UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Dūmi istabā
Autors: juris_k ()
Datums: 01/04/2014 18:58

Sveiks.Par cik esmu jauns kurinātājs,tad gribēju pakonsultēties par to kā pareizi kurināt centrālapkures kamīnu.Pirmais jautājums par to ,kā piemest malku ,lai nenāk iekšā istabās dūmi,jo pašlaik piemetot malku,tie diezgan daudz izveļas ārā,pat ātri sametot pāris pagales..gan kad deg pilnās liesmās,gan kad ir palikušas tikai ogles, šīberis līdz galam vaļā, bet varbūt jāaiztaisa ciet tā apakšas gaisa lūka,kur krīt pelni iekšā?...vilkme it kā laba,deg visss griezdamies...:)...otrais jautajums par maklu,ar kādu malku bija jātīra skurstenis?...nu kas nonjem tur iekšā to darvu?...jau ieprieksh pateicos par atsaucību. :)

Re: Dūmi istabā
Autors: parks2007 ()
Datums: 01/04/2014 19:28

Cik esmu lasijis dažādos forumos nav laikam tādas kamīna kurtuves(izņemot ar paceļamo stiklu),kas pilnībā izslēgtu dūmu nokļūšanu telpā malkas piemešanas brīdī,bet varbūt arī kļūdos...
Pašam kamīna kurtuve Jotul I18 panorāma,pirmo gadu kurinot mēģināju malku piemest liesmai degot ,tad gan stipri sita dūmu istabā,bet kopš metu nākamās pagales uz oglēm,problēma vairs nav tik izteikta.
Otrreiz liktu kamīna kurtuvi,izvēlētos tādu,kurai durtiņas ir gan atveramas uz sānu,gan paceļamas uz augšu ar ķēdes mehānismu(šādas kurtuves gan dārgākas),jo tēvam ir franču kurtuve,kur nedaudz stiklu paceļ uz augšu un brīvi piemet malciņu, un nekādu dūmu vai smakas telpā nenonāk...
Parasti skursteni no sodrējiem attīra kurinot apses malka,bet ,protams,mehāniski ar spec.birstēm to izdarīt ir vislabāk.

Re: Dūmi istabā
Autors: juris_k ()
Datums: 01/04/2014 20:22

nu paldies par atsaucību un skaidrojumu...es jau arī gan tā gan tā mēģinu...agrāk ,kkaa tā nemanīju,ka tik daudz sit uz iekšu,bet tg visu ziemu nokuriniot liekas,ka vairāk nāk iekšā,varbūt skurstenis jāpatīra,lai vilkme lielāka...jā tie kamīni ar paceļamajām durtiņām ir glīti un parocīgi,bet maxā tiešām stipri dārgāk...nākamo jāliek būs tādu...:)

Re: Dūmi istabā
Autors: juris_k ()
Datums: 01/04/2014 21:15

nu ko vīri?Vairāk neviens nekurina māju ar kamīna kurtuvi???

Re: Dūmi istabā
Autors: kurinātājs_iesacejs ()
Datums: 01/04/2014 21:50

Manuprāt, pareizi jau minēja, ka tā ir kamīna kurtuvju īpatnība tiklīdz atver durvis tā dūmi ceļas uz augšu un skrien telpā. Risinājums vai nu kurtuvi iebūvē dziļāk apdarē, lai dūmi paliek iekšpusē. Vai nu taisi virs kurtuves apdarē plauktu, kur turēt visādus nieciņus, lai dūmus nerauj tik strauji uz augšu.

Re: Dūmi istabā
Autors: pamats topošais ()
Datums: 01/04/2014 22:15

Noteikti jāpatīra skurstenis, ja jau senāk bija labāk. Tai skaitā pašā skursteņa augšā, ja tur cepure un sašaurinājums, tad var sakrāties. Vēl pirms iemest, vajag padot vairāk gaisa, lai lielāka vilkme uz skursteni.

