīces vispār vēl nav pievienotas, trubu gali tikai nosegti, lai nebirst gruži iekšā. Augstāka izvada it kā nav, jo skurstenis pagaidām aiztaisīts un blakus esošajā ventilācijas kanālā vēl nav izurbti caurumi. Teorētiski varētu plūst caur pašu ventilācijas kanāla keramzīta sieniņu cauri - diez ko bieza jau nav, un ir tādi brīnumi par keramzītu dzirdēti.

Re: Kanalizācijas ventilācija
Autors: Andris_ ()
Datums: 31/01/2014 21:11

Sveiki, varbūt kāds varēs palīdzēt:
Kanalizācijas ventilācijas izvads - vai to ieteicams izvietot, izlaist virs jumta blakus telpu ventilācijas kanāliem?

Vienīgais, ko no LBN izlobīju, ka kanalizācijas ventilācijas izvadam jābūt 100mm augstāk par savācošās vēdināšanas šahtas virsmu (ar ko es saprotu, ta 100mm augstāk par telpu ventilāciju). Nezinu vai pareizi esmu sapratis...

Plānoju projektēt dabīgo ventilāciju un ir aizdomas, ka kkādos īpašos vasaras periodos, kad telpās nāk gaiss caurs skursteni mājā, tiek ierauta arī kāda deva no kanalizācijas ventilācijas...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********    *******   **     **  ********  
 **   **   **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **  **    **     **  **     **  **     **  **     ** 
 *****     ********    ********  *********  ********  
 **  **    **                **  **     **  **        
 **   **   **         **     **  **     **  **        
 **    **  **          *******   **     **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727