UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4
Re: granulu deglis malkas katlam
Autors: ETT ()
Datums: 02/07/2025 13:08

Ivara Godmaņa vārdabrāl, domāt var pareizi, ja zināmi visi apstākļi. Mums nav zināms vai agrais savos 150 m2 dzīvo viens pats, vai arī tur mīt vēl kāda cilvēciska būtne, un ir vēlme atvieglot arī citu ļaužu dienas soli. Tos +5 var savas prombūtnes laikā uzturēt, ja dzīvo viens kā bārmeņa asara. Bet ja nu tā nav? Tad visa pareizā domāšana sanāks ne visai pareiza. Kā padlaikā izteicās vai nu Ezītis, vai Artavs par tualetes papīra pietiekamību - "Rēķinājām uz galviņām, bet dibenu izrādījās tomēr vairāk"...

Autors: Aldiss ()
Datums: 02/07/2025 13:58

Agrim siltajā galā pie jūras drīzāk vajadzētu uzlikt gaiss ūdens siltumsūkni, bet esošo malkas apkures katlu atstāt rezervei tām dažām dienām gadā, kad temperatūra tuvojas mīnuss 10 grādiem vai arī saimniecībā sakrājušies pavairāk sprunguļi un kartona gabali.

Autors: Aldiss ()
Datums: 02/07/2025 14:48

Ar siltumsūkņiem ir tā, ka tas lielais patēriņš saskrien dēļ tām dažām gada aukstajām dienām. Ja tās dienas pamanās kurināt ar malku, tad SS ir pa lēto. Toties tagad vasarā ūdens sildīšanai COPs ir 4-5.

Autors: agrais ()
Datums: 03/07/2025 07:25

Pareizi ETT raksta...bet tos +5 gradus jau varu bez kurināšanas, mums jau te tomēr nekādi lielie sali nav, cik minos, tad pedējo gadu laikā kādi -18 uz dažām dienam bija.... Aldiss, ss laikam tomēr neizskatīšu, cik maniem draugiem ir, tik visiem tie elektrības reķini tādi palieli, un izmaksas tam ss arī man ap 10 k salektos. Plus man vel radiatori, lai arī lielaki, bet vienalga nav kā siltās gridas. Tomer palikšu pie granulām, ar iespēju pakurinat arī malku.Sazinājos ar Ferolli pārstāvi, no tās kompānijas kas liek video yutubē ar deglu uzstādišanu malkas katlos. Un vēl kā reizi vakar noskatījos video kur cilvēkam ir taisni tāda pat sistema, un viņam deglis ielikts, un arī silda akumulatoru kādas dažas stundas dienā, un talak jau katls izslēdzas. manā variantā tas būtu kādas 4 stundas diennakti....Rudenī un paasarī vēl retāk....Izmaksas vēl nav precīzas, bet ap 2200 viss komplekts, bet granulu tvertni pats uztaisīšu, durvis katlam arī pats dabūšu citas, lai orginalās nebojatu....nekādi t devēji telpās arī nav vajadzīgi...tad varetu sanakt stipri zem 2. Bet to tuvākajās dienās zināsu. Nu vel paliek opcija likt paraleli granulu katlu...tas ap 3 salektos.Vai būtu ekonomiskak? Iespejams nedaudz..jo Grobīnas katls tomēr nav čuguna gabals, ar malku uzsilst 15-20 minūsu laikā, un pieļauju kad ar granulām vel ātrāk. Pluss ir iegādati dumgazu bremzetaji, kurus ievieto siltummaini, pāris reizes esmu licis, lielā vejā,kad katls iet rūgdams, stipri paliek mierīgāks..bet praktiski tikai ērtums, jo nevajadzētu mainit malkas katlam durvis, ja gribetu kurinat ar malku.... Nu kaut kā tā...

