UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
nedienas ar ūdenssūkni
Autors: otto osis ()
Datums: 16/01/2014 09:06

ūdens padevej uz māju izmantoju parastu itāļu ūdens sūkni ar hidraforu(veikalā ap 100lvl),kurš atrodas siltinātā kontrolakā starp māju un ūdens aku.
Sūknis darbojas apm.1,5gadi un līdz šim nekādu problēmu nav bijis.Līdz šim ūdenim tekot pa krānu spiedien rādītājā bultiņa staigāja no 2-3atm.(uzceļās līdz 3atm. un nokrīt uz 2ām un tā cikliski visu laiku(nezinu vai tā jābūt,bet izmantot ūdeni tas netraucēja)).
Pēdējās nedēļas laikā jau 4as reizes ar pāris dienu intervālu pēkšņi nokritis spiediens uz nulli un to izdevās atjaunot izslēdzot un ieslēdzot drošinātāju,bet vakar vakarā atkal spiediens pazuda un drošinātājs vairs neglāba.
Šorīt izslēdot-ieslēdzot drošinātāju atkal viss kārtībā,bet interesantākais ,ka ūdenim tekot,tagad spiediens ir nemainīgs 3 atm.nepārtraukti,nevis staigāšana no 2-3atm.
Varētu domāt,ka drošinātājs pie vainas,bet jautājums ka'pēc pēķšņi sistēmā spiediens konstants 3atm.,kas līdz šim tā nav bijis???
Paldies jau iepriekš par idejām

Re: nedienas ar ūdenssūkni
Autors: khe ()
Datums: 16/01/2014 09:34

Ja konstants spiediens, tad sūknis visu laiku griežas, bet tas nebūs ilgi.... Mēdz būt kontaktu salipšana spiediena relejā. Tas droši vien ir kopā ar sūkni tai bedrē. Parasti iesaku likt bedrē tikai pašu sūkni, bet hidroforu un sp. releju - telpās, kur var ērti pārbaudīt spiedienu un mitrums nebojā releju. Ja vēl pirms releja metāla spice, vai dziļurbuma rore, tad rūsas daļiņas uzkrājas sp.releja membrānā un tas jāpajauc. Izslēdz drošinātāju un skaties, vai spiediens krītas, ja ieslēdzot atkal paliek nemainīgs, tad jārīkojas, bet pagaidām labāk turēt izslēgtu.

Re: nedienas ar ūdenssūkni
Autors: Rx ()
Datums: 16/01/2014 09:36

Pilnīgi tukšs hidrofors nav? Pārbaudiet. ja nav spiediena nemaz, Tad būs tādi spiediena lēcieni.... Izteciniet pa krānu ūdeni, pie izslegta sūkņa. Pārbaudiet gaisa spiedienu hidroforā. Jabūt 1,5atmosfērām.

Re: nedienas ar ūdenssūkni
Autors: binary ()
Datums: 16/01/2014 11:23

khe Wrote:
-------------------------------------------------------
> Parasti iesaku
> likt bedrē tikai pašu sūkni, bet hidroforu un
> sp. releju - telpās, kur var ērti pārbaudīt
> spiedienu un mitrums nebojā releju.

Telpā kondensāts neveidosies? Ja veidosies, tad mitrums taču tāpat būs… Mums vannasistabā kondensāta dēļ visu laiku ūdens trubas, filtri (parastie, lētie, depo nopērkamie), wc bačoks utt ir slapji, tāpat arī uz grīdas satek peļķes no kondensāta. Īsti nestādos priekšā, kāpēc lai relejs tādos apstākļos būtu sausumā…

Re: nedienas ar ūdenssūkni
Autors: Mx ()
Datums: 16/01/2014 17:47

Pirmais ko pārbaudīt, gaisa spiediens hidroforā. var būt caura membrāna. Otrais- releju slēdžu bloks, varbūt izdilis vai sācis apdegt (dzirksteļo). Man vienreiz tas relejs/slēdzis vienkārši aizdegās (pēc 10 gadu kalpošanas) uz sakusa.

Re: nedienas ar ūdenssūkni
Autors: otto osis ()
Datums: 16/01/2014 18:49

Paldies par ieteikumiem,uzpumpēju hidroforu,bija patukšs, pat īsti spiedienu pirms uzpumpēšanas nevarēju izmērīt,jo ventilis kautkā pārāk dziļi bija iekšā.....cerams,ka ar to arī problēma būs novērsta
Vienīgi neliek mieru jautājums,kamdēļ tās dažas reizes spiediens tika atjaunots drošinātāju izslēdzot un atkal ieslēdzot????

Re: nedienas ar ūdenssūkni
Autors: Rx ()
Datums: 16/01/2014 21:05

Citāts: "Vienīgi neliek mieru jautājums,kamdēļ tās dažas reizes spiediens tika atjaunots drošinātāju izslēdzot un atkal ieslēdzot????" Atbilde: Ja nav hidrofora, sūknis sastop ļoti lielu rotācijas pretestību, kas ir atkarīga no kustības sākuma leņķa. Var būt tā, sit drošinātāju, var būt tā, ka sāk pumpēt. Tāpēc analogi leduskapjiem saka, ka, ja atslēdz pie darbojoša sūkņa elektrību, vajag kādu laiku nogaidīt...kamēr spiediens izlīdzinās, citādi ieslēdzot sit drošinātāju, vai nostrādā termoaizsardzība. Ja bija izlaidies gaiss, pārbaudiet to atkal, vai nezūd atkal. Vai ventilis nelaiž. Jo bez iemesla gaiss nezūd.

Re: nedienas ar ūdenssūkni
Autors: khe ()
Datums: 17/01/2014 00:41

Par vannasistabu īsti nedomāju - pārsvarā visi tagad liek ''kačenēs'' un nekas pārāk tur nekondensējas, lai gan kā nu kuram ir ar izdomu siltināšanai....



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  ********   ********  ********  
 **     **  **   **   **     **  **        **     ** 
 **     **  **  **    **     **  **        **     ** 
 **     **  *****     **     **  ******    **     ** 
 **     **  **  **    **     **  **        **     ** 
 **     **  **   **   **     **  **        **     ** 
  *******   **    **  ********   ********  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727