UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: PAR malkas gāzģenerācijas katla apkuri
Autors: Grieta ()
Datums: 16/05/2014 22:36

Kāds prieks un apmierinājums, kad parunājas ar sakarīgiem vīriem! :) Es jau lieku pamazām visas sastāvdaļas excelī...

Kā ir ar granulu katlu un ūdens sildīšanu? Pastāv tāds variants?

Datums: 17/05/2014 00:19

Tēma šeit un arī mājās pamazām pārauga par GRANULU KATLU tēmu :D Laikam jau likumsakarīgi...

Autors: Sybase ()
Datums: 17/05/2014 05:01

Apkure ar granulām ir pati nejēdzīgākā izvēle , granulas pašas par sevi ir dārgas salīdzinot ar malku , bet Mwh izmaksas ir ļoti tuvu labam gais/ūdens siltumsūknim
Uzreiz piekoriģēšu ka runa ir par Nibe/ Mitsubishi siltumsūkņiem nevis par pārējiem kas diemžēl ir viena cenu kategorija bet pilnīgs šithepends

Malka ir lēti bet ar čakaru
Granulas ir mazliet mazāks čakars , bet sagāde, staipīšanās , netīrumi, pelni ,skursteņi, skursteņslauķi un ugunsdrošība nekur nepazūd – jums to vajag ?
Labs siltumsūknis 0 čakars , visi jau klusē cik tad tas papildčakars ir naudas izteiksmē

Es pats ka Mitsubishi hidrolushan lietotājs uzskatu ka granulas ir neveiksmīga izvēle
Līdzīgi ka hundai gets pēc būtības miskaste , bet degvielas patēriņš un uzturēšanas izmaksas kā pilnvērtīgai automašīnai, drošību sadursmē pat nepieminēsim ;-)

Ir man te doma siltumsūknim malkas katlu piejūgt , bet vel nevaru izlemt vai man to vajag.
Viens no neizlēmības iemesliem ir , ka pārdevēji nevar paliecinoši atbildēt uz jautājumiem. Ja par katlu kaut ko zin tad par skursteni un automātiku manāmi peld.
Šeit forumā ari pacēlu tēmu par gāzģeneratoriem , tā ka noslēpums kaut kāds . vienīgais kas mani uzrunā ir MWh izmaksas ar maku per dajebkuru kurināmo ;-)

Datums: 17/05/2014 10:30

Piekrītu, ka gaisa siltumsūkņa versiju arī var skatīt, bet vai kā pamatapkuri? Man diemžēl nav nekāda pieredze ar šiem.

Datums: 17/05/2014 11:50

Sybase

Es pieļauju, ka gaiss-ūdens siltumsūknis savu efektivitāti demonstrē ar siltajām grīdām, ne? Man kaut kā līdz šim liekas, ka drīzāk liksim radiatorus.

Ar ļoti daudzām lietām šobrīd ir tādas 50/50 domas...

Datums: 17/05/2014 13:36

Sybase

Es šodien atkal gūglēju...

Tas gaiss-ūdens sūknis liekas tiešām nomāls variants, jo bezgala ērti un arī uzstādīšana neprasa nekādas papildus figņas - nezkādus skursteņus, spēciālas telpas vai tmldz...

Vai vari, lūdzu, padalīties ar info - kādas jaudas uzparikte Tev ir un uz kādu platību (un cik labi nosiltināta māja?)?

Un cik REĀLI šoziem par elektrību maksāji pa mēnešiem (un pie kādas iekštelpu temperatūras)?

Vai Tev arī ūdens sildīšana šitam pieslēgta? Kā ir vasarā ar ūdens sildīšanu?

Un kādu elektrības pieslēgumu vajag, lai šito pavilktu ziemas dubakā?

Un cik iepriekšējos gados par elektrību maksāji, kad BIJA ziema?

Un vēl - kurš lika iekārtu?

PALDIES!

Autors: Sybase ()
Datums: 17/05/2014 16:12

Īsumā par ēku , 2 stāvi apsildāmā platība 140m2 , ārsienas texoblock 400 , ārsienas tiks siltinātas tikai šogad (pašlaik procesā) ;-) Jumta izolācija 30cm mīkstā akmens vate. Logi rehau 2 kameras alumīnija rāmis ar koka imitāciju , nianse ar logiem - pirkti Vācijā mūsējie LV ražotāji uz specifikāciju izripināja tādu ciparu ka lētāk sanāc pirkt un vest no Vācijas , un tagad es skaidri zinu ka tas bija pareizs lēmums.

Apkure :
Siltās grīdas ir koridorā un vannasistabā parējās telpās ir 22 tipa radiatori, normāli radiatori ne mazi nelieli , 22x600x1400 , viesistabā kur ir 4m plats logs ir 22x600x3200 austākajās ziemās dienās temperatūra turpgaitā 48-50c - atpakaļ 33-35.
Kad SB pirkām radiatorus tur tāds pārdevējs vārdā Māris ļoti uzstāja konkrētu radiatoru ražotāju , jo izmērs nav rādītājs bet gan siltuma atdeve pie zemām temperatūrām.
Visādā ziņa 80% apkures sezonā radiatori ir silti nevis karsti ,kas ir vienkārši forši jo klimats ir patīkams.