Autors: ivars jakobsons ()
Datums: 03/07/2025 20:52

ja drīkst komentārs.
ieteiktu salīdzināt ferolli ar kipi. kipi būs labāks, jo:
1. kipi automātika +, tajā, ko piedāvā kopā ar deglli ir ārī opcija - malka.
2. ielikt durvīs var abus - caurums ir caurums arī āfrikā. nezinu , kā ferroli, bet kipi ir speciāli gredzeni, ar kuriem var iznest to degli uz āru, ja liekas , ka liesma pārāk tuvu kurtuves sienai un karst degļa mehānika, jo par tuvu degkamerai,
3. bet pats galvenais. kipi būs ārējais šneks un deglī otrs iekšējais gliemezis, kas dozēti pados deglī granulas, kas krīt no 1. šneka. ferroli ir tikai ārējais šneks. pats vienu brīdi interesējos par ferroli, bet tad pastudējot atsauksmes nonācu pie secinājuma, ka tas otrs šneks kipi ir +. Jo
3.1 ferroli klientiem sūdzības, ka, ja granulas nav pietiekami kvalitatīvas, tad nosprostojas deglis, jo granulas tajā vienkārši iebirst.
3.2 nonācu pie secinājuma, ka 2 šneki ir + no ugunsdrošības viedokļa. respektīvi , ja deglī deg granulas ar vilkmi no katla uz āru, tad pārdeg tā gofra no šneka uz degli un uguns nodziest ( teorētiski, neesmu pārbaudījis praksē) . līdz ar ko otrs šneks ir papildus bremze liesmai.
par ko sūdzas kipi īpašnieki- sprūst rotējošā daļa. te nu jāsaka, ka tipisks letiņš instrukcijas lasa , kad viss labais jau beidzies. manuāli rakstīts, ka deglis 1x gadā jāizjauc , jāiztīra rotācijas mehānisms un jāsasmērē.
nekas sarežģīts, manā īpašumā bija 2 ziemas tāds deglis, izveicu tādu apkopi 1x.
gan sildi.lv , gan bauskā, mazgavēņiem ir komplekti un viņi uzstāda. es katlu un apsaisti savācu pats, palaida pārstāvis, kurš neteikšu, lai nebūtu reklāma. no kipi komplektā dabūju arī pilnu servisa instrukciju , kādu piemēram no termoflux pārstāvja neizdevās. līdz ar ko kipi regulēšanas apkopes var veikt pats, nekas tur pārdabisks nav.

Autors: agrais ()
Datums: 04/07/2025 08:11

Jā, kipi arī tika izskatīts, bet paliksu pie ferolli.Arī esmu apzinājis vairakus,4, lietotājus, konkreti kam ielikts malkas katlos. Neviens neko sliktu nesaka....aR ZEMAS KVALITATES GRANULAM KURINAT NETAISOS, IR KUR ŅEMT LABAS. kURTUVE LIELA, LAI KURINATU AR MALKU MAN VAJADZES APMERAM 20 SEKUNDES, JO ESMU IZDOMAJIS KA VIENKĀRSI APMAINĪT durvis, pārtaisīšu eņges. Elektronika nekāda man nav vajadzīga, jo sildīsu caur akumulatoru, tik cik tur t devējs.Pārējā apsaiste jau nemainās, un tur man viss strādā perfekti.Granulu bunkuru uztaisīšu pats, ir no kā...Rezultātā man tā padarīšana nostajas uz 1700 eiro ar visu viņu darbu....Kurš paraktiski būs tikai palaišana, jo durvis ar caurumu jau man arī būs...Neko īpasu nezaudeju, ja nu gadījumā nepatiks...Saspiedās pogas....

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********    *******         ** 
  **   **   **     **  **     **  **     **        ** 
   ** **    **     **  **     **  **               ** 
    ***     **     **  ********   ********         ** 
   ** **     **   **   **     **  **     **  **    ** 
  **   **     ** **    **     **  **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.