UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
boileris
Autors: essssss ()
Datums: 07/05/2014 08:10

vai horizontaalajam un vertikaalajam kombinateajam boilerim ir dazhaadas uzsilshanas efektivitates? Patreiz ir horizontaalais, bet taada sajuuta ka silst kautkaa nevienmeeriigi un diivaini. parcik jaamaina laikam buus, gribu nopirkt labu. Varbuut ir info vai ir kaads razhotaajs kuram boileriem nav spiraalveida sildelements, bet tads kur ir boileris boilerii.siltais apkures uudens ir ap to ieksheejo boileri....agraak padomju laikos taada principa boileris bija, sila ljoti aatri.

Re: boileris
Autors: EgilsK ()
Datums: 07/05/2014 10:49

Dražice stāv dažus gadus jau. Kombinētais. Ar apkuri silst ātrāk kā ar elektrību. Spirālveida sildīšana ir no apkures, bet elektrība ir ar izolēto elementu, ko var vajadzības gadījumā viegli nomainīt. Horizontālajam, cik zinu, ir apkures ūdens apkārt visam korpusam. Man vertikālais, bet nesūdzos.

Re: boileris
Autors: ibm ()
Datums: 07/05/2014 12:12

Siltajam ūdenim ir tieksme celties uz augšu, kā mums saka pamatskolas fizika. Esmu sen jau dzirdējis un lasījis atziņas, ka vertikālā mucā siltumapmaiņas process notiek efektīvāk. Protams, ar tehnoloģijām var "iemācīt" arī horizontālo boileri efektīvi sildīt. Bet vertikālajiem modeļu izvēle ir krietni vien plašāka un, ja vien "nespiež" tīri ģeometriski apsvērumi, labāk jau būtu ņemt vertikālo.

Man pašam ELEKTROMET vertikālais 200l boileris, kombinētais. apkures spirāle tam ir ar 3/4 vītni, kārtīga čūska iekšā un no katla silda ļoti ātri. Nu jau 8 gadi, nekāda vaina. Jāapkopj tik, tad kalpos labi.

Re: boileris
Autors: Uldis_s ()
Datums: 07/05/2014 12:19

Kā izpaužas boilera apkope?

Re: boileris
Autors: essssss ()
Datums: 07/05/2014 13:56

man tagad ir elektromet horizontaalais. chuuskas izvadi 1 1/4. silst labi. cita probleema....uzliku attiiriishanu uudenim, no boilera naak dzeltens uudens. uudensbosaa teica ka notiek kautkaada korodeeshana boilera iekshienee. taapeec arii tagad domaaju mainiit. besii dzeltenas izlietnes, vanna utt. uudeni vaarot dzelzis neizkriit.....tikai no boilera naakot viss paliek dzeltens.

Re: boileris
Autors: paskars ()
Datums: 07/05/2014 20:33

Taču iztīri to boileri, tur jau iekšā parasti sakrājas baigā draza.

Re: boileris
Autors: binary ()
Datums: 09/05/2014 11:00

Tā jau runā, ka boileri vajadzētu vismaz reizi gadā tīrīt un vizuāli pārbaudīt.

Mūsu pusē dzelzs it kā nav (analīzēs uzrādījās <0.02 mg/l, norma ir <0.2), bet iepriekšējiem saimniekiem tāpat elektriskais boileris ~2 gadu laikā bija beigts. Pods, vanna arī labi dzeltē.

Re: boileris
Autors: ibm ()
Datums: 19/05/2014 11:50

Man boilerī uzkrājas dažādi smalki duļķi, lai arī filtri pirms boilera stāv. Neliku dārgās atdzelžošanas torpēdas, bet to augtsfrekvences impulsu "šķēlēju", tas tad arī cietās dzelzs daļiņas pārvērš putriņā (prasti runājot). Tā kā anods ātri apaug ar to drazu, es kādas 2-3x gadā izskrūvēju anodu un ielieku citu (tie nenodilst, bet apaug, tāpēc nepērku 2x gadā anodus, tikai noslīpēju ar drāšu ripu nost drazu). Manam boilerim anods skrūvējas no augšas, līdz ar to boileris nav jāiztukšo, tikai jānolaiž spiediens, tāpēc anoda apmaiņa ir minūšu jautājums.
Pavasarī un rudenī izlaižu visu mucu un izskaloju, jo vismaz manā variantā, duļķes tomēr ir un negribas tās krāt. Īpaši uz pavasara-rudens periodu, kad sildu ar elektrisko TENi.

Domāju, te katram būs savs stāsts, fakts ir, ka jebkuram boilerim jāseko līdzi. Protams, ir altenratīva, nedarīt neko un periodiski ņemt nākamao boileri no boileru paņemtuves :D



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **        ********   **     ** 
 **    **  **     **  **        **     **   **   **  
     **    **     **  **        **     **    ** **   
    **     *********  **        **     **     ***    
   **      **     **  **        **     **    ** **   
   **      **     **  **        **     **   **   **  
   **      **     **  ********  ********   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727