UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
6kw krāsniņas izvēle
Autors: aukstis ()
Datums: 15/01/2014 09:47

Vakar pavazājos pa Depo un papētīju pieejamās ~6kw krāsniņām, pēc cenas likās sakarigā SAMSON 6P, varētu pat tādu paķert, bet gribētos vispirms noskaidrot citu domās, atsauksmes par šo krāsniņu.
Un vēl kādi plusi ir čuguna krāsniņām salīdzinot ar blēķa, pēc manas saprašanas čuguna ilgāk sildīs telpu ..

Būšu pateicīgs par jebkuru info :)

Re: 6kw krāsniņas izvēle
Autors: ETT ()
Datums: 15/01/2014 10:14

Nevis ilgāk sildīs telpu, bet ilgāk kalpos.

Re: 6kw krāsniņas izvēle
Datums: 15/01/2014 10:26

Tā ir, čuguns izturīgāks. Bet čugunam ir viena problēma, ka pārkurinot var to čugunu deformēt, saplēst un tad tā manta ir pagalam. Vispār jau visi šie izstradājumi ir baigi līdzīgi un neviens no tiem telpu pēc kurināšanas beigām vairs nesildīs.
Vari arī atbalstīt vietējos ražotājus - termomax.lv :) Viņiem tur ir krāsniņas ar akmeni, tās gan ilgāk siltumu tur par čugunu vai tēraudu, bet nu cena attiecīgi augstāka.

Re: 6kw krāsniņas izvēle
Autors: pamats topošais ()
Datums: 15/01/2014 11:20

Svarīgi ar ko kurināsi - ja ar briketēm, tad cik liels pelnu trauks, lai nav pēc katras kurināšanas jāskrien ar kasti ārā. Ja ar pagalēm, tad cik liela kurtuve, lai nav jāzāģē dikti mazas pagalītes.

Re: 6kw krāsniņas izvēle
Autors: Didzisp ()
Datums: 15/01/2014 11:29

Ja kurina ar malku, tad galvenais ir kurtuves garums. Ņemties ar knapmalciņu ir grūti. Apčakarēsies zaģēt īsas pagales, grēdā sakraut nevar, jo gāžas rinķi un baigā ņemšanās ar kurināšanu. Kārtīga kurtuvē iemet tris resna spagales un vismaz uz brīdi miers.Ja pa lielam, tad visas tās bleķa krāsniņas ir sūdi. Kamēr kurini, tikmēr silti,kā malka izdeg, tā aukstums momentāli klat. Buržuika paliek buržuka un princips nemainas, vai kurini bleķa mucu vai čuguna krāsniņu ar dekoratīviem kruzuļiem- krāsniņa visu laiku jākurina.

Re: 6kw krāsniņas izvēle
Autors: binary ()
Datums: 16/01/2014 11:04

Mums ir no iepriekš minētā termomax.lv kamīnkrāsniņa Baltika (zemā, ar nišu malkai). Arī skaitās 6kW. Pagalēm garums kādi 15-20 cm varētu būt (kurtuve ap 26cm x 36cm), ir arī mazāki klucīši. Kamēr ārā virs 0 grādiem, tikmēr 1x vakarā 5 pagales izkurinam un ir labi. Tagad gan prasās pēc 2x dienā, jo ar 1x dienā temperatūra lēkā starp 15-16 pirms kurināšanas un 22-23 pēc kurināšanas. Tos 15-16 gan īsti nejūt, jo vakarā pēc darba drusku jāparosās pa mājām un kamēr rosās, tikmēr ir silti. Nevaru piekrist Didzisp, ka visu laiku jākurina un ka pēc izkurināšanas uzreiz aukstums klāt - nekā tamlīdzīga. Lai gan, protams, ja pierasts sēdēt uz radiatora, uzturēties telpā ar konstantu temperatūru un pa mājām staigāt bez drēbēm, tad tā varētu šķist.

Didzisp, cik no bērnības atceros, kad krāsnij bija garāka malka, boilerim - pavisam īsa, tad ar īsās malkas kraušanu grēdās (šķūnī, taisnās, ar gaisa spraugām) nebija nekādu problēmu. Nevajag pārspīlēt.

pamats topošais, vai tad nu ir tik traki ar briketēm un pelniem? Reti sanāk kurināt tikai ar briketēm, bet ir radies iespaids, ka no malkas pelnu vairāk. Tīrīt sanāk ~reizi nedēļā. Mums gan cita problēma - restes draņķīgas, pelni nemaz cauri nekrīt, tāpēc pelnu trauka izmēram pat nav nozīmes. Pirms katras kurināšanas ar birzti tik aizslauku pelnus uz kurtuves sāniem, lai pa vidu caur resti gaiss pienāk.

Re: 6kw krāsniņas izvēle
Autors: m. ()
Datums: 16/01/2014 11:28

Čuguna Jotulas esot jaucamas un visas daļas var nopirt
Man vienā no dzivokļiem uz Krāsniņas tsāv 2 Keraterm bloki nelielai siltuma akumulācijai, nēsmu pētijis pagaidām vai var likt vairāk

Re: 6kw krāsniņas izvēle
Autors: pamats topošais ()
Datums: 16/01/2014 11:41

Ir redzētas pavisam mazas pelnu kastītes, kurā 1-2 briketes pelni var sakrist, turklāt ja caur pelnu kasti padodās gaiss, tad pie liela pelnu daudzuma tas ir aptrūcies.
Tā kā cilvēks ir slinks pēc dabas, man pat 1x nedēļā negribas nest pelnus ārā, kur nu vēl biežāk ;)

Re: 6kw krāsniņas izvēle
Autors: aukstis ()
Datums: 17/01/2014 15:53

Paldies visiem par dalīšanos pieredzē, būs jāpapēta tā krāsniņa tuvāk, paziņa pasen nopircis vienu krāsniņu, bet tai konstrukcijā nepārdomāta, nav ne striķi durtiņās, ne arī vieta kur tos ielikt kā arī viss siltums pa taisno laukā pa skursteni, nav izdomājuši ka tur vajag kādu barjeru kur liesmai aizķerties .. labi ka ņēma tikai dārza mājai ..

Re: 6kw krāsniņas izvēle
Autors: Abuls ()
Datums: 13/02/2014 10:47

Es ieteiktu ņemt tādu krāsniņu, kur degetelpa ir izklāta ar šamotu, nevis iekšā viens vienīgs metāls (čuguns)

metāls ugunij atņem karstumu līdz ar to nenotiek pilnīga degšanas gāzu sadegšana, tas atkal veido kvēpus, darvu, visādas skābes, palielina malkas apjomu, lai saražotu to pašu daudzumu lietderīgā siltuma.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **   **   **  
 **     **  **     **  **     **  **     **    ** **   
 **     **  **     **  **     **  **     **     ***    
 **     **  **     **  **     **   **   **     ** **   
 **     **  **     **  **     **    ** **     **   **  
  *******   ********    *******      ***     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727