Siltumsūknis
Iekšējā kaste HM270V ārēja FDCW100VNX tad kad ņemu tā bija vis jaudīgākā uz to brīdi 12Kw , pašlaik skatos ir jaunāka paaudze un ir 17Kw praktiski par to pašu cenu.
Bet manā gadījumā pietiek , elektriskie teni apkurei man zinot ir slēgušies 2 naktis , aizpagājušo ziem . Vel teni slēdzas 1 nedēļā uz ~ 20 minūtēm lai siltā ūdens broilerī paceltu līdz 65c (tas ir lai kaut kādas baktērijas tur nesāk dzīvot)
Siltā ūdens sagatavošana tā teikt ir iekļauta cenā – nekas papildus nav nepieciešams visu dara iekšējais bloks. Tādā siltā dienā kā šodien man siltā ūdens sagatavošana izmaksā lētāk nekā aukstā ūdens uzpumpēšana no 44m urbuma , siltā laikā gaiss ūdens siltumsūknim lietderības koeficents ir kosmisks.

Ko vel pastāstīt , ārējais bloks man ir nolikts 3m no mājas uz savas betona pamatnes , attiecīgi māja viņu nedzird , ja pieskrūvēs aiz sienas guļamistabā tad nakti viņu noteikti ka dzirdēs.

Strāvas ievads uz paša siltumsūkņa ir C16 , man kopējais ievads ir C20 , elektriskā plīts un teikšana dziļurbuma sūknis 1,3Kw , un pārējās traukmašinas veļmasīnnas vis tiek slēgts vienlaicīgi nekontrolēti nekad nav elektrība bijusi par īsu.

Supper precīzu elektrības uzkaiti nekad neesmu vedis , bet iepriekšējos gados ziemas mēnešos ~150-160 ls vasarā ~ 50Ls , vasarā viena liela daļa ir uz zālāja laistīšanas rēķina. Jāpiemin ka tas ir viss kopā apkure siltais ūdens apgaismojums etc.
Man personīgi savlaicīga skaitītāja radījumu nolasīšana smagi pieklibo , brīžiem gadās nolasu rādījumus un samaksāju brīdī kad zvana sadales tikls , piedraudot ar knaiblēm ;-) Zemāka pielikšu gada griezumu kur varēs redzēt reālo gada patēriņu , bet par katru mēnesi atsevišķi info būs diezgan neprecīzs iepriekš minēto iemeslu dēl.

Siltumsūkni gan pirku , gana arī uzstādīja Commodus faktiski viņiem bija zemākā cena , puišiem kas defakto uzstāda rokas ir taisnas , vienīgā problēma ir termiņi.domāju ja ar viņiem norunā ja nav objektīva iemesla kādēļ atkal jāpārskaņo instalācija tad tiek ieturēts kaut kāds % vis būs štokos

02.2014 997 151.05 / 106.16 Apmaksāts Detalizēti

01.2014 1031 156.20 / 109.78 Apmaksāts Detalizēti

12.2013 776 117.56 / 82.62 Apmaksāts Detalizēti

11.2013 730 110.63 / 77.75 Apmaksāts Detalizēti

10.2013 1186 179.72 / 126.31 Apmaksāts Detalizēti

09.2013 488 73.95 / 51.97 Apmaksāts Detalizēti

08.2013 1673 253.51 / 178.17 Apmaksāts Detalizēti

04.2013 2378 360.36 / 253.26 Apmaksāts Detalizēti

04.2013 2059 269.83 / 189.64 Apmaksāts Detalizēti

Kopējais patēriņš (12 mēn.) kWh 12685
Vidējais mēneša patēriņš (aprēķināts pēc kontrolpārbaudēm) kWh 745
Pēdējais apmaksātais skaitītāja rādījums 032867

Starta tarifa patēriņa atlikums kWh 1200

Autors: asd ()
Datums: 17/05/2014 17:42

Sybase, kādas bija paša siltumsūkņa izmaksas - iekārta +uzstādīšana?

Datums: 17/05/2014 20:08

Sybase,

Liels paldies par izsmeļošo atbildi! Izklausās tiešām sakarīgi!

Tā kā mājā šobrīd ir 4(!) skaitītāji, jo tā sastāv no maziem dzīvoklīšiem, tad varētu uzlikt šito mantu uz atsevišķa skaitītāja, lai ir pilnīgi skaidrs, ko šams apēd!

Un tad vēl ielikt smukumam un bargāka sala dienām smuku kamīnu, ko pakurināt, kad ir iekāriens...

Un visi būs laimīgi! :D

Commodus lapā itamais Mitsubishi Hydrolution 12kW maksā bikiņ virs 6400 EUR ar visu uzstādīšanu.

[www.commodus.lv]

Vienīgi es nesaprotu vai tas "Ūdens tilpus iekšējā blokā 270 l'' ir siltā ūdens boilers? Vai tas ir jāliek atsevišķi?

Datums: 17/05/2014 20:18

[www.ozirs.lv]

Tas pats par 74 EUR lētāk...

Pašreizējā: 2 no 5

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********  **     **  **    **        ** 
       **  **        **     **  ***   **        ** 
       **  **        **     **  ****  **        ** 
       **  ******    *********  ** ** **        ** 
 **    **  **        **     **  **  ****  **    ** 
 **    **  **        **     **  **   ***  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727