Re: Dūmi istabā
Autors: ETT ()
Datums: 01/04/2014 22:17

Ja ir tendence sist iekšā dūmus, bet vilkme laba, tad pirms durtiņu attaisīšanas visas gaisa padeves uz maximumu vaļā, tad ciet un tad lēnām durtiņas vaļā. Kreozotu, darvu un citu draņķību regulāri no iekšējā katla sienām jānotīra mehāniski, vislabāk ar skrāpi, kurš izveidots līdzīgi tādam asmenim ar rokturi, kuru pielieto vecas krāsas nokasīšanai. Stūrus ar drāšu birsti Kreozots un darva varētu nebūt aktuāli tikai pie nosacījuma, ja apsaistes shēma ir ar mazo loku vai arī tiek kurināts ar akmeņoglēm. Centrālapkures kamīni lielākoties shematiski būvēti akmeņoglēm, bet izvēlēto materiālu ziņā priekš malkas (liesmas garums un degšanas t dažādiem kurināmiem).

Re: Dūmi istabā
Autors: bern ()
Datums: 01/04/2014 22:18

Retu reizi atsit dūmus, bet neteiktu, ka problēmai ir sistemātisks raksturs. Varbūt nevajag tik strauji raut vaļā durvis, bet pamazām. Man gan kamīnrāsns parastā bez c/a, bet nedomāju, ka tam ir būtiska atšķirība.
Par darvu -svarīgi ir, pirmkārt, pašu sistēmu uzbūvēt, balstoties uz pareiziem aprēķiniem, lai tā nebūtu ar pamatīgu rezervi. Otrkārt, pareizi kurināt, nevis gruzdināt "ekonomiskajā" režīmā. Pretējā gadījumā es nestādos priekšā cik daudz apses malkas ir jāizkurina, lai likvidētu darvas kārtu, kas nepareizas kurināšanas dēļ dūmvadā veidojusies veselas apkures sezonas garumā. Bet varbūt, ka kļūdos, un pēc pāris malkas klēpkiem, tā pati nokrīt!:)

Re: Dūmi istabā
Autors: binary ()
Datums: 02/04/2014 08:46

Skurstenis nav par īsu? Mums kamīnkrāsnij agrāk bija lielas problēmas ar dūmošanu - pagarinājām skursteni, ārpus mājas esošo skursteņa daļu nosiltinājām, kopš tā laika ar dūmiem vairs nav problēmu.
Piemešana līdzīgi kā augstāk aprakstīts:
1) vispirms paver durvis, lai rastos kārtīga vilkme, un tikai pēc brīža ver tālāk; līdz galam vaļā neveram, tikai tik daudz, lai var malku piemest, neapdedzinot rokas;
2) metam klāt tad, kad palikušas tikai ogles (varbūt mazliet vēl liesmo).

Re: Dūmi istabā
Autors: Zodčijs ()
Datums: 02/04/2014 14:50

Kāds kamīnfirmas zēns par apses malkas izkurināšanas jēgu skaidroja : ka neesot jau tā, ka sodrēji noēdās un dūmenis pats iztīrās - bet ka sodrēji dūmenī pēc tam paliekot jūtami "mīkstāki" un līdz ar to tie labāk nāk nost - iztīrīt vieglāk ātrāk - efektīvāk ...( iznāk ka apses darva sadegot iedarbojas kā atmiecētājs )

Juris k...kāda lieluma telpa un vai ir gaisa pievads apkures ietaisei ( vai telpā) - varbūt daļējs iemesls dūmu ienākšanai ir arī gaisa trūkums....
Arī pārāk liela cuka pārāk liela un gara ( dūma plūsma atdziestot bremzējas) - tad sašaurinot pašu galu pie dūmeņa galvas - izmēģinājumam var iespraust kaut ko un skatīt kas notiek....

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  ********  **     **  **     ** 
       **  **     **  **        **     **  **     ** 
       **  **     **  **        **     **  **     ** 
       **  **     **  ******    **     **  ********* 
 **    **  **     **  **        **     **  **     ** 
 **    **  **     **  **        **     **  **     ** 
  ******    *******   ********   *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727