UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Krītas spiediens apkures sistēmai
Autors: Elza ()
Datums: 11/02/2014 20:27

Sveiki visiem!
Mūsu Junkers (eirostar) gāzes apkures sistēmā visu laiku pa bšķītiņam katlā krītas apkures sistēmas spiediens. Katlu pārbaidījuši jau vairāki speciālisti, viss esot kārtībā. Blīves nomainītas. Acīmredzot kautkur ir kāda sūce trubās. Visticamāk, ka aiziet prom mājas pamatos, jo nekur vizuāli nekādus mitruma plankumus nemana. Jautājums ir, vai ir pieejami kautkādi mitruma meklēšanas aparātiņi (nu, līdzīgi kā metāla detektors), kas varētu pačukstēt priekšā, kurā tieši vietā varētu būt problēma. Apnicis jau visu laiku tecināt klāt ūdeni aplures sistēmai. Bet lauzt un ārdīt ārā visu māju arī negribas. Jāpiebilst, ka šī problēma jau ir pāris gadus.

Re: Krītas spiediens apkures sistēmai
Autors: Rx ()
Datums: 11/02/2014 20:34

Pārbaudiet, vai automātiskais atgaisotājs nav aizsērējis, jeb nelaiž ūdeni...Pamēģiniet tam aizskrūvēt vāciņu, lai tas "neatgaiso". Pavērojiet sistēmu, vai spiediens tad arī krīt?

Re: Krītas spiediens apkures sistēmai
Autors: soseds2 ()
Datums: 11/02/2014 23:03

Kas par caurulēm?

Re: Krītas spiediens apkures sistēmai
Autors: pamats topošais ()
Datums: 11/02/2014 23:17

Varbūt spiedienu var pamērīt katrā sistēmas daļā atsevišķi? Radiatoros, grīdas cilpās utt? Atrast vainīgo un tad domāt ko tālāk darīt.

Re: Krītas spiediens apkures sistēmai
Autors: Filips Lipčanskis ()
Datums: 12/02/2014 11:30

Sistēmu sadalīt posmos, katru noslēdzot un katram mērot spiedienu, tad varēs vismas atrast posmu, kur ir noplūde. Tālāk to posmu sdalīt vēl vairākās daļās(iemontēt noslēgvārstus), un atkārtot procedūru, tā varēs atrast to vietu. Vai esat pārliecināts, ka ūdeni nelaiž drošības vārsts? to var nepamanīt, ja, piemēram, tas pa taisno ir savienots ar kanalizāciju vai drenāžu. Par mitruma detektoriem nēesmu dzirdējis un nevaru iedomāties, pēc kāda principa tie varētu strādāt.

Re: Krītas spiediens apkures sistēmai
Autors: Elza ()
Datums: 12/02/2014 17:38

Caurules ir plastmasas. Drošības vārsts nav savienots pa taisno ar kanalizāciju. Ja grib izaist ūdeni, jāliek spaiņi apakšā un dad jārauj tas verķis zem katla ārā.
Tas automātiskais atgaisotājs tāds dīvains izskatās, visas sienas nošķiestas ar brūnu ūdeni. Pamēģināju to mazo skrūvi aizskrūvēt. Redzēs, ko saka. Bet kāpēc tad tas atgaisotājs ūdeni var špricēt ārā? Vienkārši tāpēc, ka aizsērēji? Jo gaisam jau tur teorētiski nevajadzētu būt.

Re: Krītas spiediens apkures sistēmai
Autors: Rx ()
Datums: 12/02/2014 18:17

Beidzot paskatījāties atgaisotāju....Kā pašā sākuma ieteicu...Tas aplipums ir no atgaisotāja, kas nenoblīvējās. Nenoblīvējās, jo karstais ūdens-burbuļu sastāvs ejot ārā, strauji izgaro un mazais vārstiņš, aizsērē, tā blīvi nenoslēdzoties un lēni nāk ārā ūdens. Ūdeni ne vienmēr redz, jo tas daudzreiz paspēj izgarot- izžūt. Ja aizskrūvējāt to skrūvīti, tad spiediena zudumam nav jābūt..... Parasti šos atgaisotājus maina...

Re: Krītas spiediens apkures sistēmai
Autors: Elza ()
Datums: 14/02/2014 09:09

Sveiki atkal,
Lūk, nofotografēju iespējamo "aizdomās turamo". Izskatās taču aizdomīgs, koa?
[foto.inbox.lv]
Mēģināju aizskrūvēt to mazo, melno skrūvīti augšpusē, bet šķiet, ka tā īsti to nevar izdarīt, jo tā ir no plastmasas, un šķiet, ka tāpat laiž garām ūdeni. Paliku spaini apakšā zem trubām, un visu laiku tur ir mitrums. Nav daudz, bet tomēr. Kaut arī pašas trubas karstas, bet droši vien ātri iztvaiko.
Kā jums šķiet, es varu aizvērt to sarkano ventili, kas zem atgaisotāja un tad skatīties, kas notiek? (man bail, ka neuzlaižu māju gaisā). Un vai to atgaisotāju var nomainīt tikai, kad aizgriezts tas ventilis, nevis izlaižot visu apkures sistēmu un tad mainīt? Teorētiski izskatās, ka tas sarkanais noslēgvārsts, kas zem atgaisotāja, speciāli tikai priekš atgaisotāja paredzēts?
Paldies, ja aplūkosiet!

Re: Krītas spiediens apkures sistēmai
Autors: pamats topošais ()
Datums: 14/02/2014 09:23

Pēc bildes spriežot, 2 minūšu darbs un kādi 5 eiro. ;)
Paskatāmies kādi izmēri, nopērkam jaunu automātisko atgaisotāju, sagatavojam pakulas, smēri. Aiztaisām to krānu, skrūvējam atgaisotāju ārā, liekam jauno vietā, atgriežam krānu un pētām spiedienu.
labāk to visu darīt, kad apkures sistēma nestrādā, lai gadījumā kaut ko lieki neizspiež, kādu gaisu nedabū klāt, bet tas nav kritiski, ja tas krāns nav iesērējis. Skrūvējot atgaisotāju, jāuzmanās no tā, lai krāns netiek izkustināts, to kārtīgi pieturam.
Var jau būt ka atgaisotājā kāds gruzis ieķēries, bet nav vērts riskēt. Es tik domāju, cik tāds atgaisotājs to spiedienu var mainīt, pāris pilieni dienā nav būtiskas spiediena izmaiņas...

Re: Krītas spiediens apkures sistēmai
Autors: Elza ()
Datums: 14/02/2014 09:34

Nu tur noteikti nav pāris pilienu. Ja spainī, ko noliku zem trubām, katru rītu ir aptuveni ceturtdaļglāze ūdens. Un kautkas jau noteikti pa ceļam arī iztvaiko, jo truba karsta. Vienkārši, visaizdomīgāk apķepušais izskatās tas atgaisotājs. Citas savienojuma vietas tajā posmā, kur spainis apakšā, vizuāli izskatās tīras, Domāju, varbūt atgaisotājs vienkārši laiž ūdeni garām mazpamazītiņām, nevis vienkārši atgaiso. Nezinu, varbūt arī tas nav vainīgais spiediena krituma posms. Bet baigi ceru, ka tomēr ir.
Bet droši vien jāpagaida pavasars, kad nebūs lieli mīnusi un varēs iztikt bez apkures. Baigi negribas bez apkures šobrīd palikt.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.